The Last Guardian Preview - Geen reden om met argusogen te kijken

  Toen The Last Guardian alweer werd uitgesteld, was het eerder deze week even een traantje wegpinken. Gelukkig is het maar voor even. Tijdens de Tokyo Game Show zagen we dat we niet met argusogen naar deze titel hoeven te kijken. Lees meer details in deze The Last Guardian preview.

  Niet dat veel mensen dat deden uiteraard. Al is het wel zo als een game uitgesteld wordt, de vraag is waarom en mening mens toch eventjes argwanend bedenkt of het wel goed komt met een zekere titel. Te veel games kenden een uitstel, waarbij dat op voorhand al geen goede zaak is.

  Ook al hebben we deze keer geen hands-on gehad met The Last Guardian, door het materiaal dat we zagen tijdens de Tokyo Game Show, zijn we nog altijd razend nieuwsgierig naar het mysterieuze jongetje en beest Trico.

  De gameplay demo tijdens de Tokyo Game Show startte met orkestrale muziek en allemaal getekende wezens die voorbij flitsen: een eenhoorn, katachtigen, vogels en nog veel meer. Wat hebben al die beesten gemeen? Het wordt de kijker niet uitgelegd, maar die weet het waarschijnlijk meteen: het beest Trico.

  The Last Guardian preview

  Mens en dier

  Het kolossale beest uit The Last Guardian leent vele elementen van verschillende diersoorten. Hij kijkt bijna met puppy eyes, heeft eendenpoten, en een vacht dat deels bestaat uit veren. Ook heeft hij een staart, vliegt als een draak en ga zo maar verder. De sfeer is, zoals eerder, meteen goed gezet.

  Na deze prachtige muziek en getekende beesten, is het tijd voor het echte werk en zien wij het jongetje dat jij bestuurt. Hij ligt in een grot en schrikt zich een hoedje zodra hij wakker wordt. Op een maar meter afstand ligt dan Trico, gewond en vastgeketend aan een ketting. In het begin is het even snuffelen en zijn mens en dier op hun hoede, maar al snel is het begin gevormd van een diepgaande vriendschap.

  Soepele gameplay

  Natuurlijk ga jij dit gewonde beest helpen en dus klauter jij op hem om wat wapens uit hem te trekken. Daarna mag je Trico voeden met tonnetjes waaruit een soort van licht komt. En nadat het beest je niet meer wegjaagt, kun je op hem klimmen om hem eindelijk te bevrijden van die vervelende ketting. Daarmee is de puzzel niet af, want jullie willen allebei weg uit die verdomde grot, of wat het ook zijn mag.

  En dus ga je op ontdekking uit; de omgeving een beetje verkennen. Door op Trico te klauteren kom je naar hoger gelegen gebieden en daar kun je klimmen en klauteren (soms doet het even denken aan Uncharted wanneer je over houten balkjes loopt). Het oogt allemaal soepel en dus is het niet anders dan hopen dat de game ook soepel speelt!

  The Last Guardian preview

  Rondsnuffelen en doodknuffelen

  Tijdens al het rondsnuffelen vind je opeens een soort spiegel. Zodra je het ‘schild’ (want daar lijkt het op) ergens op richt, gaat Trico met zijn staart een licht afvuren en daarmee richt hij heel wat schade aan. Dus stel je wilt door een deur, dan richt je je gevonden object daarop en Trico doet de rest. Samen komen jullie dus heel ver en de band is meteen raak. Hoe kun jij niet verliefd worden op dit beest en dús op de game?!

  Verder hebben we gezien dat de kleine jongen kan zwemmen. Op die manier kan hij op plekken komen om weer iets te zoeken voor Trico. Het is te gek! En wat helemaal geweldig is, is het camerawerk. Close-ups tijdens zo’n hartverwarmend avontuur zijn essentieel en de game zit er vol mee. Van dichtbij zie je de veren van Trico’s vacht vallen en wanneer hij zijn kop jouw kant opdraait en er een extreme close-up is, wil je het beest niets liever dan doodknuffelen.

  The Last Guardian preview

  The Last Guardian Preview - Mysterie smaakt naar meer

  Wordt The Last Guardian daarmee te schattig? Nee, zeker niet. Er zijn zoveel onbeantwoorde vragen rondom deze twee hoofdrolspelers dat er nog van alles kan gebeuren. En dat mysterie is maar goed ook, want The Last Guardian smaakt naar meer. Veel meer. 7 december: we are so ready!

  The Last Guardian

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.