De beste locaties waar Fallout 5 zich af kan spelen

Article
zondag, 05 mei 2024 om 13:00
fallout 3f1619435760
Todd Howard heeft duidelijk gemaakt dat Fallout 5 zich opnieuw in de Verenigde Staten zal afspelen. Maar er zijn nog genoeg interessante locaties in het land, waarvan deze op ons verlanglijstje staan.

New York City

Wie aan de Verenigde Staten denkt, zal waarschijnlijk meteen aan één van de meest iconische steden ter wereld denken: New York City. In Fallout 3 hebben we al een bezoekje gebracht aan Washington D.C., maar de stad vol wolkenkrabbers is nog niet voorbij gekomen in de postapocalyptische games van Bethesda.
Het is wel een interessante locatie om te bezoeken. De stad zal ongetwijfeld een groot doelwit zijn geweest tijdens de Great War, met het oog op de bevolkingsdichtheid en het economische belang van New York City. Met Wall Street is het één van de bakermatten van het kapitalisme.
De stad leent zich bovendien goed voor een diverse wereld. De verschillende wijken van New York City voelen stuk voor stuk anders aan en mogelijk kunnen we nog echt een keertje de hoogte in in een Fallout game met de wolkenkrabbers. De omliggende regio zorgt bovendien ook voor de nodige natuur, zodat je niet alleen in een urban jungle rondloopt.
fallout 3 operation anchorage

Alaska

Een van de Amerikaanse staten die vaak nogal vergeten wordt is Alaska. Het wordt immers gescheiden door Canada en vaak komt er ook niet veel internationaal nieuws naar buiten uit de staat. Alleen Sarah Palin zorgde vroeger voor de nodige headlines.
Maar in het Fallout-universum speelt Alaska juist een grote rol. De staat was het hoofdtoneel voor de oorlog tussen China en de Verenigde Staten. Het was de plek waar de eerste Power Armors werden ingezet, één van de meest tot de verbeelding sprekende ‘voorwerpen’ uit Fallout. De slag om Anchorage is waarschijnlijk ook de bekendste strijd in het universum en eentje die je kan naspelen in de Fallout 3 DLC Operation Anchorage.
Het zal dan ook een interessante locatie zijn om te gebruiken voor Fallout 5. De regio heeft mogelijk nog de nodige Chinese invloeden en daarnaast is de flora en fauna compleet anders dan de rest van de Verenigde Staten. Laat ons maar lekker rondbanjeren in de radioactieve sneeuw.

Hawaii

Van het koude Alaska gaan we naar vrijwel de compleet tegenovergestelde setting: het zonnige en tropische Hawaii. Waar Alaska ver verwijderd is van de rest van de Verenigde Staten, geldt dat al helemaal voor de archipel. Zo’n 4000 kilometer om precies te zijn.
In de games zijn we eigenlijk ook vrijwel niks te weten gekomen over het lot van Hawaii tijdens de Great War. Is de eilandengroep weggevaagd door een paar bommen of staat alles in principe nog overeind?
Dat lege canvas maakt het een interessante setting voor Bethesda en de spelers. Misschien zijn de inwoners van Hawaii wel helemaal niet goed op de hoogte wat er zich heeft afgespeeld op het vasteland, maar zijn ze wel afgesloten geraakt van de rest van de wereld. Of mogelijk heeft het Chinese leger een inval gedaan. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij zijn zeer benieuwd wat Bethesda er van weet te maken.