De 5 beste games om te spelen nu 2022 bijna ten einde is

Article
zaterdag, 03 december 2022 om 9:00
god of war ragnarokf1671538295
Het is ongelooflijk, maar het jaar 2022 zit er alweer bijna op. Kun je je het voorstellen? Toch is het zo. Maar de donkere dagen is het lekker weer om binnen te zitten en dus te gamen. Wat moet je nu echt spelen? Dit zijn de 5 beste games om op dit moment te spelen en dus niet qua beste releases van het hele jaar.

God of War Ragnarök

We trappen af met God of War Ragnarök. Wat een dijk van een game is dat zeg! Dit is een titel die het schreeuwt om game of the year te worden, al is de concurrentie hevig met titels als Elden Ring en Horizon Forbidden West. De game is het tweede deel uit de God of War serie sinds Sony een andere weg insloeg met een Noorse setting en hoofdrolspeler Kratos ineens een zoon heeft, genaamd Atreus.
Het zijn dan ook vader en zoon die voornamelijk in dit avontuur centraal staan. En zoals de naam al doet vermoeden betekent dat niet veel goeds. Zoals je mag verwachten van de serie mag je flink knokken. Kratos doet dit met een axe, maar ook zijn geliefde blades of chaos. Fans van het eerste uur weten precies wat dit wapen inhoudt. Lees ook onze God of War Ragnarök recensie. We gaven de game maar liefst een 9.8!
warhammer 40k darktidef1659108560

Warhammer 40K Darktide

In deze tijd van het jaar is er niets zo fijn als een heerlijke co-op game. Dan heb je alsnog plezier met je vrienden zonder dat je per se de deur uit hoeft. Lange leve het online gamen. Deze Warhammer game is gemaakt door het team achter de Vermintide-serie en dan weet je wat je een beetje kunt verwachten: een game met en duister tintje, knotsgekke vijanden en vooral een hoop co-op plezier! De game biedt online co-op ondersteuning aan tot maar liefst vier spelers. En eerlijk? Dat is wel het leukste! Dus vergeet vooral niet een maatje van je ook te trakteren op een exemplaar. Dan maar even geen biertjes…
the callisto protocolf1654790279

The Callisto Protocol

Wat past er beter bij de winsterse donkere dagen dan een horrortitel? The Callisto Protocol is een geheel nieuwe hororr-survivalgame, bedacht door Glen Schofield. Wie is dat denk je misschien? Nou, dat is de maker van een andere beroemde hororrserie, namelijk Dead Space. Dat is dus bijna griezelplezier gegarandeerd! De game speelt zich 300 jaar in de toekomst af en spelers kruipen in de huid van Jacob Lee. Hij wordt gevangen genomen op Callisto, een maan van Jupiter. Niets is wat het lijkt, want al snel veranderen de gevangenen in monsters en breekt de hel los. Weet jij te overleven? De game is net deze week verschenen.
mario rabbids sparks of hopef1663238441

Mario + Rabbids: Sparks of Hope

De lijst afsluiten met een mooi gekleurde vrolijke game zou niet misstaan. Bovendien hadden we nog geen titel voor de Switch genoemd. Een absolute aanrader is Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Dit is een wat meer tactische titel zonder echt moeilijk te worden. Een tactische titel voor een mainstream publiek dus. Het is een samenwerking tussen Ubisoft en Nintendo dat bijzonder goed uitpakt doordat je samenwerkt met bekende Nintendo figuren en de knotsgekke rabbids. Lees gerust ook onze Mario + Rabbids: Sparks of Hope na, want we gaven deze game een 8.7!
cupheadf1669730109

Cuphead

Cuphead was misschien wel dé verrassing uit 2017. De game die er allerliefst onschuldig en vrolijk uitzag, bleek ontzettend pittig te zijn. Een echte uitdaging dus, zeker als je de game op de moeilijkste graad speelde. De game was een succes en lang werd er reikhalzend uitgekeken naar downloadbare content. Die kwam er dit jaar in de vorm van The Last Course. Het is voor het eerst dat Cuphead volgende week in fysieke vorm uitkomt en dan krijg je voor slechts veertig euro de hoofdgame, alsook de DLC. Dat is nog eens genieten! Mocht je een uitdagende titel zoeken? Dan is deze game je op het lijf geschreven. Leuk om alleen te spelen, maar zeker niet verkeerd om met een maatje co-op te spelen. Misschien heb je elkaar wel juist nodig om progressie te boeken!