Ghost Recon Wildlands Narco Road DLC Review - Bolivia op anabolen

  Al bijna twee maanden zijn we op boevenjacht in Bolivia dankzij Ghost Recon Wildlands. Ubisoft komt nu met de eerste, echte uitbreiding voor deze open-world shooter. Hoe het de mariniers in deze nieuwe content afgaat, lees je in de Ghost Recon Wildlands Narco Road DLC review.

  Narco Road is de naam van de eerste DLC die vanaf nu voor iedereen beschikbaar is voor Ghost Recon Wildlands. Ook deze DLC is onderdeel van de Season Pass van Wildlands, maar is ook als losstaande content te downloaden voor wie maar geen genoeg kan krijgen van het met drugs bezaaide Bolivia. Maar wat voegt deze DLC nou eigenlijk toe aan de game?

  Al vanaf de start merk je dat dit niet de standaard DLC is die je misschien verwachtte of waar je al sinds het killen van El Sueño op zit te wachten. En laten we direct met de deur in huis vallen, Narco Road is ook niet helemaal wat wij ervan verwacht hadden.

  Ghost Recon Wildlands Narco Road DLC Review

  Een nieuwe richting

  De game speelt zich af in vier nieuwe gebieden, waar je als alleenstaande Ghost moet infiltreren binnen een aantal gangs van het Santa Blanca cartel. Door te infiltreren binnen deze gangs probeer je toegang te krijgen tot El Invisible, een belangrijke spil in het web van de Santa Blanca kartel als aankomt op het smokkelen van drugs buiten Bolivia.

  Maar het plan de campagne voor Narco Road is een stuk anders dan we gewend zijn van originele Ghost Recon Wildlands gameplay. Daar konden de Ghosts door informatie op te sporen op zoek gaan naar verschillende buchons, of onderbazen, en deze stuk voor stuk uitschakelen. Met als hoofddoel: de grote baas, El Sueño, elimineren. Op Narco Road gaat dat, helaas, een stuk minder serieus.

  Voor de drie gangs waar je nu probeert te infiltreren zijn social media namelijk enorm belangrijk. En om in de buurt te komen van de grote bazen moet je je voordoen als een Amerikaanse huurling die klaar is om te moorden voor elk bedrag. Maar wil je infiltreren binnen de gangs, moet je populair worden op social media en volgers krijgen.

  Dit doe je door bijvoorbeeld exotische dieren te vervoeren door Bolivia, cocaplanten te besproeien met een vliegtuig, spectaculaire jumps te doen en meer van zulke opvallende gekkigheden. Een vrij 'bijzondere' mechanic en doet eigenlijk het origineel van de game zwaar tekort.

  Ghost Recon Wildlands Narco Road DLC Review

  Over de top

  Want Ghost Recon Wildlands kan juist geroemd worden om zijn serieuze aard en realistische blik op een operatie als Operation Kingslayer. Voor de Narco Road DLC is gekozen voor een andere aanpak. Deze downloadable content staat dan ook totaal los het verhaal en voelt op sommige momenten aan als een totaal andere game. Vergelijk het met de Blood Dragon DLC van Far Cry 3: de manier waarop de game speelt is hetzelfde, alleen in een ander, over the top jasje.

  Want ongetwijfeld zijn er veel gamers die van een DLC als deze verwachten dat het al grote Bolivia wordt uitgebreid met aangrenzende gebieden, nieuwe wapens en extra missies. Hoor jij bij die groep, dan zal je van een zeer koude kermis thuiskomen, want het voegt letterlijk niks toe aan het originele verhaal. Ook alle vooruitgang die je hebt geboekt tijdens Operation Kingslayer vind je niet meer terug in Narco Road en dat is best wel jammer.

  Je start automatisch op level 20 en hebt al een scala aan vaardigheden die zijn vrijgespeeld. Dit neemt dan wel weer wat van de irritatie weg dat je alles opnieuw moet unlocken, maar haalt ook wel weer een heleboel uitdaging weg. Maar hoe zit het dan met al die wapens die je al hebt vrij gespeeld? Waarvoor je urenlang naar intel hebt lopen struinen, Santa Blanca-leden hebt vermoord en alle wapenkistjes voor hebt geleegd?

  Ghost Recon Wildlands Narco Road DLC Review

  Al je werk tot nu voor niks

  Daar heb je nu dus he-le-maal niks meer aan. Sterker nog, je kan zoveel minder wapens gebruiken in Narco Road, het is gewoon zonde. In de Ghost Recon Wildlands review vonden wij het aanpassen van je wapens een van de belangrijkste pluspunten. Dat is bijna volledig verdwenen. Elke wapenklasse heeft nog maar twee of drie wapens die je kan aanpassen, voor de rest ben je voorzien van een aantal standaard wapens die je vrij kan spelen na het vermoorden van een gangbaas.

  Al het gemak dat je dus kent van Wildlands ben je kwijt. Niet schakelen van je favoriete sub machine gun naar je favoriete sniper, want de kans is groot dat dat wapen niet in de Narco Road DLC zit. Erg jammer dat je daar tijdens het spelen van de DLC geen toegang meer tot hebt.

  Ghost Recon Wildlands Narco Road DLC Review

  Losstaand verlengstuk

  Inderdaad, alle bovenstaande tekst heeft een negatieve klank, maar dat is puur gebaseerd op het feit dat dit niet is wat wij verwachtte van deze DLC. Mocht het nou zo zijn dat jij binnen no time door het verhaal van Ghost Recon Wildlands heen gejast bent en nodig toe bent aan een aantal nieuwe bazen die op een nieuwe, toch vergelijkbare manier uitgeroeid moeten worden, dan kun je weer even aan de slag met deze DLC. Het verslaan van één baas duurt iets langer dan normale baas in Wildlands en er zijn ook hier weer genoeg dingen daarnaast te doen. Dus wie rustig aan de slag gaat hiermee, kan zich dan weer een aantal uren bezig houden.

  De DLC heeft helaas wel nog een aantal irritante bugs, waardoor je soms een missie moet herstarten. Je kan bijvoorbeeld niet spreken met een bepaald personage, een personage stopt gewoon met lopen en zulke eigenaardigheden. Hier had Ghost Recon Wildlands vlak na de release ook al mee te maken en Ubisoft is flink aan de slag geweest om dit aan te pakken. We mogen dan ook zeker verwachten dat deze schoonheidsfoutjes nu weer grotendeels weggepoetst zullen worden.

  Ghost Recon Wildlands Narco Road DLC Review

  Ghost Recon Wildlands Narco Road DLC Review - Niet wat het had kunnen zijn

  Tijdens het spelen van Narco Road wordt al snel duidelijk dat dit niet is wat het had kunnen zijn. Ubisoft slaat eigenlijk best wel de plank mis met deze DLC. Het voelt over de top en misschien een beetje als een try hard. Maar deze DLC voelt afgeraffeld en als een makkelijk project om de fans en Season Pass houders rustig te houden.

  Wil je nog een aantal bazen killen? Dan kan je lekker verder met Narco Road. Was je op zoek naar content om je huidige ervaring uit te breiden en wellicht te verbeteren, dan kan je deze DLC misschien maar beter overslaan. Laten we hopen dat er goed wordt gekeken naar Narco Road en deze fouten niet nogmaals gemaakt worden bij de volgende DLC, Fallen Ghosts.

  5

  De plus- en minpunten

  • Aantal uur aan nieuwe gameplay
  • Iets andere manier van progressie
  • Geen aansluiting met het originele verhaal
  • Geen progressie op basis van je originele personage
  • Overdreven gameplay

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.