De beste Disney Pixar games om vandaag nog te spelen

Article
zondag, 22 maart 2020 om 9:00
beste disney pixar videogame cars videogame pixarf1584633065
Pixar heeft in deze periode goed weten te vermaken door Onward in de bioscopen te lanceren. Maar door alle coronaheisa zijn de deuren van bioscopen op slot en valt deze Pixar ervaring eventjes niet meer mee te maken. Gelukkig zijn er tal van alternatieven. Dit zijn de vijf beste Pixar games die door de jaren heen zijn verschenen. Zo kom jij de dag wel door!

5. Cars (Video Game)

Eén van Pixars meest populaire franchises is Cars. Er werden maar liefst drie films gemaakt en diverse games. Cars is voornamelijk erg geliefd onder de jongste kijkers en gamers. De eerste editie verscheen in 2006 voor de GameCube, PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows, Game Boy Advance, Nintendo DS, PlayStation Portable, Xbox 360 en Nintendo Wii. Flink wat consoles dus!
In de videogames van Cars kon je zelf in de huid van die auto's kruipen. Dit keer was je niet de coureur, maar de auto zelf. Als auto scheur je door de bochten, spring je over obstakels heen en probeer je telkens sneller en sneller te gaan rijden. De Cars videogames zijn niet zo uitgebreid als de meeste racegames, maar toch een toffe instapper om de jeugd aan het racen te krijgen.

4. Toy Story 3

Recent werd Toy Story 4 nog even in de bioscopen uitgebracht. Dit keer was het opnieuw een toffe ervaring voor zowel jong en oud. Toy Story is altijd al erg gaaf geweest. Zowel de films als alle andere merchandise eromheen. De diverse games rondom dit speelgoed mogen ook niet vergeten worden. Zo heeft Toy Story 3 op onder andere de Xbox 360 velen goede herinneringen bezorgd. Dit spel is vandaag de dag voornamelijk leuk voor nostalgie of als je een echte Toy Story fan bent.
In de game volg je het verhaal van de film. Naast het verhaal kan iedereen volledig wegduiken in een Toy Box Mode. Je speelt dan in de fictionele televisieserie rondom Woody. Deze serie werd voor het eerst in Toy Story 2 ter sprake gebracht en tovert snel een glimlach op je gezicht.

3. Disney's Pixar Monsters en Co. Schrik Eiland

Het is al een lange tijd geleden dat Monster Inc door Pixar werd uitgegeven. De film was daarentegen zo'n succes dat jaren erna zelfs een vervolg werd gemaakt. Op gamegebied was dit monsteravontuur ook erg gaaf. Zo kon je zelf in de huid van de hoofdpersonages kruipen en doorliep je een training om het meest aanjagende monster ooit te worden. Regelmatig moest je het opnemen tegen tal van nep kinderen, om je op Schrik Eiland klaar te stomen voor het echte monsterwerk.
Disney's Pixar Monsters en Co. Schrik Eiland verscheen op de PlayStation, PlayStation 2 en op PC. De game heeft diverse namen gekend. De Noord-Amerikaanse versie heette Disney's Pixar Monsters en Co. Scream Team terwijl hij in andere Engelstalige landen bekend staat als Disney's Pixar Monsters en Co. Scare Island. De game geeft een voorproefje op de Monster Academy tijd.
lego the incredibles review 134736

2. LEGO The Incredibles

Ook The Incredibles mogen niet worden vergeten. Dit superhelden gezin werd erg tof samengebracht in een LEGO videogame. Zo kun je alle superkrachten van deze familie in LEGO vorm meemaken. Het toffe is dat je dit spel door de couch co-op mogelijkheden heel gemakkelijk samen kunt spelen. Hierdoor verdwaal je met hetzelfde gemak uren in LEGO The Incredibles.
Wil je meer lezen over deze videogame? Eerder publiceerden wij al de LEGO The Incredibles review. Alhoewel de titel zo zijn haken en ogen kent, is het een game die zeker leuk is voor jong en oud. Zo hou je sowieso kinderen zoet wanneer ze niet zoveel te doen hebben! Tevens kan je als volwassenen ook lekker meespelen, want LEGO blijft ook onder volwassenen erg tof.
disney infinity 30f1584632844

1. Disney Infintiy 3.0

Uiteindelijk zijn er meerdere versies van Disney Infinity op de markt gebracht. In deze games werk je met een soortgelijk concept als Skylanders. Je verzamelt verschillende fysieke figuurtjes, die je in-game tot leven kunt roepen. Disney Infinity is eigenlijk Disney, maar door de grote hoeveelheid aan Pixar karakters die het spel kent, nemen we hem maar al te lief mee in deze special.
Het maakt niet uit welke versie van Disney Infinity je erbij pakt, met elke versie kun je lekker overweg. Wanneer je daarentegen voor Disney Infinity 3.0 kiest, heb je de meest complete en nieuwste ervaring in huis. Niet voor niets werd deze game in de Disney Infinity 3.0 review met een 8,5 de leukste van de drie genoemd. Disney Infinity figuren zijn backward compatible. Je kunt in de game aan de slag met een heleboel verschillende playsets en dus diverse avonturen beleven.