10 beste Disney klassiekers op Disney+ in Nederland - Oud maar goud!

  Met Disney+ kun je aan de slag met een heleboel klassiekers. Alhoewel nog niet alle klassiekers erop staan, is het aanbod al best groot. Disney heeft zoveel films dat je al snel het overzicht verliest. Wij sommen hier de 10 beste Disney klassiekers op Disney+ op, zodat je weet wat er te zien is.

  Walt Disney

  10. Sneeuwwitje

  Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen is het allereerste Disney-verhaal wat Disney ooit in een lange film goot. Op het moment dat de film uitkwam werd het als een enorm risico ervaren. Men was vrij onzeker of een uur durende animatiefilm ooit bij het publiek aan zou slaan. Sneeuwwitje is het levende bewijs dat zo een film zowel oud als jong kan boeien. Het succes was voldoende om Disney vertrouwen te geven dat animatiefilms konden werken!

  Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen staat nu op Disney+. Eventueel kun je daarna nog Descendants of Descendants 2 kijken. Hierin speelt de dochter van de slechte koningin.

  9. Bambi

  Bambi is misschien wel de film die bij release menig persoon huilend in de bioscoopzalen heeft laten zitten. Het was dan ook hartverscheurend om te zien hoe een babyhertje plots moest meemaken hoe zijn moeder doodging. Bambi staat er daarna gelukkig niet alleen voor. Zo heeft hij nog zijn trouwe vrienden Stampertje en Bloem, die hem helpen om toch nog de prins van het bos te worden. Uiteindelijk komt het gelukkig allemaal goed met Bambi.

  Bambi is een film om bij te huilen en om bij te lachen. Humor en verdriet gaan samen. Dit is misschien wel de reden waarom het ooit zo een klassieker is geworden.

  8. Lady en de Vagebond

  Het gaat om een nacht, een prachtige nacht, waarin een hoop verandert voor twee honden. In dit avontuur maken we kennis met een verwende rashond en een ondeugend zwerfrasje. De cockerspaniël en de Vagebond worden op een relaxte avond helemaal verliefd wanneer ze samen een bord spaghetti delen. Dit levert misschien wel één van de meest iconische spaghetti-scenes in filmgeschiedenis op. Dit is een liefdesverhaal met honden in de hoofdrol.

  Met de animatiefilm van Lady en de Vagebond kun jij je vast voorbereiden op de live action-versie die exclusief naar Disney+ komt. Daarnaast kun je nog veel meer zien. Zo staat Lady en de Vagebond II: Rakkers Avontuur ook op Disney+.

  7. Cinderella

  Ook Assepoester (Cinderella) behoort tot de echte klassiekers. En zijn tal van manieren waarop dit verhaal is verteld. De klassieke animatiefilm van Disney is maar één manier. We zien in dit verhaal hoe Assepoester het niet zo naar haar zin heeft bij haar stiefmoeder. Ze moet altijd van alles schoonmaken, zodoende ook de vieze open haard.

  Wanneer de prins een bal geeft wil zij graag mee, maar haar stiefmoeder wil alleen haar lelijke dochters meenemen. Toch weet Assepoester door middel van een goede fee bij het bal te komen. Ze moet wel thuis zijn voor de klok twaalf uur slaat. Dat thuiskomen verloopt alleen niet helemaal vlekkeloos.

  Opnieuw kun je het klassieke verhaal meemaken, hoe Assepoester haar glazen muiltje verliest en de prins halsoverkop op zoek gaat naar zijn verloren liefde. Na het zien van deze film kun je ook nog Cinderella II en Cinderella III kijken. Ook staat er een live action film van Cinderella online, die het originele verhaal hervertelt.

  6. Jungle Book

  Ook Jungle Book kan niet ontbreken op je kijklijst. Dit avontuur brengt ons naar de verre jungle waar mensenkind Mowgli door wilde beesten wordt opgevoed. Hierdoor voelt hij zich helemaal thuis in de jungle. Toch is er iemand die het daar niet mee eens is. Tijger Shere Khan wil Mowgli doden als hij nog langer in de jungle blijft. Dan begint er een avontuur waarin het mensenkind door allerlei dieren wordt geholpen om terug te komen in de mensenwereld.

  Tijdens het avontuur kom je een heleboel iconische personages tegen die vaak ook onvergetelijke Disney-liedjes zingen. Denk aan beer Baloe met zijn Als Je Van Beren Leren Kan, of aap koning Lowietje. Dit is een oerang-oetan die maar al te graag een mens wil zijn. Hij denkt dat hij dat wordt als hij leert hoe hij vuur moeten maken.

