Beste klimaatverandering films - Een serieus onderwerp in entertainment

  Op dit moment wordt er in de politiek veel gedebatteerd over het klimaat. Het is belangrijk dat wij moeder natuur goed behandelen en dat wordt op verschillende manieren duidelijk gemaakt, ook in de entertainmentindustrie. Vandaar dat wij een lijst hebben gemaakt met de beste films die klimaatverandering bespreken.

  Twentieth Century Fox

  5. The Day After Tomorrow

  In The Day After Tomorrow zien we hoe een gigantische storm de aarde terroriseert als gevolg van de klimaatveranderingen. Hoewel de film wat dramatisch is, kan de klimaatverandering van tegenwoordig wel heftige impact hebben op de aarde. De film laat zien hoe morgen heel anders zou kunnen zijn als we niet voorzichtig zijn met de natuur. Het is een van de beste films over klimaatverandering waar ook veel spanning en sensatie in te vinden is.

  De makers van de film proberen duidelijk te maken dat het belangrijk is om voorzichtiger om te gaan met de aarde waar wij op leven. Hoewel dit niet met de meest serieuze ondertoon wordt verteld, is de boodschap wel duidelijk en heb je daarbij ook nog een entertainende film om naar te kijken. Ook zijn de special effects die in de film zijn gebruikt een visueel oogappeltje, dus zeker niet vervelend om naar te kijken.

  RatPac Documentary Films

  4. Before the Flood

  In deze film van National Geographic neemt Leonardo DiCaprio een pauze van zijn acteerwerk om iets van de echte wereld te laten zien. DiCaprio reist de hele wereld over om te zien wat voor een effect de klimaatverandering op de aarde heeft gehad en of er een manier is om dit tegen te gaan.

  Hoewel de regeringen over de hele wereld invloed hebben op klimaatverandering, probeert deze film duidelijk te maken dat er niets verandert als het volk er niets tegen doet. De boodschap van de film maakt één punt heel duidelijk: Wij moeten veranderen, zodat het klimaat dat niet meer doet. Daarom is dit een van de beste films over klimaatverandering die je ogen zal kunnen openen.

  National Geographic

  3. Arctic Tale

  Deze film kan iedere dierenvriend zijn hart verwarmen, maar dat is uiteraard niet het enige doel dat deze film heeft. Het echte doel is namelijk dat mensen actie ondernemen om de verwarming van de aarde tegen te gaan. Dit doet National Geographic door middel van schattige dieren, namelijk ijsberen en walrussen.

  In Arctic Tale neem je een kijkje in het leven van ijsberen en in het leven van walrussen, die zich moeten aanpassen aan de veranderende wereld. Je kunt in de film duidelijk zien dat de dieren het daar moeilijk mee hebben, vandaar dat het een van de beste films over klimaatverandering is. In de film wordt de kijker er constant aan herinnerd dat klimaatverandering een groot probleem is en door de pluizige dierenvriendjes kan dit ook inspelen op gevoel.

  Lawrence Bender Productions

  2. An Inconvenient Truth

  In veel films over klimaatverandering wordt er een fictionele ramp gebruikt als voorbeeld van wat er met de aarde zou kunnen gebeuren. In deze film, waarin Al Gore spreekt over de veranderingen van de aarde, worden echte natuurrampen en feiten gebruikt om te laten zien wat voor een serieus probleem de opwarming van de aarde is.

  Dat is dan ook de reden dat dit een van de beste films over klimaatverandering is. De fictionele rampen trekken de aandacht omdat ze vaak worden overdreven, maar er is niks angstaanjagender dan de waarheid waar we in leven. Dat is één van de punten die duidelijk wordt gemaakt in An Inconvenient Truth, een overtuigende film die ons laat zien dat ons gedrag moet veranderen als we op de aarde willen blijven.

  Extreme Ice Survey

  1. Chasing Ice

  De beste manier om de opwarming van de aarde te laten zien is het smeltende ijs op plekken waar er eeuwen lang niks anders dan ijs is geweest. In Chasing Ice zijn er meerdere camera’s in IJsland geplaatst om de veranderingen van een van de grootste gletsjers ter wereld te laten zien. Hoewel de fotograaf James Balog eerst sceptisch was, veranderde zijn kijk op de wereld na het maken van deze film.

  Nu probeert Balog met zijn film de gedachten van andere sceptische mensen te veranderen zodat ook zij beter op hun gedrag met het milieu gaan letten. Het ijs dat eerst muurvast zat is aan het smelten en dat heeft Balog meerdere keren in gevaarlijke situaties gebracht. Moet je nagaan wat voor een effect het dan heeft op de natuur en omgeving. Dat maakt dat Chasing Ice op nummer 1 staat in onze lijst van de beste films over klimaatverandering.

  Beste films die onze gedachten over klimaatverandering veranderen

  We hebben als mensen nog een lange weg te gaan voordat we onze gewoontes aanpassen aan iets dat wel goed is voor de natuur. Helaas zijn vele wetenschappers bang dat de aarde nooit compleet kan herstellen van de schade die er al is gedaan, maar dankzij deze beste films over klimaatverandering is er toch hoop dat wij gaan veranderen in plaats van het klimaat.

  Nog niet genoeg gehad van moeder natuur? Wij hebben een lijst gemaakt met de beste natuurdocumentaires en een lijst met de beste natuurramp films.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.