De beste Xbox One exclusives die in 2020 uitkomen

  Voor Xbox One exclusives was de E3 2019 nogal schaars. Het overgrote deel van de persconferentie stond in het teken van third party titels. Toch staan er aantal games in dit lijstje die echt wel noemenswaardig zijn en één is zelfs een echte system seller. Dit zijn de beste Xbox One exclusives voor 2020.

  5. Way to the Woods

  We beginnen de lijst met de beste Xbox One exclusives die in 2020 gaan uitkomen met een bijzondere indie-game. Way to the Woods is een game die bewijst dat een interessante concept en unieke stijl genoeg zijn om een game toch op te laten vallen naast de grote blockbuster games met een mega budget. De indie-game, die volledig ontwikkeld is door Anthony Tan, wist met zijn korte trailer op E3 2019 een goede indruk achter te laten.

  Way of the Woods gaat over een hert en zijn jong die in een verlaten wereld thuis moeten zien te komen. Het verhaal is dan ook vooral een belangrijk onderdeel van de game.

  De muziek van de game belooft ook wat goeds. De soundtrack is namelijk door de componisten van de serie Steven Universe gemaakt.

  Smilegate

  4. Crossfire X

  Je zou het niet denken maar de game Crossfire is een van de meest succesvolle games aller tijden en heeft nog steeds 8 miljoen actieve spelers. Crossfire is namelijk sinds zijn release in 2007 nog altijd immens populair in Azië en dan vooral in China. Genoeg redenen voor ontwikkelaar Smilegate om het nu bij het westerse publiek te proberen met een Xbox One-versie.

  De Xbox One versie genaamd Crossfire X laat spelers in teams tegen elkaar strijden in gameplay die vergelijkbaar is met Counter Strike. In de cinematic trailer die tijdens E3 2019 werd getoond liet veel typische Crossfire actie zien.

  Crossfire X komt als allereerst uit op de Xbox One als console exclusive in 2020.

  Microsoft

  3. Microsoft Flight Simulator

  Vanaf 2020 wordt het weer mogelijk om realistisch rond te vliegen in een door Microsoft gecreëerde vliegsimulator. Er komt namelijk een nieuwe Microsoft Flight Simulator!

  De laatste keer dat er een Microsoft Flight Simulator uitkwam was 13 jaar geleden dus het was ook wel weer eens tijd voor een nieuwe deel.

  De Flight Simulators van Microsoft zijn altijd zeer realistisch en uitgebreid en in de nieuwe trailer is te zien dat er voor fans van dit genre heel wat vliegplezier te wachten staat. Zo zijn er veel bekende locaties als San Francisco en Dubai te zien en is er een uitgebreide collectie aan vliegtuigen beschikbaar.

  Moon Studios

  2. Ori and the Will of the Wisps

  Na de release van Ori and the Blind Forest in 2015 waren gamers zo verwonderd door de prachtige visuele stijl en soepele gameplay dat er gelijk al werd geroepen om een vervolg. Ontwikkelaar Moon Studios is hard aan de bak gegaan en volgend jaar kunnen we op 11 februari het tweede deel Ori and the Will of the Wisps verwachten.

  In Ori and the Will of the Wisps wordt het verhaal van de witte geest Ori vervolgt en kunnen spelers gebruik maken van nieuwe aanvallen en gameplay mogelijkheden. Het ziet er naar uit dat game weer net zo’n visueel spektakel gaat worden als het eerste deel en we kunnen dan ook niet wachten tot 11 februari als de game uitkomt.

  343 Industries

  1. Halo Infinite

  Op nummer één in de lijst met de Xbox One exclusives die in 2020 uitkomen staat natuurlijk de nieuwe Halo game. Halo is al sinds de eerste Xbox uitkwam in 2001 dé reden geweest om een console van Microsoft in huis te halen. Ontwikkelaar Bungie leverde met hun Halo-games elke keer weer een gaming ervaring van het hoogste niveau en de reeks kan zich een van de meest succesvolle video game series aller tijden noemen.

  De huidige ontwikkelaar 343 Industries had de lastige taak om de franchise weer op te pakken en wordt nog steeds niet volledig omarmd door de community. Hier gaat Halo Infinite ongetwijfeld verandering in brengen want wat ziet deze game er toch tof uit!

  Halo Infinite gaat qua stijl weer terug naar de Bungie games en de twee trailers die tot nu toe zijn uitgebracht beloven veel. Jammer dat we nog niet veel van de gameplay zelf hebben kunnen zien. Halo Infinite komt eind 2020 uit als launch titel voor Project Scarlett, de next-gen Xbox, maar verschijnt ook tegelijk op de huidige Xbox One.

  Xbox One exclusives in 2020

  Zoals je kunt lezen staan er voor Xbox One bezitters nog een paar leuke exclusives te wachten in 2020 met als hoogtepunt natuurlijk Halo Infinite. Al deze games komen trouwens ook uit voor de PC. Microsoft is de laatste paar jaren afgestapt van het idee om sommige games alleen uit te brengen voor de Xbox One console. De release van Infinite op de PC is een erg slimme zet van het bedrijf en dit gaat er ook zeker voor zorgen dat de game nog meer aandacht krijgt.

  Naar welke Xbox One exclusives die in 2020 uitkomen kijk jij het meest uit? Laat het ons weten in de reacties!

  Halo Infinite

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.