De beste E3 2019 multiplayer games - Top tien nieuwe aankondigingen!

  Een paar dagen E3 in Los Angeles waren er voor nodig, maar de wereld is heel wat nieuwe games rijker om naar uit te kijken. Daarom is hier is een top 10 van de aangekondigde E3 2019 multiplayer games, want ook voor gamers die graag samen spelen zat er veel goeds bij.

  People Can Fly

  Hoewel door de afwezigheid van enkele grote namen de mening ongetwijfeld verdeeld zijn over of je dit nu een succesvolle E3 kan noemen of niet, konden de uitgevers die er wel waren samen indrukwekkende dingen laten zien en het publiek bovendien verrassen met nieuwe, vette games. Microsoft had misschien wel hèt moment van de E3 dit jaar met een trailer van Cyberpunk 2077, inclusief releasedatum en zelfs een plotseling gastoptreden van John Wick-ster Keanu Reeves. Het was niet de enige singleplayer game die hoge ogen gooide, maar tijdens de Amerikaanse gamebeurs was het over het algemeen een ander segment waar de meest aandacht naar uitging: E3 2019 multiplayer games.

  10. Outriders

  Om het rijtje E3 2019 multiplayer games af te trappen beginnen we met een game uit de stal van uitgever Square Enix. Op ongeveer driekwart van de presentatie kwam er een trailer van een nieuwe IP genaamd Outriders. Van People Can Fly, of zoals de trailer aangaf “van de makers van Gears of War: Judgment en Bulletstorm”. Wat was er te zien: zware muziek, een onheilspellend sfeertje, veel vuur, rode tinten, vuurwapens en monsters.

  Wat het allemaal precies betekent is nog niet bekend, behalve dat het in de zomer van 2020 gaat uitkomen op PS4, Xbox One en PC. Een blik op de officiële website geeft aan dat het gaat om een drop-in-drop-out co-op shooter voor een tot drie spelers dat zich afspeelt in een donker en wanhopig scifi-universum. En laat het maar aan deze studio over om daar iets mee te doen. Dit past precies in hun straatje, dus wij zijn benieuwd naar deze E3 2019 multiplayer game!

  9. Roller Champions

  Ubisoft is niet zo bekend van sportgames en geeft het vaak een eigen sausje, maar de Franse studio kan wel eens goud in handen hebben met Roller Champions. Een futuristische free-to-play game waarin spelers het in teams van drie man tegen elkaar moeten opnemen. De regels zijn simpel: pak op je rollerskates de bal, leg een volledig rondje af en scoor punten. Voor je mikt op het doel kun je extra punten verdienen door meer ronden te skaten.

  Het spel oogde in de E3 2019 multiplayer game trailer energiek en ongedwongen en toont heeft veel weg van Rocket League. Gezien de populariteit van die game heeft Roller Champions in ieder geval veel potentie. Voor een extra lange 'houdbaarheid' bouwt Ubisoft bovendien slim rond de gameplay heen met leuke features zoals het vrijspelen van sponsoren, aanpassen van je personage en opbouwen van een fanbase. Roller Champions verschijnt begin 2020 voor consoles en PC.

  8. Minecraft Dungeons

  Je houdt ervan of je haat het, maar anno 2019 kun je niet meer om Minecraft heen. In de loop der jaren heeft het een ongekende schare fans bijeen gebracht om talloze creaties te delen en werelden te doorkruisen. Bovendien is het niet bij een game gebleven, maar lijkt het te zijn uitgegroeid tot een complete subcultuur met een berg aan merchandise waar je u tegen zegt.

  Het is dan ook niet gek dat de stroom aan nieuwe aankondigingen rondom dit stukje cultuur vrolijk door blijft gaan en daarom verschijnt er volgend jaar Minecraft Dungeons. De geblokte figuurtjes komen in een geblokte wereld voor een nieuw avontuur te staan, maar niet zoals je gewend bent.

  Uitgever Microsoft heeft blijkbaar goed gekeken naar eerdere ‘dungeon crawlers’ zoals Diablo 3 en komt nu als een van de E3 2019 multiplayer games met een koddige variant daarop. Minecraft Dungeons is een co-op game die zowel lokaal als online te spelen is tot maximaal vier spelers en verschijnt in de lente van 2020 voor Nintendo Switch, PS4, Xbox One en PC.

