De belangrijkste verschillen tussen de PS4 en de PS5

  De PS4 is een geweldig apparaat die het ook nog heel goed doet tot nu toe. Games zien er prachtig uit en de console is zeker geliefd in de game industrie. Datzelfde verwachten we ook van de PS5, want waarom zouden we anders de next-gen console halen?

  Sony

  Vorige week zijn de details van de next-gen console onthuld, die zeer indrukwekkend zijn. De PS5 wordt veel vergeleken met de next-gen Xbox Series X, maar wat zijn nu eigenlijk de veranderingen tegenover de PS4? Wij hebben deze even op een rijtje gezet.

  Specificaties

  De specificaties van de PS5 zijn innovatief en een enorme verbetering op de PS4. De PS4 bracht ons al prachtige graphics in geweldige games, de PS5 legt de lat nog een stuk hoger. Wij hebben de PS4 en de PS5 specificaties even op een rijtje voor je gezet om deze goed met elkaar te vergelijken.

  Laadschermen

  De PS5 heeft slechts 0,8 seconde nodig om een wereld te laden, terwijl de PS4 Pro voor precies dezelfde wereld maar liefst acht seconden nodig heeft. Zoveel sneller is de SSD van de PS5. Het werkgeheugen van de PS5 belooft bovendien een stuk uitgebreider te zijn dan die van zijn voorganger.

  De nieuwe hardware van de PS5 komt met verbeterde grafische renderingsnelheden, wat niet alleen mogelijk gemaakt wordt door de SSD, maar ook door een snellere CPU en GPU.

  Geluid

  De PS5 heeft ondersteuning voor 3D-audio met Sony’s Tempest Engine. Met de Tempest Engine is PlayStation 5 van plan om het gevoel op te wekken dat je echt midden in de game staat door elk geluid te stimuleren.

  Hoe de gebruiker audio ervaart, kan worden gestimuleerd door een akoestische omgeving van de speler. De Tempest Engine is een opnieuw ontworpen AMD GPU compute unit, die uitsluitend afhankelijk is van DMA-overdrachten is, net zoals de CPU van de PlayStation 3 dat destijds was.

  De PS5 verbetert dus niet alleen op snelheid, werkt grafische aspecten bij en voegt meer rekenkracht toe, maar zorgt dus ook voor baanbrekende audio om jouw game-ervaring zo authentiek mogelijk te maken.

  Prijs

  De PS5 gaat zorgen voor verbeteringen op elk gebied ten opzichte van haar voorganger. Hoe zich dat alleen gaat vertalen in het prijskaartje is alleen nog maar de vraag. De PlayStation 4 kostte bij lancering 400 euro, maar het zal voor Sony waarschijnlijk lastig gaan worden om die prijs te evenaren, laat staan te verslaan. Laten we hopen dat we niet te arm raken door de aanschaf van een PS5. Zodra de prijs van de console bekend wordt, lees je het natuurlijk bij ons, maar tot die tijd kun je terecht in ons overzicht met al het PS5 nieuws tot nu toe voor alles rondom de nex-gen console.

  Dit artikel is op 25 mei 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.