De beste 5 films om te zien in de bioscoop met kerst

Article
zaterdag, 23 december 2023 om 11:00
2023 06 25 wonka pelicula como verf1702904702
Met familie gourmetten kan leuk zijn, maar er zijn ook mensen met een minder drukke planning tijdens kerst. XGN geeft je vijf films die je momenteel in de bioscoop kan kijken en leuk zijn om te bezoeken met kerst.

Wonka

Misschien is dit de film in dit lijstje die het meest voor een ultiem kerstgevoel zorgt, Wonka is een prachtig sprookje waar menig filmfan warme gevoelens van zal krijgen.
Liefhebbers van de originele film(s) kunnen een piepjonge Wonka (gespeeld door acteur Timothée Chalamet) verwachten en de opkomst van zijn chocoladefabriek. In de film is zelfs Hugh Grant te zien op komische wijze als een oompa-loompa. Als je deze film nog niet hebt bekeken, is terst misschien wel het meest uitgelezen moment om een bioscoopkaartje te kopen.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Maar liefst acht jaar na het laatste deel met Jennifer Lawrence is deze nieuwe Hunger Games film uitgekomen. Ditmaal gaat het om een prequel. Zal deze film de harten stelen van eerdere fans van de franchise?
De film volgt toekomstig en de later kwaadaardige President Coriolanus Snow (gespeeld door Tom Blyth) en hoe hij zo is geworden (al te zien in de eerdere Hunger Games films). In deze nieuwe film is te zien hoe in de tiende versie van de Hunger Games hij wordt toegewezen als mentor. Hij wordt verbonden aan een tribute en moet ervoor zorgen dat zij weet te overleven in het slagveld van de Hunger Games. Uiteindelijk blijken de mentor en leerling meer te zijn dan dat alleen en krijgen de twee gevoelens voor elkaar. Dit liefdesverhaal zal menig filmfan zijn of haar hart laten smelten.
de tatta s 2 st 10 jpg sd high 1f1702901597

De Tatta’s 2

Ook voor Nederlandse filmfans draait er een film in de bioscoopzalen. Ondanks dat de eerste De Tatta’s film niet goed werd ontvangen door critici leverde de film wel een behoorlijk zakcentje op (maar liefst ongeveer 8 miljoen euro). Nu is het niet heel vreemd dat al binnen een jaar het tweede deel uit is gekomen.
De film volgt huisvader Erik en zijn familie die de multiculturele wijk willen helpen tegen nare projectontwikkelaars die de gehele buurt willen platleggen om er dure flats neer te zetten. Voor filmfans die liever met kerst naar hun oude en vertrouwde moedertaal willen luisteren is deze comedy film meer dan geschikt.

Napoleon

Voor fans die minder zin hebben in een zoetsappige film met de kerst is Napoleon erg geschikt. De brute oorlogsfilm verrast de kijker met zijn scherpe humor en is biedt een goede mix tussen actie en grappen. Met de invasie van het sneeuwachtige Rusland biedt deze film ook nog iets voor mensen die toch liever een witte kerst hadden gehad.
In de film zie je de opkomst en grotendeels het leven van Napoleon Bonaparte (goed vertolkt door Joaquin Phoenix). Ook zijn complexe relatie met Josephine (gespeeld door Vanessa Kirby) staat in Napoleon centraal. Ondanks dat de film veelal historisch inaccuraat is, is de film wel uiterst leuk om te zien. De film blijkt een humoristische, emotionele en vooral actie gevulde film.
schermafbeelding 2023 09 21 om 210402f1697792565

Killers of the Flower Moon

Een film voor fans met genoeg tijd aan hun handen tijdens de feestdagen. Killers of the Flower Moon is nu te zien in de bioscoopzalen, al moeten we je waarschuwen: het is een flinke zit.
Deze maar liefst drie en een half uur durende film neemt je mee naar de tijd van de jaren 20 waarin leden van de Osage gemeenschap blanke Amerikanen in dienst nemen. Deze blanke Amerikanen (geleid door Robert De Niro en Leonardo DiCaprio) hebben verkeerde bedoelingen en willen het vermogen van hen overnemen. Het personage van Leanardo DiCaprio gaat trouwen met een rijke Osage vrouw (gespeeld door Lily Gladstone) en wil op deze manier het vermogen van haar stiekem overnemen.
Dat was onze top 5 tips om te kijken in de bioscoop tijdens kerst. Welke film ga jij kijken?