  7. Rainbow Six Quarantine

  Vorig jaar konden mensen in het bezit van Rainbow Six Siege een tijdelijke modus uitproberen als onderdeel van de gratis uitbreiding Operation Chimera. Weg met het tactische realisme van een groep special force-eenheden die het onderling uitvechten dacht Ubisoft, want voor het eerst konden operators Ash, Doc, Smoke, Tachanka, Kapkan en het nieuwe duo Ying en Finka een invasie van geïnfecteerden bestrijden in Outbreak.

  Het jammere aan Outbreak was dat het slechts tijdelijk in de game zat, maar de aankondiging van Rainbow Six Quarantine als een van E3 2019 multiplayer games neemt het hartzeer direct weg. Uit de relatief kleine modus vloeit een volledig op zichzelf staande PvE game voort waarin spelers samen te werk moeten gaan om een gemuteerd alienvirus af te weren.

  De korte trailer wist de spanning effectief op te bouwen en pas op het laatst te onthullen dat het om een nieuwe game uit de serie gaat, die overigens vanaf begin volgend jaar te koop is.

  6. FIFA 20

  Hoewel EA niet fysiek aanwezig was op de beurs kwam het wel met een eigen livestream en was daarmee dus toch semi-deelnemer. Deelnemer genoeg om in ieder geval in aanmerking te komen voor deze lijst met E3 2019 multiplayer games, want hoewel het eigenlijk vooral content aankondigde van reeds uitgegeven games zoals Battlefield V en Apex Legends, liet het ook beelden zien van singleplayer game Star Wars Jedi: Fallen Order en jawel, FIFA 20.

  De jaarlijks terugkerende voetbalgame van EA Sports krijgt op 27 september een nieuw deel. En wat valt er het meeste op aan de nieuwe FIFA: de introductie van een geheel nieuwe modus genaamd VOLTA Football, wat stiekem een soort reïncarnatie is van het oude en over de top FIFA Street. Fans van een potje virtueel straatvoetbal kunnen hun lol dus op met deze game, die met verdere verbeteringen gepaard gaat zoals slimmere kunstmatige intelligentie en meer realistische physics van de atleten op het veld en de bal zelf.

  5. Bleeding Edge

  Ninja Theory is een studio die al een tijdje meegaat en vooral bekend is van DmC: Devil May Cry en Hellblade: Senua's Sacrifice. Gezien laatstgenoemde game hun meest recente is, uitgekomen in augustus 2017, is het langzamerhand wel eens tijd voor een hint naar iets nieuws. En die heeft het publiek dan ook dubbel en dwars gekregen met een verhelderende trailer van Bleeding Edge tijdens de persconferentie van Microsoft.

  Bleeding Edge probeert iets wat nog niet zo vaak (met succes) is gedaan, namelijk het combineren van elementen uit een game als Overwatch en die uit het MOBA-genre. Het resultaat is een frisse en tegelijkertijd chaotische brawler met een cartoonesk uiterlijk. Tussen de overkill aan shooters en meer traditionele fighting games zoals Tekken en Mortal Kombat duikt Ninja Theory met deze game ogenschijnlijk op een niche, alhoewel de eerste vonk ook bij het algemene publiek leek over te slaan...

  4. Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint

  Ghost Recon Breakpoint is het vervolg op de in 2017 uitgebrachte Ghost Recon Wildlands. Die game scoorde destijds een 8 in onze review en was een van de grootste releases dat jaar voor mensen die zochten naar een co-op ervaring. Ditmaal kom je voor de gevaarlijkste vijand tot nog toe te staan, want je squad vecht tegen voormalige Ghosts. En als er één bekend motto is dat we allemaal wel kennen en hier opgaat: om de vijand te verslaan moet je net als hem denken.

  Nog dit jaar kunnen liefhebbers van de reeks tactische shooters aan de slag met Breakpoint, want de lancering is op 4 oktober. Ubisoft is bovendien zo stoer geweest om de acteur Jon Bernthal in te schakelen en de hem rol van ultieme bad guy te laten vertolken, toch wel een aspect dat vermeld mag worden. Bernthal verzorgde tevens op komische wijze de presentatie van het spel tijdens de E3. Of het nieuwe deel het beter kan doen dan zijn voorganger zullen we over een paar maanden weten!

