De 5 Beste Hearthstone Decks - Wat brengt de nieuwe uitbreiding?

Article
dinsdag, 02 mei 2017 om 13:41
xgn google image
Onlangs is alweer de vijfde uitbreiding uitgekomen voor Hearthstone, die de titel Journey to Un’Goro draagt. Met 135 nieuwe kaarten zijn er zat mogelijkheden voor nieuwe decks. Wat momenteel de meest populaire combinaties zijn, kun je lezen in de 5 Beste Hearthstone Decks.
In ons overzicht van de meest populaire Hearthstone Decks hebben we alleen decks opgenomen die legaal zijn in het Standard-format. Decks met kaarten die alleen legaal zijn in Wild komen dus niet voor in de lijst.

5. Quest Rogue

Journey to Un’Goro heeft een nieuw soort kaart geïntroduceerd, die vanaf dag één al heel populair blijkt te zijn. Elke klasse heeft een Quest-kaart erbij gekregen, die je vraagt om een bepaalde opdracht uit te voeren waar je vervolgens een grote beloning voor krijgt. In het geval van de Rogue Quest, The Caverns Below, moet je vier keer een minion met dezelfde naam spelen. De beloning voor de Quest is een 5-mana spreuk die ervoor zorgt dat je al jouw minions voor de rest van het spel 5/5 zijn.
Het Quest Rogue deck maakt gebruik van de verschillende bounce-kaarten, in de vorm van Shadowstep, Gadgetzan Ferryman en Youthful Brewmaster. De makkelijkste minion om vier keer te spelen is Flame Elemental, die geproduceerd wordt door Fire Fly en Igneous Elemental.
Als de Quest eenmaal is voltooid, dan is het speelveld niet alleen gevuld met goedkope 5/5 Fire Elementals, maar minions met Charge kunnen ervoor zorgen dat de tegenstander binnen één beurt kan worden verslagen. Stonetusk Boar, Southsea Deckhand en Patches the Pirate kunnen meteen vijf schade aanrichten voor één mana en met bounce-kaarten in je handen kan je ze nog een keer laten aanvallen.
Quest Rogue is alleen wel zwak tegen decks die potjes snel proberen te winnen, zoals Pirate Warrior en Aggro Druid, omdat het deck geen healing en Taunt-minions heeft.
110172

4. Taunt Warrior

Net zoals Quest Rogue maakt ook Taunt Warrior gebruik van een Quest, ditmaal Fire Plume’s Heart. De opdracht is simpel en duidelijk: speel zeven Taunt-minions. In ruil daarvoor krijgt de Warrior Sulfuras, een 4/2 wapen en het verandert je Hero Power in Ragnaros the Firelord.
Het zal dan ook geen verrassing zijn dat het Taunt Warrior-deck is gevuld met efficiënte Taunt-minions, zoals Bloodhoof Brave, Stonehill Defender en Primordial Drake. Ze zijn vaak lastig voor de tegenstander om er voorbij te komen en het houdt de snelheid van veel decks dan ook goed tegen.
Taunt Warrior maakt daarnaast gebruik van veel kaarten die voorheen werden gebruikt door Control Warrior, zoals Brawl, Shield Slam en Execute. Daarnaast is ook Sleep with the Fishes een sterke kaart om ervoor te zorgen dat het speelveld leeg blijft, want de nieuwe Hero Power is het sterkst als er geen of weinig vijandige minions in leven zijn.
Het deck is het zwakst tegen decks die efficiënte removal hebben en decks die veel schade aanrichten door middel van spreuken en dus geen last hebben van Taunt-minions. Denk daarbij aan Midrange Paladin en het deck dat we op de volgende pagina bespreken.
110174

