De beste cadeautips voor in de schoen!

Article
woensdag, 25 november 2020 om 15:00
Sinterklaas komt eraan en dat betekent dat het tijd is om weer cadeautjes in te slaan. Door de coronamaatregelen moeten we dat voornamelijk online doen, maar niet getreurd, want de keuze is reuze. Wij hebben alvast de beste cadeautips voor in de schoen voor je op een rij gezet!

Frozen 2

De winter komt eraan, maar dat betekent waarschijnlijk niet dat we dit jaar in de sneeuw kunnen spelen of dat er een Elfstedentocht gehouden kan worden. Wil je je familie toch laten genieten van wat sneeuw- en ijsplezier dit jaar, dan is de Blu-ray van Frozen 2 een perfecte keuze.
De film is het vervolg op het extreem succesvolle Frozen, maar gelukkig heeft Disney deze keer wel een geslaagde sequel gemaakt op een originele film. Frozen 2 speelt zich af drie jaar na de gebeurtenissen van de eerste film en Elsa, Anna, Kristoff, Olaf en Sven moeten deze keer reizen naar een ver land om achter de oorsprong van Elsa’s magische krachten komen. Net zoals het eerste deel is Frozen 2 niet alleen een zeer vermakelijke film voor kinderen, inclusief aanstekelijke liedjes, maar ook hilarisch voor volwassen kijkers. Een ideale film voor jong en oud, dus!
qwixxf1605529465

Qwixx

Door de huidige coronamaatregelen moeten we ons steeds meer thuis vermaken en wat is daar nu een betere manier voor dan een bordspel? Sommige bordspellen kunnen alleen meerdere uren duren en we snappen dat daar niet iedereen tijd voor heeft. Gelukkig zijn er ook spellen die je vrij snel kan spelen, zoals Qwixx.
In Qwixx wordt er gerold met meerdere gekleurde dobbelstenen en is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren. Je kan alleen niet rustig punten bij elkaar sprokkelen, wanneer je medespelers rijen kunnen afsluiten of wanneer je strafpunten krijgt als je teveel risico hebt genomen. Qwixx biedt dan ook vrij veel diepgang voor een ogenschijnlijk simpel dobbelspel, maar blijft ondertussen toegankelijk voor iedereen.
super mario blocksf1605529562

Nintendo Super Mario Figuur

Super Mario heeft dit jaar alweer zijn 35ste verjaardag gevierd en Nintendo heeft zoals verwacht groots uitgepakt. Zo kunnen fans van het eerste uur aan de slag met een collectie klassieke Super Mario games of gamen op een old school handheld console.
Maar de Italiaanse loodgieter heeft niet alleen fans die geboren zijn in de jaren 80 of 90, ook bij de jongere generatie is Mario nog extreem populair. Een grote kans dan ook dat je iemand in de familie blij kan maken met een Super Mario die je zelf in elkaar kan zetten!
skip bof1605529651

Skip-Bo

In de wereld van bordspellen zijn er een aantal namen die meteen bekend in de oren klinken. Denk aan klassiekers als Monopoly, Risk, Yahtzee of Stratego. Er zijn in de loop der jaren alleen ook veel spellen die nooit bekend zijn geworden. Skip-Bo is daarin een uitzondering, want het oude spel - het origineel dateert uit 1967 - is de laatste jaren enorm populair geworden.
Het geheim van het succes van Skip-Bo is dat iedereen het kan spelen. Het doel is simpel: zorg dat jouw stapel aan kaarten, met nummers van 1 tot en met 12, verdwijnt. Dat doe je door ze af te leggen op één van de vier stapels in het midden wanneer het jouw beurt is. Je medespelers kunnen alleen flink roet in het eten strooien en het is dan ook bijna onmogelijk om voor het einde een winnaar aan te wijzen. Dat maakt elk potje Skip-Bo enorm spannend en elke keer weer een feestje.
happy socksf1605529763

Happy Socks

Sokken zijn allesbehalve een nieuwe uitvinding. Al eeuwenlang gebruiken we de stukken stof om onze voeten lekker warm te houden en onze schoenen niet te besmeuren van binnen. De laatste tijd kan je alleen ook je favoriete hobbies, voedsel of artiesten tentoonstellen via je voeten, dankzij Happy Socks.
De sokken van Happy Socks zijn stuk voor stuk kleurrijke stukken stof die elke keer een glimlach op je gezicht weten te toveren. Of je nu een voorliefde hebt voor fast food, honden en katten of Nederland: voor iedereen is er wel een paar Happy Socks te vinden. En ze zijn ook nog eens perfect om cadeau te geven in de schoen, zijn ze meteen waar ze horen te zijn.
black storiesf1605529857

Black Stories

Veel bordspellen vallen tegenwoordig onder twee categorieën: of je moet winnen van je medespelers of je moet samen winnen van het spel zelf. Vaak kan een avondje bordspellen spelen dan ook uitlopen in een competitieve wedstrijd waar de nodige krachttermen over en weer worden gegooid. Gelukkig zijn er ook nog spellen die een stuk relaxter zijn, zoals Black Stories.
Het concept van Black Stories - of één van de andere meer kindvriendelijke varianten zoals Blue Stories of Green Stories - is dat één persoon een raadselachtig verhaal vertelt. In het geval van Black Stories, meestal een bloederig raadselachtig verhaal. De overige spelers moeten vervolgens door vragen te stellen, die alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord mogen worden, achter het volledige verhaal komen en het raadsel oplossen. Er is geen winnaar of verliezer, alleen maar het gelukzalige gevoel wanneer je met elkaar een onmogelijke mentale puzzel hebt opgelost.