  3. Halo Infinite

  Voor mensen met een Xbox One en een voorliefde voor multiplayer shooters in een sci-fi setting staat Master Chief al sinds jaar en dag klaar. De bepantserde held prijkt al vanaf de hoogtijdagen van de allereerste Xbox op de covers van Halo, een serie die ook van de partij is op de volgende generatie consoles. Een release op het nieuwe apparaat dat de codenaam Scarlett draagt was een van de schaarse feitjes die Microsoft alvast durfde te verklappen over Halo Infinite.

  Halo Infinite zal dus een van de eerste next-gen titels zijn en dat belooft heel wat, dus ondanks dat er nog weinig bekend is over de game, staat hij daarom op drie in deze top tien E3 2019 multiplayer games. In het najaar van 2020 moet de opvolger van de Xbox One X arriveren. Dat het om een zeer krachtige machine gaat, staat gezien de ondersteuning van 8K beelden en 120 frames per seconde nu al vast. Al die rekenkracht gaat zonder twijfel Halo tot een episch spektakel maken.

  2. Borderlands 3

  Wie termen als skags, guardians, psycho's en claptraps voorbij ziet of hoort komen denkt aan... Inderdaad, die rare en chaotische cel-shaded wereld met maffe humor en explosieve gevechten. De planeet Pandora was het podium voor alle Borderlands delen en zal dat in de aankomende game ook weer zijn, maar je zal nu ook afreizen naar andere planeten in het universum. Borderlands 3 moet een stuk groter worden dan de voorgaande games, maar bovenal vertrouwd aanvoelen.

  Dat de game een stuk ruimer van opzet is, is niet zo heel gek. De eerdere delen zijn naast de huidige generatie consoles ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uitgekomen en dat bepaalde toch in zekere zin hoe hoog het plafond op technisch vlak lag. Gearbox hoeft bij de ontwikkeling van het nieuwste hoofdstuk niet dezelfde concessies te doen als destijds door de verouderde technologie, al zijn de PS4 en Xbox One ook niet meer bepaald jong te noemen.

  Gelukkig komt Borderlands 3 al op 19 september dit jaar uit, dus is er nog genoeg tijd om ervan te genieten voor de volgende generatie consoles voor de deur staat.

  1. Marvel's Avengers

  Aangekomen bij de laatste E3 2019 multiplayer game die nu officieel is aangekondigd. Het blijft verwonderlijk waarom er al ruim een decennium lang een geweldig filmuniversum vol superhelden en schurken bestaat, maar bazen als Iron Man, Hulk en Captain America nog geen eigen goede games hebben gekregen op de huidige generatie consoles. Na de Batman Arkham games over de Caped Crusader van DC was het voor het eerst sinds jaren weer de beurt aan Spider-Man om in de spotlights te staan. Insomniac leverde een ijzersterke game af met de webslingeraar van Marvel in de hoofdrol en je kon zelfs de Avengers Tower beklimmen.

  Helaas was het selecte groepje verklede mannen nergens te bekennen - op dat moment vast ergens anders de wereld aan het redden - maar nu is het verrassend genoeg aan Square Enix om daar een stokje voor te steken. Het ingelijfde Crystal Dynamics (Rise of the Tomb Raider) en Eidos Montreal (Deus Ex: Mankind Divided) slaan de handen ineen om van Marvel's Avengers misschien wel een van de beste superheldengames tot dusver te maken. Of dat gaat lukken zal de tijd uitwijzen, maar de E3 2019 multiplayer game was een van de hoogtepunten van de presentatie die Square Enix gaf.

  Veel of weinig gave E3 2019 multiplayer games?

  Sommige games komen snel uit, op andere moeten we wat langer wachten. In ieder geval zijn er genoeg E3 2019 multiplayer game aankondigingen gedaan, of het nu ging om compleet nieuwe onthullingen, eerste gameplaybeelden of een releasedatum. Ergens was het ontbreken van Sony en ook Activision met de nieuwe Call of Duty wel voelbaar, ook al richtte eerstgenoemde zich vorige editie voornamelijk op singleplayer games. Wat vond jij van de aankondigingen op de E3 dit jaar?

  Minecraft Dungeons

  Verkijgbaar vanaf 26 may 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.