De beste apps om contact te houden tijdens de coronavirus-crisis

Article
zaterdag, 28 maart 2020 om 16:00
man in white long sleeved shirt presenting on a laptop 3931446f1585065726
Door het coronavirus moeten we met z’n allen zoveel mogelijk thuis zitten. Daardoor zal je je familie en vrienden een stuk minder vaak zien. Gelukkig zijn er apps om toch met elkaar in contact te blijven. Dit zijn de beste apps waarmee je gezamenlijk door de crisis heen komt.

Skype

Als we het hebben over videobellen, dan kunnen we natuurlijk niet om Skype heen. Het platform is zelfs zo bekend geworden, dat het een werkwoord is geworden in Nederland. Even skypen met je familieleden.
Skype is momenteel natuurlijk allesbehalve de enige speler op de markt als het gaat om videobellen. Sterker nog, de concurrentie is de applicatie op sommige punten al voorbijgestreefd. Toch is de app makkelijk in gebruik, zodat iedereen van je familie binnen de kortste keren met elkaar kan bellen. Via de chatfunctie kun je tegelijkertijd ook andere berichten of linkjes sturen, zonder dat je daar een andere app voor hoeft te gebruiken.
Skype is beschikbaar voor Windows, Mac OS, Linux, Android en iOS.
black android smartphone 177707f1632149294

Google Hangouts

Eén van de grootste concurrenten van Skype is ongetwijfeld Google Hangouts. De applicatie begon als een chatdienst, maar groeide al snel uit naar een platform voor videobellen. Doordat Hangouts gebruikmaakt van Google-accounts, is het een fluitje van een cent om contact te leggen met vrienden en familie als ze ook zo’n account gebruiken. Wie heeft vandaag de dag nu geen Google-account?
Naast de normale functies van het videobellen heeft Google de mogelijkheden van Hangouts flink uitgebreid. Door middel van Hangouts Meet is de app nu zelfs een tool om online video conferences te houden. Daarmee is de app niet alleen handig om contact te houden met je naasten, maar ook om een vergadering te organiseren voor je werk.
Google Hangouts kan gebruikt worden in elke browser, maar heeft ook aparte apps voor Android, iOS en Chrome OS.
rsz turned on macbook 3205403f1585066326

FaceTime

Waar gebruikers op iOS en Mac OS een scala aan opties hebben, wordt er over het algemeen bijna exclusief gekozen voor FaceTime. Deze applicatie is van Apple zelf en dan ook exclusief voor haar eigen platformen. Gebruikers kunnen elkaar dan ook gemakkelijk vinden en met elkaar communiceren.
De applicatie ondersteunt ook van nature de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijkertijd te bellen en is dan ook ideaal om een gesprek met de hele familie te voeren. Iedereen moet dan alleen wel toegang hebben tot een Apple device natuurlijk.
FaceTime is beschikbaar voor Mac OS en iOS.

Discord

Mensen die het op het internet zoeken naar een plek om gelijkgestemden te vinden over hun hobby, passie of favoriete game, zijn vast wel een keer de naam Discord tegengekomen. Het platform maakt gebruik van servers die gebruikers zelf kunnen aanmaken en vervolgens kunnen inrichten.
Het is een ideale manier voor het beheren van een community, maar bijvoorbeeld ook voor een vriendengroep om makkelijk met elkaar te communiceren. Op de server kan je ook sub-groepen aanmaken om verschillende gesprekken overzichtelijk te houden en via voice chat kun je altijd in contact met elkaar blijven. De mogelijkheden zijn misschien een beetje overweldigend voor de meeste mensen, maar zoek je een manier om alles op één plek te houden, dan is Discord de perfecte app.
Discord is beschikbaar voor Windows, Mac OS, Linux, Android en iOS.
adult blur boss business 288477f1585066682

Zoom

De één zijn dood is de ander zijn brood. Dat spreekwoord komt al snel naar boven wanneer we het hebben over Zoom. Sinds de uitbraak van het coronavirus en het ‘huisarrest’ van veel mensen is de applicatie namelijk enorm populair geworden. Dat heeft natuurlijk een reden.
De applicatie is namelijk perfect voor videoconferenties voor veel mensen. De gratis versie kan videogesprekken met maar liefst honderd deelnemers ondersteunen met een limiet van veertig minuten. Je kunt dus geen evenement meer organiseren, maar een enorm groepsgesprek via Zoom is nog wel gewoon legaal.
Zoom is beschikbaar voor Windows en Mac OS.
housepartyf1584956707

Houseparty

Wie op zoek is naar meer dan alleen videobellen en chatten in een app, is aan het juiste adres bij Houseparty. Zoals de naam al suggereert maakt de applicatie er namelijk een feestje van. Het platform biedt natuurlijk de mogelijkheid voor videobellen, maar je kan tijdens het bellen ook games spelen of je scherm delen om samen te lachen over de leukste memes.
De applicatie geeft je bovendien een melding wanneer contacten online komen. Je hoeft dus niet eenzaam naar je scherm te staren, wachtend totdat iemand online komt. Start lekker een game of een serie op en Houseparty laat je weten wanneer er iemand beschikbaar is om mee te chatten.
Houseparty is beschikbaar voor Android en iOS.

Populair Nieuws