De 5 beste bijfiguren in Assassin's Creed

Article
dinsdag, 19 augustus 2014 om 15:38
xgn google image
Assassin's Creed heeft in de loop der jaren een hoop charismatische - en niet zo charismatische - hoodpersonen gekregen, maar hoe zit het met de supporting cast, de bijrollen, de karakters die niet de focus van het verhaal zijn maar langs de zijlijn staan? XGN zet de beste niet-hoofdpersonages op een rijtje.
We houden het hier op karakters die in de spellen voorkomen, en dus niet karakters die uitsluitend voorkomen in andere media als de stripboeken of de boeken.

5. Shaun Hastings

Shaun is te vinden in de hedendaagse tijd en is een lid van de moderne tak van de Assassins. Als historicus en technicus staat hij je altijd bij in je historische avonturen met behulp van zijn briljante, en vaak sarcastische, opmerkingen in de Animus-database over van alles en nog wat op het gebied van geschiedenis. Buiten de Animus heeft Shaun altijd wel een sarcastische opmerking voor je klaarstaan, compleet met zeer toepasselijk Brits accent.
19715

4. Blackbeard

Edward Thatch, beter bekend als Blackbeard, komt voor in Assassin's Creed IV: Black Flag en is gebaseerd op het legendarische historische figuur met dezelfde naam. Net als de historische Blackbeard is de Blackbeard van Assassin's Creed IV een piraat, maar anders dan de meedogenloze reputatie van de echte Blackbeard is deze meer van het intimideren dan daadwerkelijk geweld gebruiken.
Dat neemt niet weg dat Blackbeard een excellente piraat is, die zowel met zwaarden als pistolen kan omgaan. Hij wil niks te maken hebben met de bureaucratie van de Britten en geeft enorm veel om zijn medepiraten. Blackbeard is dan ook vanaf het begin steun en toeverlaat van Edward Kenway, het hoofdpersonage uit Assassin's Creed IV.
19716

3. Yusuf Tazim

Yusuf is de leider van de Ottomaanse assassijnen en komt alleen voor in Assassin's Creed: Revelations. Yusuf begeleidt Ezio in zijn avonturen in Constantinopel en heet hem dan ook welkom in de stad. Yusuf is gewoon een enorm leuk karakter, dat vrolijk én behulpzaam is. Dat is een aangename verandering van alle serieuze karakters die je in de eerdere Assassin's Creed-spellen tegen bent gekomen.
Yusuf toont zich ook een uitstekend vechter en een trouwe vriend van Ezio, die tot het uiterste gaat om hem te helpen. En dat allemaal met een glimlach op zijn gezicht.
19717

2. Claudia Auditore da Firenze

In Assassin's Creed II heeft Claudia weinig te doen, maar vanaf Assassin's Creed: Brotherhood wordt ze een ware badass. Eerst neemt ze een bordeel over, dan wordt ze ingelijfd in het Assassin broederschap en later wordt ze zelf de leider van de Italiaanse assassijnen als Ezio naar het Ottomaanse Rijk reist.
Claudia is vanaf het begin al vastberaden om niet stil te zitten en haar hersenen zorgen ervoor dat ze niet alleen Monteriggioni financieel liet opbloeien, maar ook het Rosa in Fiore bordeel. Als de Rosa in Fiore wordt aangevallen door handlangers van Cesare Borgia weet Claudia ze eigenhandig uit te schakelen.
19718

1. Haytham Kenway

Oke, je speelt als Haytham in het eerste gedeelte van Assassin's Creed III, maar strikt genomen is hij wel een bijfiguur. Haytham is het karakter dat je wilde spelen voor de rest van de game, maar helaas mocht het niet zo zijn. Dat maakt Haytham maar een excellente bijrol, die een belangrijke drijfveer achter het latere verhaal wordt en achter Connor.
Haytham is charismatisch, een geboren leider. Daarbij neemt hij geen bullshit van niemand aan, en is hij gewoon een all around badass, die zijn zoon bijna teniet doet. Bovendien is zijn stemacteur, en de daarbij horende dialogen, vrijwel de beste uit heel Assassin's Creed III.

Populair Nieuws