De 5 beste The Last Of Us features om uit te kijken naar het tweede deel

  Met The Last Of Us 2 voor de deur zitten we met smart te wachten op het nieuwe deel. Fans zijn natuurlijk erg benieuwd naar hoe het afloopt met Ellie en Joel. Om ons af te vragen hoe het afloopt, moeten we echt even terugkijken naar het eerste deel. Dit zijn de 5 beste features in The Last Of Us.

  5. Ellie

  Ellie is een tiener die haar eigen mannetje wil staan en vaak ook staat. Ze is badass en tegelijkertijd ook wel een klein beetje schattig, door het spel heen raakt iedere fan wel aan haar gehecht. Met haar grapjes en felle uitspraken blijft het soms wat grimme spel een beetje luchtig.

  “I used to be addicted to soap, but I’m clean now.” -Ellie

  In de Left Behind DLC komen we meer te weten over het hoofdpersonage en haar verleden. Ze is wijs voor haar leeftijd, maar ook wel een beetje een nerd en deze trekjes maken haar realistisch en gezellig. Een minpuntje dat we allemaal maar al te goed weten, is dat zij niet kan zwemmen. We hebben haar vaak genoeg met een vlot over het water heen gesleept,

  We kunnen in ieder geval niet wachten om als haar te spelen in The Last Of Us 2, zullen we dan zelf de stripboeken verzamelen? Hoe dan ook is Ellie een van de 5 beste features in The Last Of Us.

  4. De geïnfecteerden

  Het idee van de zombies in The Last Of Us is ontzettend goed, daar is geen discussie over mogelijk. De infectie is gebaseerd op een ziekte die daadwerkelijk bestaat, maar deze infectie komt alleen voor bij insecten. De fungus komt het meest voor bij mieren, de parasiet neemt daarbij de hersenen van de mier over, waardoor de mier andere mieren aanvalt totdat hij merkt dat hij doodgaat. Vervolgens bijt hij zich vast in een hoge tak, als de mier sterft groeit er een fungus tak uit zijn hoofd die de sporen over de kolonie strooit en de rest infecteert.

  “They might still look like people, but that person is not in there anymore.” -Ellie

  Het feit dat er eindelijk een reden is dat mensen plots agressief worden en alle andere niet-geïnfecteerde mensen willen opeten maakt het spel een stuk enger. Bovendien bouwt een snelle zombie die je van het een op het andere moment kan vermoorden zonder dat je nog iets terug kan doen een hoop spanning op.

  Hierdoor heeft de game een angstaanjagend effect. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat we ziektes overnemen van dieren. De geïnfecteerden verdienen daarom een plek tussen de 5 beste features in The Last Of Us.

  3. Homoseksualiteit

  The Last Of Us probeert niet te verstoppen dat homoseksualiteit bestaat. Ook in de met zombies overgoten wereld bestaan er nog steeds mensen die op hetzelfde geslacht vallen en dat is oké. Hoofdpersonage Ellie was nog niet overduidelijk lesbisch in het eerste deel van The Last Of Us, hier werd pas naar gehint in de Left Behind DLC. In de trailer van The Last Of Us 2 werd het echt duidelijk gemaakt.

  “Why are these pages stuck together?” -Ellie

  Bill is daarbij ook homoseksueel, maar de beste man werd niet zo stereotype neergezet. Je had vermoedens kunnen krijgen toen hij alleen zei dat hij ooit een “partner” had, maar het pas echt duidelijk toen we deze partner vonden aan de andere kant van zijn stad. Ook werd er nog een grapje over gemaakt toen Ellie in de auto het pornografische blad liet zien dat ze bij Bill vandaan had gestolen. Homoseksualiteit is een mooi thema dat goed in de game is gestopt en behoort daarom tot de 5 beste features in The Last Of Us.

  2. Graphics

  We kunnen niet ontkennen dat we The Last Of Us ook zo mooi zouden vinden als het niet zo prachtig was gemaakt. De graphics in het spel zijn realistisch en geven sfeer aan de game. Dit heeft ons genoeg momenten gegeven waarbij we even achterover konden gaan zitten, naar het scherm konden staren en we het beeld even konden bewonderen. Deze bewondering maakt dat graphics thuishoren bij de top 5 beste features in The Last Of Us.

  The Last Of Us tovert schitterende visuele elementen op je beeldscherm door strakke vormgeving en veel details. Ook verandert de omgeving vaak, van een geruïneerde stad naar een grasveld met giraffen, je kunt het zo gek niet verzinnen of het staat ineens op je beeldscherm. Dit alles zorgt voor een levendige ervaring; als speler raak je sneller gehecht aan bepaalde scènes en personages.

  1. Soundtrack

  Deze soundtrack heeft bij ons alle goede snaren geraakt. Afrikaanse drums om spanning op te bouwen, violen op de meest gevoelige momenten of een rustige gitaarplingel om even bij te komen van de gevechten. De soundtrack zorgt voor een nog betere beleving van de game, omdat fans de muziek al bijna kunnen horen als ze een quote lezen.

  “Everyone I have cared for has either died, or left me. Everyone - fucking except for you! So don't tell me that I would be safer with someone else, because the truth is I would just be more scared.” -Ellie

  Gustavo Santaolalla heeft ontzettend zijn best gedaan om hier zijn meesterwerk van te maken. Er hebben ook zeker een paar emotionele scènes in de game gezeten, waar zijn muziek een groot onderdeel van was. Laten we hopen dat hij voor The Last Of Us part 2 net zulke goede muziek voor ons speelt.

  De 5 beste features in The Last Of Us

  Er zijn nog zoveel meer features in The Last Of Us waar we van genieten, maar dit zijn de 5 beste features in The Last Of Us. We zijn daarbij ook erg benieuwd naar alle features waar we in The Last Of Us 2 van kunnen genieten.

  The Last of Us: Remastered

  Verkijgbaar vanaf 30 july 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.