De beste games om te spelen met kerst

Article
zaterdag, 23 december 2023 om 10:00
best fortnite season 7 features aanpassingen in een winters jasje 143347
Het is bijna kerst en dat is de ideale tijd voor de leukste hobby: gamen! Of het buiten nu sneeuwt, regent of een stralend zonnetje schijnt, binnen kan je zelf kiezen voor je eigen sfeer. Hoog tijd dus om je favoriete kerstgames op te starten! Wij hebben een aantal mooie suggesties voor je om de kerst al gamend door te brengen.

Fortnite WinterFest

Kerst is al lang niet meer weg te denken uit Fortnite. Al jaren houdt Fortnite het Winterfest, waar de Battle Royale moordpartijen omgewisseld worden voor sneeuwballengevechten, speciale quests en natuurlijk heel veel cadeaus!

Fortnite geeft spelers meer dan tien quests om heel veel extra XP te verdienen en heeft meer dan tien extra items klaar liggen onder de virtuele kerstboom, waaronder speciale pickaxes, emoticons, gliders, lobby muziek en meer. Wie alle goodies wil scoren moet wel dagelijks inloggen en het event is al begonnen!
Je kan natuurlijk nog steeds instappen en de meeste goodies scoren, tussen nu en 2 januari!

LEGO Fortnite

Natuurlijk is Fortnite tegenwoordig veel meer dan alleen de traditionele Battle Royale. Nieuw dit jaar zijn de toevoegingen LEGO Fortnite, Fortnite Festival en Rocket Racing. LEGO Fortnite is een survival adventure game, maar dan helemaal in LEGO stijl. Vergeet de Battle Royale competitie en bouw gezamenlijk een LEGO nederzetting en verdedig je tegen monsters.
LEGO Fortnite is één grote sandbox waar je je fantasie helemaal de vrije loop kan laten. Bouw kastelen, forten of een gewone boerderij, jouw fantasie is de limiet. Speel met de bekende Fortnite karakters, maar dan in LEGO stijl.
Binnen Fortnite kan je via de Discover optie een serie ervaringen vinden, waar onder “By Epic” je “LEGO Fortnite” kan vinden. Opstarten en spelen maar!

Fortnite Festival

We blijven nog even bij Fortnite. Niet alleen is die game enorm populair, het is tegenwoordig meer een platform met diverse games dan alleen de traditionele Battle Royale. Naast de klassieker en LEGO Fortnite heeft Fortnite nóg een game in de aanbieding, die qua genre totaal niet lijkt op de anderen.
Concerten zijn niet nieuw in Fortnite. Grote sterren als Ariane Grande gaven al eens een in-game concert. Maar met Fortnite Festival mag je zelf het grote podium beklimmen. Deze ritme-game lijkt de opmars te gaan worden naar de herrijzenis van Guitar Hero en andere games met hun plastic gitaren en drumtoestellen.
Stap nu in en dans op de beats van Billie Eilish, The Cranberries en veel meer!
hogwarts legacyf1674726087

Hogwarts Legacy

Wie de boeken gelezen of de films van Harry Potter gezien heeft, weet dat de kerstperiode voor de tovenaarsleerlingen altijd heel speciaal is. Een feestelijk diner bij kaarslicht in de grote hal, een wegisweg die extra feestelijk versierd is, sneeuwballengevechten en één van de weinige vrije periodes van school voor de tovenaarsleerlingen - tenminste, als ze geen huisarrest hebben.
Ook Hogwarts kent seizoenen en is feestelijk versierd gedurende de kerstperiode.
Natuurlijk kan je niet zomaar de seizoenen aanpassen in de game, het is immers een doorlopend verhaal, Maar wie genoeg progressie gemaakt heeft, komt vanzelf in het winterseizoen in Hogwarts Legacy. Zorg er wel voor dat je de game niet uitspeelt voor het zover is. Eenmaal uitgespeeld kent Hogwarts Legacy nog meer één seizoen: het voorjaar.
Wie aan Hogwarts Legacy wil beginnen, kan de game nu extra voordelig scoren.
2024 10 17 spider man 2 combosf1702546689

Spider-Man 2

Wat is er nu heerlijker dan rondslingeren tussen de hoge flatgebouwen van Manhattan? Met zijn tweeën rondslingeren natuurlijk! Peter Parker en Miles Morales bundelen hun spinnenkrachten in een van de beste games van 2023. De game kreeg van onze Luuc een nette 8,5 en roemde de game in zijn review om het sterke verhaal en de technische hoogstandjes.
Spider-Man 2 en bij uitstek een game om tijdens de vrije periode rond kerst en nieuwjaar op je gemak te spelen en te ervaren. Met een gemiddelde speeltijd voor het hoofdverhaal van zo'n 20 uur ben je daar ook wel een flinke tijd mee bezig! Spider-Man 2 is exclusief op PlayStation 5 te spelen.
baldurs gate 3f1691076360

Baldur's Gate 3

De overtreffende trap van éen flinke tijd mee bezig zijn' is uiteraard Baldur's Gate 3. Deze game is door veel mensen gekozen als Game of the Year en biedt honderden uren gameplezier in de wondere wereld van Dungeons & Dragons. De game biedt een levendige spelwereld waar in echte D&D traditie je vrije keuzes hebt en die keuzes ook écht impact hebben.
Side-quests staan niet met een groot uitroepteken boven zich op je te wachten, maar zijn afhankelijk van jouw acties en of je de juiste NPC aanspreekt of niet. De game zit vol met quality-of-life keuzes die de complexe wereld van het D&D bordspel zo toegankelijk mogelijk maken. De game legt de lat bijzonder hoog voor andere game-ontwikkelaars en daar hebben wij als gamers allemaal profijt van.
De kerstperiode is een prima periode om je eerste stapjes in de wondere wereld van The Sword Coast te zetten. Misschien weet je nog een fraaie romance aan te leggen met één van te lotgenoten of zelf één van je grootste vijanden!
super mario bros wonder 2f1697729772

Super Mario Bros. Wonder

Een nieuwe Mario game is altijd iets om naar uit te kijken en dit jaar hebben we geluk! Super Mario Bros. Wonder is nog maar net uit en dus perfect om voor de feestdagen in huis te halen.
In Mario Bros figureren uiteraard weer de broers Mario en Luigi (waarom die twee de Mario Bros heten als slechts één Mario heet zal altijd een raadsel blijven), in diverse kleurrijke 2D levels vol paddestoelen, groen pijpen, rupsen en -ja echt- een olifanten-mario! Veel van deze game is herkenbaar en dat is prima. If it ain't broken... Gelukkig biedt Super Mario Bros Wonder ook wat nieuws en dat zijn de Wonder Flowers. elk level heeft ene dergelijke Flower en het effect er van is steeds weer anders. Zo blijft de gameplay fris en verrassend, ondanks de grote herkenbaarheid!
Onze eigen Marcus gaf de game een 8,7 dus die is zeker de moeite waard!