Dit verwacht de XGN redactie van Nederland - VS op het WK

Article
zaterdag, 03 december 2022 om 8:00
voetbal bal stadionf1667574954
Nederland is als groepswinnaar door de poulefase gekomen op het WK, waardoor het in de achtste finale tegen de VS komt te staan. Maar weet Oranje opnieuw aan het langste einde te trekken? Dit verwacht de XGN redactie van de wedstrijd!

Rox

Ik zou willen zeggen: we gaan door naar de volgende ronde. Is dat realistisch? Niet echt. Anderzijds kunnen de Verenigde Staten ook een slechte dag hebben. Daar hoop ik stiekem een beetje op. Net zoals ik hoop op de handjes van Noppert. Ik verwacht dat we eruit vliegen, maar ik hoop dat we doorgaan. Maar ja, een positieve mindset is alles toch? Als je er niet in gelooft, gebeurt het sowieso niet. Dus, eh... we winnen met 1 goal verschil.

Theo

Ik denk dat Oranje tegen de VS weer wat sterker voetbal laat zien dan in de afgelopen wedstrijden. De groepswinst geeft ons elftal denk ik vleugels, al moeten ze wel werken aan die slordige hak-op-de-tak acties. Als ze dat niet doen, liggen ze er in no-time uit dit WK.
Vermoedelijk gaat Oranje dan ook winnen en hoewel het dit keer echt koffiedik kijken is wie wat gaat doen, verwacht ik dat de spelers die in de basis staan dit keer veranderen. Sterker nog, dat hoop ik, want het is hoog tijd dat Xavi Simons eens goed in actie komt. Deze wedstrijd zou daar perfect voor zijn. Ik ben benieuwd en als voorspelling geef ik je vast een 3-1 mee!

Marcus

Ik houd niet van voetbal en ben gezien het gastland met dit WK ook principieel tegen. Deze bijdrage bestaat alleen omdat het mij zo vriendelijk is gevraagd. Mijn mening is dus absoluut niet waardevol, maar ik zie het gebeuren dat Nederland de kwartfinales haalt.
De VS is niet echt een voetbal-land, in ieder geval niet als je met voetbal een sport bedoelt die met de voeten en een bal gespeeld wordt. Wat dat betreft zou ik vermoeden dat Oranje sterker is. Dat gezegd hebbende zou ik het prima vinden als Nederland eruit vliegt, zodat we deze blamage van een WK achter ons kunnen laten.

Ralph

Nederland is dit WK nog niet bepaald daverend geweest. Sterker nog, dat was het elftal ook niet echt in de wedstrijden in aanloop naar het toernooi, ondanks de positieve resultaten. Toch verwacht ik wel dat Oranje als winnaar van de grasmat stapt.
De Verenigde Staten is namelijk niet ijzersterk en onder Louis van Gaal weet Nederland toch vaak weer, stuntelend en met afzichtelijk voetbal, ver te komen in het toernooi. Of dat ook echt verdiend is, dat is een tweede... Maarja, zoals een wijs man ooit zei: het resultaat is het enige wat telt.