  5. De Kleine Zeemeermin

  Het leeft diep in de zee, maar heeft eigenlijk de wens om op het land te kunnen lopen. Ra ra, wat is het? Het is een eigenwijs zeemeerminnetje met de naam Ariël. In De Kleine Zeemeermin zien we hoe Ariël er alles aan doet om haar vissenstaart in te kunnen ruilen voor een paar benen.

  Zo kan ze op het land lopen en samen zijn met de liefde van haar leven. Om dit allemaal mogelijk te maken sluit ze een wurgcontract met de onderwaterheks Ursula. Dat contract staat vol gekke dingen - zo moet Ariël onder andere haar stem inleveren.

  Ook de Kleine Zeemeermin neemt je mee op een fantastisch avontuur. Zowel de oude animatieversie als de opgepoetste remaster staan op Disney+. Ook kun je De Kleine Zeemeermin 2 en De Kleine Zeemeermin Ariël Hoe Het begon kijken. Die laatste film is een verhaal waarin Prins Erik er nog niet was. Eigenlijk een prequel op de bekende klassieker!

  4. Belle en het Beest

  Belle en het Beest is misschien wel de makkelijkste manier om het stockholmsyndrome uit te leggen. We maken een grapje natuurlijk, maar het verhaal gaat toch echt over een meisje dat verliefd wordt op een beest. Dat beest neemt haar gevangen nadat ze bij zijn kasteel een roos steelt. Toch komt het voor dat beest wel goed uit dat het meisje verliefd op hem wordt. Alhoewel hij moeite heeft om zelf liefde te tonen, heeft hij ware liefde nodig om ooit zijn beestelijke gedaante achter zich te laten.

  Ook Belle en het Beest behoord tot één van de klassiekers. Het verhaal is zo succesvol dat Disney er vele verhalen van heeft gemaakt. Er is niet alleen een live action film, maar ook een hele musical waar zelfs extra nummers voor het Beest zijn geschreven. Belle en het Beest staat op Disney+, evenals twee andere animatiefilms rondom deze bekende personages.

  3. Aladdin

  Met Aladdin gaan we naar het oude Midden-Oosten om de straatrat Aladdin te volgen. Hij is een dief, maar heeft toch een hartje van goud. Dat hartje gaat harder bonzen wanneer hij prinses Jasmine leert kennen. Zij is misschien wel één van de beste Disney prinsessen die ooit is bedacht. Een manier om het hart van de prinses te veroveren, is door een magische lamp te gebruiken en zichzelf tijdig in de rijke prins Ali te veranderen. Ondertussen is er nog de schurk Jafar. Hij heeft zijn zinnen op de lamp gezet zodat hij Sultan kan worden.

  Aladdin is één van de bekendste Disney-klassiekers. Wat velen niet weten is, dat er maar liefst vier Aladdin-films zijn gemaakt. Drie daarvan zijn animatiefilms en één daarvan is de recente live action-film. Alle drie de animatiefilms zijn terug te vinden op Disney+.

  2. Pinokkio

  Pinokkio is net als Sneeuwwitje één van de eerste films die Disney ooit heeft gemaakt. Nadat Sneeuwwitje was afgerond, kwam dit verhaal over de liegende houten pop namelijk uit. Elke keer wanneer hij liegt wordt Pinokkio's neus weer wat langer.

  In deze klassieker merken we dat de hoog pratende deugniet geen lieverdje is. Zo komt hij vaak in de problemen. Toch moet hij leren om een goede jongen te worden. Zijn maker heeft namelijk de wens dat Pinokkio ooit in een lieve echte jongen zou veranderen, zodat hij eindelijk een zoon heeft.

  Het sprookjesfiguur Pinokkio is een klassieker. Het is niet voor niets dat het eerste nummer uit de film (When You Wish Upon A Star) sindsdien als intro voor elke film is gebruikt.

  1. Beste Disney klassiekers op Disney+ is The Lion King

  Iedereen kent The Lion King. Al is het maar omdat de film heel recent nog opnieuw is uitgekomen in een live action-jasje. Dit is een vermakelijk maar ergens ook tragisch verhaal over de leeuw Simba. We moeten een traan wegpinken als zijn vader komt te overlijden en Simba zichzelf de schuldige daarover voelt. Simba die ooit koning moest worden, wordt weggestuurd door zijn oom. Vanaf dat moment komt zijn oom Scar op de troon om één van de slechtste heersers van zijn tijd te worden.

  The Lion King is een klassieker die je niet wil missen. Na het bekijken van The Lion King kun je op Disney+ ook direct The Lion King 2 en The Lion King 1 1/2 (ook wel bekend als The Lion King 3) verder kijken. De koning der leeuwen houdt je flink zoet!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.