De 5 tofste gamebeurzen 2016 die nog komen

Article
donderdag, 15 september 2016 om 16:47
xgn google image
Met de Tokyo Game Show in de startblokken voor het grote publiek en de E3 en Gamescom in de achteruitkijkspiegel is het tijd om vooruit te kijken. Waar kan jij dit jaar nog naar toe als gamer om de allernieuwste games te checken? Je leest het in de lijst met de tofste gamebeurzen 2016.

EGX 2016 (Engeland)

Datum: 22 tot en met 25 september 2016
Locatie: The NEC in Birmingham, Verenigd Koninkrijk
De EGX, afgekort van Eurogamer Expo, is de grootste beurs van het Verenigd Koninkrijk en de eerste op de agenda van tofste gamebeurzen 2016. Na te zijn gestart in Londen met 4000 bezoekers is de beurs inmiddels verhuisd naar Birmingham en uitgegroeid tot vierdaags evenement waar in totaal wel 75.000 bezoekers op afkomen.
Wat is er allemaal te doen:
  • Speelbare games zoals Battlefield 1, Call Of Duty: Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered, Destiny Rise of Iron, Horizon Zero Dawn en FIFA 17. In de Rezzed Zone is een keur aan indiegames te zien zoals Tokyo 42, Sniper Elite 4 en de speelse vechtgame Gang Beasts. Opvallend aan de Rezzed Zone is dat veel developers zelf de game laten zien en je dus de kans krijgt om vragen te stellen over hun games.
  • eSports zullen ook te vinden zijn. Zo wordt er een Counter Strike: Global Offensive toernooi georganiseerd met een prijzenpot van wel 100.000 dollar. Op donderdag is er ook de kans om als niet-prof mee te doen aan wat vriendschappelijke wedstrijden. Van vrijdag tot zondag is er nog een Street Fighter V toernooi op de beurs. De winnaar gaat met 7.000 dollar en een ticket voor de Capcom Cup Final naar huis.
  • Naast plezier heeft de game ook een carrièrebeurs. De beurs biedt de mogelijkheid om carrière mogelijkheden uit te zoeken, te praten met mensen uit de industrie en je netwerk uit te breiden.
  • Cosplay zal ook vier dagen lang in het middelpunt staan op de Cosplay-stage. De hele beurs lang maak je als Cosplayer kans op prijzen, zijn er workshops om je skills te verbeteren en zijn er presentaties door experts.
Kaarten voor het hele event of alleen voor zaterdag de 24ste zijn helaas al uitverkocht, maar dagkaarten voor de drie andere dagen zijn nog steeds beschikbaar op de website van EGX 2016. Een dagticket kost per persoon 18 pond.
97843 2

Gameforce (België)

Datum: 1 & 2 oktober 2016
Locatie: Nekkerhallen, Mechelen, België
Het weekend na EGX is het tijd voor de kleinste en jongste beurs uit deze lijst gamebeurzen 2016. In Mechelen, een halfuur rijden vanaf Antwerpen, vindt in het weekend van 1 en 2 oktober Gameforce plaats, toch nog de grootste gamebeurs van het land.
Wat is er allemaal te doen:
  • De complete line-up is nog niet geheel bekend, maar langzaam aan worden er steeds nieuwe games en uitgevers met stands bevestigd voor de Vlaamse beurs. Zo zijn onder andere Sony, Blizzard en Activision aanwezig en zullen naast andere AAA-titels Gears of War 4, World Championship Rally 6 en Watch Dogs 2 te vinden zijn.
  • De beurs schenkt veel aandacht aan retro games. Wie sentimenteel wil doen met een Super Nintendo-controller in de handjes, kan zijn geluk op bij Gameforce.
  • Cosplay workshops, informatie over cosplay en tot leven gewekte personages zullen allemaal aanwezig zijn op 1 en 2 oktober.
  • Dit jaar zal er voor het eerste een heuze eSports Arena zijn. Hier kunnen maar liefst 250 kijkers genieten van wedstrijden in Counter Strike, Hearthstone, League of Legends en Rocket League.
  • Voor de mensen die VR en AR willen meemaken kunnen ook terecht bij GameForce. Op de beurs wordt veel aandacht besteedt aan de toekomst van gaming.
Dagtickets voor beide dagen zijn nog te koop voor 14,20 per stuk op de website van GameForce.
97847 1

First Look (Nederland)

Datum: 7 t/m 9 oktober 2016
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht, Nederland
De volgende op de lijst gamebeurzen 2016 is te vinden in het midden van Nederland, in de Jaarbeurs Utrecht. First Look is al negen jaar de grootste gamebeurs van de Benelux met 24.500 bezoekers. Sinds 2015 gaat het evenement door het leven als heus festival en heeft het drie dagen lang een dag- en nachtprogrammering omtrent games, gadgets en meer.
Wat is er allemaal te doen:
  • De totale lijst met games is nog niet bekend maar tot nu toe zijn games als For Honor, Final Fantasy XV en South Park: The Fractured But Whole zijn al bevestigd voor de beurs. Daarnaast zullen onder andere Xbox, PlayStation en Ubisoft aanwezig zijn.
  • eSports zullen in verschillende vormen aanwezig zijn op het First Look Festival. Zo zijn er professionele toernooien waar wordt gestreden om geldprijzen en zijn er competities voor de bezoeker.
  • De beurs zal voorzien zijn van een marktplaats. Hier kunnen mensen die op zoek zijn unieke merchandise of nieuwe accessoires hun geluk op.
  • Ruimschoots aandacht voor cosplay. In samenwerking met Stichting J-Pop verschillende activiteiten aan voor cosplayers.
  • Tijdens First Look is er veel te doen rondom comics. Zo zijn er signeersessies met tekenaars en artiesten, live streaming Q&A's sessies met tekenaars en wordt er aandacht geschonken aan New York Comic Con, dat op hetzelfde moment zal plaatsvinden in New York.
  • Naast games zijn er ook genoeg gadgets en hardware te vinden. Gadgetliefhebbers en PC-bouwers kunnen hier de nieuwste producten zien en proberen.
Kaarten zijn beschikbaar via de site en kosten 17,50 voor een dagticket en 10 euro voor een avondticket.
97848