3. Miracle Rogue

Dat is natuurlijk Miracle Rogue! Ondanks het verlies van een aantal kenmerkende kaarten, met name Conceal, is het klassieke Rogue-deck nog steeds een verrassend sterk deck, die vanuit het niets kan winnen.
Het doel van het deck is hetzelfde gebleven als voorheen; door middel van goedkope en efficiënte spreuken en minions het veld veroveren en proberen vast te houden, om vervolgens tussen beurt zes en acht een Miracle-beurt te houden. In die beurt speel je Gadgetzan Auctioneer en daarna spreuken als Counterfeit Coin, Preparation en Hallucination om zo’n beetje je hele deck te trekken. Een ideaal einde van zo’n beurt is een enorme Edwin VanCleef.
De meeste Miracle Rogues spelen daarnaast twee keer Arcane Giant, die vaak voor nul mana gecast kan worden en ook nieuwkomer Sherazin, Corpse Flower, die elke keer weer tot leven komt als je vier of meer kaarten in één beurt speelt. Iets wat natuurlijk de kracht van Miracle Rogue is.
Net zoals zijn broertje Quest Rogue, is ook Miracle Rogue vrij zwak tegen snelle decks, omdat het eveneens geen healing of Taunt-minions speelt. Maar je weet maar nooit wat je cadeau kan krijgen van Swashburglar of Hallucination.
110176

2. Midrange Paladin

Paladin was één van de minst populaire klassen tijdens de Mean Streets of Gadgetzan-uitbreiding, maar maakt een glorieuze terugkeer in Journey to Un’Goro. Met de uitbreiding heeft Paladin namelijk een aantal sterke kaarten erbij gekregen.
Aan het begin van het potje is het doel van Midrange Paladin om zoveel mogelijk controle te verkrijgen over het speelveld, door middel van Murlocs - Vilefin Inquisitor, Hydrologist, Rockpool Hunter - en natuurlijk de Hero Power. Eenmaal aangekomen bij beurt 4, wordt de kracht van Midrange Paladin pas echt duidelijk, door krachtige kaarten als Gentle Megasaur en klassiekers als Consecration en Truesilver Champion.
Het tij kan tevens sterk gekeerd worden door Finja, the Flying Star, Tirion Fordring - één van de beste minions ooit gemaakt - en de nieuwe Sunkeeper Tarim. Met name die laatste kan het speelveld gelijk trekken en voordelige trades garanderen.
De grootste kracht van Midrange Paladin ligt eigenlijk in het feit dat het bijna geen zwaktes heeft. De enige lastige matchups zijn Freeze Mage - al kan Eye for an Eye dat probleem oplossen - en Dragon Priest, omdat die laatste teveel efficiënte en krachtige minions speelt.
110177

1. Pirate Warrior

Ondanks de kracht van Midrange Paladin, blijft toch een oude bekende het meest gespeelde deck in Hearthstone, namelijk Pirate Warrior. Het archetype is geboren tijdens de Whispers of the Old Gods-uitbreiding, maar werd pas echt populair met Mean Streets of Gadgetzan.
Het doel van het deck is om zo snel mogelijk het speelveld te veroveren en de tegenstander te verslaan, door middel van Charge-minions, wapens en minions die je wapens versterken. Een veelvoorkomende eerste beurt bestaat uit N’zoth’s First Mate, die bovendien ook Patches the Pirate tevoorschijn tovert, en als ze The Coin hebben nog een Southsea Deckhand erbij. Dat is vier schade aan minions plus een wapen.
De grootste zwakte van Pirate Warrior is dan ook Taunt Warrior, omdat het grote obstakels in de weg legt om een snelle overwinning te voorkomen en de Hero Power en Shield Block zorgen voor extra health. Daarnaast is ook Aggro Druid sterk tegen Pirate Warrior, omdat het ongeveer even snel is, maar ook minions speelt als Bloodsail Corsair en Golakka Crawler, die schitteren tegen Pirate Warrior.
Speel jij ook Standard in Hearthstone? Zo ja, laat ons weten welk deck je speelt en wat je vind van de nieuwe Journey to Un’Goro-uitbreiding!

Populair Nieuws