De 10 beste ouder-kind duo's in Hollywood - Part 1

Article
zondag, 24 december 2023 om 14:00
tenetf1703002344
In Hollywood zie je nogal vaak dat de appel niet al te ver van de boom valt. We ranken vandaag de eerste vijf van de tien van de beste ouder-kind duo's in Hollywood als het gaat om acteren.

Denzel en John David Washington

Denzel Washington is inmiddels een behoorlijke legendarische acteur. Hij verdiende inmiddels al twee oscars in de jaren 90 en laat nog geen tekenen van stoppen zien. Zo is recent het derde deel van The Equalizer franchise uitgekomen en zal hij ook een prominente rol vertolken in het tweede deel van Gladiator.
Nu is de zoon van hem inmiddels ook flink naam aan het maken in het landschap van Hollywood. Zo speelde hij in onder anderen Tenet, The Creator, Amsterdam en BlacKkKlansman en was hierin zelfs de hoofdrol.
maleficentf1703002243

Angelina en Vivienne Jolie-Pitt

In de Maleficent films acteert Angelina Jolie samen met dochtertje Vivienne. Dit vanwege het feit dat elk ander kind te bang was om in een scène opgesloten te zitten met het enge kostuum en personage van Angelina.
“We denken dat het leuk is voor onze kinderen om cameo’s te hebben en met ons mee te gaan op de set, maar niet om acteurs te zijn. Dat is helemaal niet ons doel voor Brad en mij”, zei Jolie in 2014, toen ze nog de partner was van acteur Brad Pitt. “Maar de andere drie- en vierjarige acteurtjes wilden niet bij mij in de buurt komen. Het moest een kind zijn dat mij leuk vond en niet bang was voor mijn hoorns, mijn ogen en mijn klauwen. Het moest dus Viv zijn.”
Onduidelijk is of de momenteel vijftienjarige Vivienne acteren ook echt in de toekomst een kans wil geven. Wel is leuk om te benoemen dat Angelina haar slechts vijftienjarige dochter heeft aangenomen als haar persoonlijke assistente voor hoor opkomende film genaamd The Outsiders.
after earthf1703002033

Will en Jaden Smith

Will Smith begon zijn carrière met The Fresh Prince of Bel-Air en ontpopte zichzelf als een behoorlijk gerespecteerd acteur met hoofdrollen in tal van films zoals in de Men In Black franchise, I Am Legend en wist zelfs vorig jaar in 2022 een Oscar te winnen voor zijn optreden in King Richard.
Ondanks dat zoon Jaden de afgelopen jaren een stuk minder acteerrollen heeft aangenomen beloofde het vader-zoon duo aan het begin een echte powerhouse te worden. Zo kreeg de destijds slechts elfjarige de hoofdrol in de The Karate Kid reboot met Jackie Chan en begon op deze manier goed met zijn acteercarrière. Hierna volgde een hoofdrol met vader Will Smith in de film After Earth uit 2013. Deze film werd kritisch erg slecht ontvangen. Zowel de film als het slechte acteerwerk van Jaden vielen niet in de smaak en dit zou één van de redenen kunnen zijn dat Jaden minder acteert de afgelopen jaren.
scott eastwoord wrath of manf1703002672

Clint en Scott Eastwood

Clint Eastwood, die inmiddels al de respectabele leeftijd van maar liefst 93(!) bereikt heeft, staat synoniem voor Cowboy films uit de jaren 60. Hij staat bekend om zijn eerdere werken in The Good, The Bad and The Ugly, maar ook vele jaren later met onder anderen Million Dollar Baby en Gran Torino (beide ook geregisseerd door de acteur).
Nu timmert zijn zoon, Scott Eastwood, ook hard aan de weg in Hollywood. Zo was Scott al meermaals te zien in de Fast and Furious franchise als Little Nobody en speelde hij kleinere rollen in Suicide Squad en Pacific Rim: Uprising.
colin hanks the offerf1703002691

Tom en Colin Hanks

Wie op dit lijstje ook echt niet mogen ontbreken zijn Tom Hanks en zijn zoon Colin. Tom is een geweldige acteur die voornamelijk bekend staat om zijn werken sinds de jaren 90 met onder andere Forrest Gump, Saving Private Ryan en The Green Mile.
Hij was meermaals te zien in films met zijn zoon Colin in onder andere The Great Buck Howard en Catch Me If You Can. Zoon Collin heeft zo weer zelf zijn eigen strepen verdiend in de filmwereld met rollen in onder andere de Jumanji films en hij speelde de hoofdrol in Orange County.