Paris Games Week (Frankrijk)

Datum: 27 t/m 31 oktober 2016
Locatie: Paris Expo Porte De Versailles, Parijs
Verder van huis is de Paris Games Week, ofwel de PGW, Deze beurs vindt plaats in het hartje van Parijs in het schitterende Paris Expo Porte De Versailles. De beurs mocht vorig jaar 307.000 bezoekers ontvangen en is daarmee de grootste beurs van deze lijst gamebeurzen 2016. Ontstaan in 2010 toen de beurs startte met een bescheiden bezoekersaantal van 120.000 gameliefhebbers. De beurs wordt georganiseerd door SELL, de Franse vakbond van game-uitgevers.
Wat is er allemaal te doen:
  • Door de omvang van de beurs is niet opmerkelijk dat vrijwel alle grote spelers uit de industrie te vinden zijn om hun games te promoten. PlayStation, Nintendo, Xbox, Electronic Arts, UbiSoft, Warner Bros zijn een paar namen in de giga line up van de show.
  • De PGW heeft een aparte ruimte speciaal ingericht voor games gericht op kinderen. Zo krijgen kids de nieuwste games te zien, zijn er verschillende activiteiten gepland, zijn er goodies te krijgen en krijgen de jongste gamers uitleg over hoe games werken.
  • De Fransen houden van zichzelf en dat stralen ze met trots uit. Zo heeft de beurs een aparte stand waar alleen Franse Games te zien zijn. Bij 'Jeux Made In France' wordt alles getoond wat Frankrijk allemaal doet in games.
  • Franse scholen laten hun opleidingen zien met betrekking tot games. Hier kan je je verdiepen in de carrière kansen binnen de games en waar opleidingen te vinden zijn die je alle kneepjes van de industrie bij kunnen brengen.
  • Een andere interessante stand zal zijn de boekwinkel. Hier zijn verschillende boeken te verkrijgen die te maken hebben met games. Zo kan het gaan over geschiedenis, boeken over gameseries of game romans.
  • Ook eSports bij de PGW. Organisator ESWC organiseert tijdens de beurs toernooien in onder andere Counter Strike: Global Offensive en Just Dance 2017.
  • Er is een retro gaming ruimte waar verschillende arcade kasten zullen staan zoals Pac-Man, Defender en Great Street Figher II: Big Master's Degree Challenge.
Earlybird kaarten zijn nog verkrijgbaar voor alle dagen, behalve zaterdag, voor 13 euro per stuk.
97849 2

Madrid Gaming Experience (Spanje)

Datum: 28 oktober t/m 1 november 2016
Locatie: Feria de Madrid, Madrid, Spanje
Tot slot, nog een van de tofste gamebeurzen 2016. Deze is te vinden in Madrid. In de Spaanse hoofdstad vindt daar jaarlijks de Madrid Gaming Experience plaats. Voorheen nog bekend als de Madrid Games Week. De beurs wordt georganiseerd op maandag tot en met donderdag. Op een oppervlakte van 30.000 vierkante meter laten exposanten hun nieuwste producten en diensten zien.
Wat is er allemaal te doen:
  • Natuurlijk zijn op deze baurs ook de nieuwste games speelbaar.
  • Daarnaast beloofd MGE het grootste VR-evenement te worden tot nu toe. Gamers kunnen hands-on aan de slag met Virtual Reality. Bijna 2.000 vierkante meter wordt gebruikt om VR te exposeren en spelers de nieuwste gadget en games op het gebied van VR te laten ervaren.
  • MGE zal een afdeling hebben met de naam Manga-o-Rama. Hier kan je spullen kopen voor cosplay, je outfit laten zien aan de beurs en zullen er bekende cosplayers aanwezig zijn. Zo zal de bekende Spaanse cosplayer Claunixx de cosplay wedstrijd presenteren.
  • Naast eSports ook ruimte voor eCombat hier kunnen bezoekers zelf deelnemen aan digitale vuurgevechten voor de prijs van 5 euro. Simuleer gevechtssituaties middels lasergaming.
  • Er zal ook hier een aparte ruimte zijn voor retro games. Hier zullen klassieke arcadekasten en unieke flipperkasten staan. Daarnaast zijn er lezingen, workshops en een tentoonstelling van klassieke games.
Een dagkaart kost 12 euro is nog beschikbaar voor alle dagen. Een kaart voor alle vijf dagen kost 35 euro en bespaart je dan dus 25 euro.