MOBA's zijn ingewikkeld, divers, uitdagend en ook nog eens bizar verslavend. Een MOBA is een game waar je veel tijd in moet steken, aangezien je vaak een groot aantal verschillende karakters moet leren te spelen met ieder hun eigen unieke speelstijl. Hierbij is het van noodzaak dat je goed communiceert met je teamleden, en je voorwerpensets op elkaar afstemt.

Dit jaar lijkt het dé gouden eeuw van het MOBA-genre te worden. Zo komen er in mei twee van deze spellen uit die worden gecombineerd met shooters en fighting elementen. Overwatch en Battleborn zullen hun opwachting maken en de multiplayer wereld op zijn grondvesten laten schudden. Hiernaast zal Paragon, van Epic Games, een goede toevoeging aan het populaire genre worden.

Maar wat zijn de top 5 beste MOBA games tot nu toe?

5. Awesomenauts

Tot de dood vechten én dat met cartoonfiguurtjes! Awesomenauts is een unieke MOBA met een kenmerkende 2D-stijl. Het hoge cartoon-gehalte doet niet af aan de volwassen sfeer van de game, want je zult moeten vernietigen. Awesomenauts komt het dichtst in de buurt van een MOBA die je puur speelt voor het achterover hangen.

Het geheel is een mooie ervaring met hectische momenten. De game werkt met 15 verschillende personages die ieder hun eigen vaardigheden hebben. De game bevat geen stijle leercurve, en vormt daarmee vermaak voor de mensen die net komen kijken bij het genre. Hebben we trouwens al gezegd dat veel van de personages zijn ingesproken door bekende YouTube-gamers?