De best bekeken films van de eerste helft van 2024

Article
zondag, 07 juli 2024 om 13:00
dunef1673475554
Het zit erop. De eerste zes maanden van 2024 behoren tot het verleden. Een goede tijd om terug te kijken, want welke 5 films waren deze periode nou echt de moeite waard? Dit is onze top 5 best bekken films van de eerste helft van 2024.

1.      Dune: Part Two

Wie is momenteel de meest populaire acteur in Hollywood? Misschien is dat Timothée Chalamet wel. Hij heeft al diverse mooie rollen mogen vertolken, waarbij hij bij het grote publiek doorbrak in Call Me By Your Name. Hij speelde daarnaast in 2021 in een gigantische blockbuster, namelijk Dune.
Dat tweede deel kwam dit jaar uit, onder de naam Dune: Part Two. Waar het tempo in de eerste film nog langzaam was om het verhaal op gang te brengen, zit er in het tweede deel veel meer actie en een paar geweldige scenes. De film is geregisseerd door Denis Villeneuve en om door een ringetje te halen. De film is momenteel te streamen bij HBO Max.
Call Me By Your Name Image
Call Me By Your Name
EUR9.95
Op voorraad
Koop op bol.

2.      Furiosa

De tweede beste film van dit jaar is een nieuwe Mad Max, genaamd Furiosa: A Mad Max Saga. Houd je van een knotsgek verhaal en wilde actie? Dan ben je bij Furiosa aan het goede adres. Deze film is momenteel te zien bij Pathé. Daar staat de volgende omschrijving:
‘Na de ondergang van de wereld wordt de jonge Furiosa meegenomen uit de Green Place of Many Mothers en komt ze in handen van een grote motorbende aangevoerd door Warlord Dementus. Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis.’
In de hoofdrol vinden we Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth.

3.      Ordinary Angels

Op nummer 3 vinden we Ordinary Angels. Dit is een drama met Hilary Swank in de hoofdrol. Ze kruipt in de rol van Sharon Steves, kapster uit Kentucky. Op een dag ontmoet ze weduwnaar Ed Schmitt wiens dochter een ernstige ziekte heeft en dreigt te sterven. Haar moeder is aan dezelfde leveraandoening overleven. Sharon besluit alles op alles te zetten om dit gezin te helpen. De grote vraag is uiteraard of dit gaat lukken.

4.      De Terugreis

Op de vierde plek vinden we een film van eigen bodem, namelijk De Terugreis. Dit is een roadmovie waarbij een stel, dat al op een leeftijd is, naar Spanje gaat. Dat levert een bijzondere roadmovie op. De film biedt een combinatie van humor en drama aan. Jaap is erg nukkig, terwijl zijn vrouw nog vol leven zit. Onder de oppervlakte is iets aan de hand, wat de kijker puzzeltje bij puzzeltje aangereikt krijgt. Een hele ontroerende film.

5.      Kingdom of the Planet of the Apes

De vijfde beste film van de eerste helft van dit jaar is Kingdom of the Planet of the Apes. Dit is een film die nog in de bioscoop draait en het ook verdient om op groot scherm bekeken te worden. Het is een enorm spannende film over de relatie tussen mens en aap. De film speelt zich af in de toekomst na het bewind van Caesor en is de start van weer een nieuwe reeks aan Planet of The Apes films. De CGI in deze film is verbluffend en je zal meegevoerd worden in de emoties van de hoofdrolspeler, aap Noa (Owen Teague).

Populair Nieuws

Laatste Reacties