De 10 tofste steampunk games

  Voor iedereen die helemaal gek is van de looks van The Order 1886, zijn hier de tofste steampunk games op een rijtje gezet. Deze games spelen zich af in een Middeleeuws en Victoriaanse wereld waar industriële elementen in voorkomen.

  Dishonored

  De wereld van Dishonored doet denken aan oud Engeland waarin steampunk de boventoon voert. Ook komen hier verschillende uitvindingen terug die typisch zijn voor de stijl, zoals bijvoorbeeld de teleportatie. Dishonored kreeg van ons een 9.2 in de Dishonored review, mede door deze looks.

  Final Fantasy VII

  Final Fantasy VII speelt zich af in Ivalice, een futuristische stad. Hier vind je veel voertuigen en uitvindingen in de steampunk-stijl. In deze game gaat magie gepaard met de uitvindingen.

  De ontwikkelaars hebben zich voornamelijk laten inspireren door middeleeuwse mediterraanse landen en landen uit het Midden-Oosten. Voeg hier een vleugje futurisme aan toe en je hebt de steampunk setting van Final Fantasy VII. Ook Final Fantasy VI behoort tot deze toffe steampunk games.

  The Incredible Adventures of Van Helsing II

  Deze spooky steampunk setting bezorgen je voornamelijk de rillingen, maar ziet er goed uit. De kopere uitvindingen en bouwsels passen goed in de sfeer die de game over wil brengen. Er zijn weliswaar games die er wat beter uitzien, maar laten we niet vergeten dat Van Helsing II een downloadbare game is. The Incredible Adventures of The Incredible Adventures of Van Helsing II kreeg van ons een 8.5 in de The Incredible Adventures of Van Helsing II review.

  Thief Deadly Shadow

  De gehele Thief franchise bestaat eigenlijk alleen maar uit steampunk games, maar de meeste elementen komen voornamelijk terug in de laatst verschenen game, Thief Deadly Shadow. Je hebt verschillende bommen en mijnen die naar deze stijl zijn ontworpen. Maar ook in de stad staat in een middeleeuwse setting met uitvindingen uit de industrialisatie.

  BioShock Infinite

  Columbia, de stad tussen de wolken in Bioshock Infinite bevat veel gebouwen in Victoriaanse stijl. Bovendien is hier ontzettend veel te ontdekken, dus kijk vooral goed rond wanneer je aan het spelen bent. In deze Bioshock vind je veel steampunk wapens en voertuigen. Zelfs de vijanden hebben een steampunk-look. BioShock Infinite kreeg van ons een 9.5 in de Bioshock Infinite review. Deze behoort zeker tot de beste steampunk games.

  Clockwork Empires

  Ook Clockwork empires speelt zich af in een Victoriaans steampunk tijdperk. In deze game is het doel om een stad te bouwen, die zo ver mogelijk uit te breiden en te koloniseren. In de gebouwen komt de stijl nauwelijks terug, maar dat wordt gecompenseerd met het uiterlijk van je inwoners en de uitvindingen die je kunt gebruiken.

  Deponia

  In Deponia beland je in de wereld van steampunk. Deze gekleurde animatie is van top tot teen ondergedompeld in een steampunk jasje. Dit loopt van de propellor op de helm van een personage tot uitvindingen in het huis. Van alle steampunk games bevat deze veruit de meeste elementen. Deponia scoorde een 8.5 in de Deponia review.

  Contrast

  In deze game speel je Dawn, een dame uit een andere dimensie die in een schaduw kan veranderen. Samen met haar en het meisje Didi ontdek je Parijs in 1920. Dit is afwijkend met wat je in de meeste andere steampunk games ziet, deze spelen zich vaak af in Victoriaanse omgevingen. Deze game weet steampunk ook goed te combineren met de Franse setting.

  Arcanum: Of steamworks and Magick Obscura

  De naam van de game verraadt natuurlijk al dat ook Arcanum Of Steamworks and Magick Obscura een steampunk setting heeft. Deze elementen zijn overal terug te vinden in de game. De kleine dorpjes hebben een industriële uitstraling en maakt dit een echte steampunk game.

  The Order 1886

  De afsluiter van deze toffe steampunk games is the Order 1886. Van wat we al hebben gezien van the Order 1886, kun je concluderen dat ook hier veel steampunk elementen in voorkomen. Zo zagen we hoe onze hoofdpersonen gekleed gaan en welke wapens zij gebruiken. Maar er zijn ook voertuigen in steampunk stijl te zien. The Order 1886 kreeg van XGN een 7 in de The Order 1886 review.

  The Order: 1886

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.