De 10 leukste co-op games voor 4 personen

  We hebben al een speciaal gedaan over co-op spellen die nog uit moeten komen, maar hoe zit het met de co-op van al reeds uitgekomen spellen? Wij zetten een paar van de beste voor je op een rijtje.

  In je eentje spellen spelen is leuk, maar met meerdere kan het soms nog wel eens veel leuker zijn. Op deze lijst staan games met lokale en/of online co-op. Voor ieder wat wils dus.

  10. Dead Island

  Het eerste deel uit de Dead Island reeks had een uitstekende co-op modus. Het spel heeft helaas geen offline co-op modus, maar wel een fijne online modus waarin je met drie andere spelers vastzit op het eiland. Verken het tropische eiland, ga opzoek naar overlevingsmiddelen, maar bovenal: versla met z'n allen een hele hoop zombies.

  Offline co-op: Nee
  Online co-op: Maximaal vier spelers

  9. Borderlands - I & II

  De Borderlands serie staat bekend om zijn co-op. De spellen zijn wel leuk om in je eentje te spelen, maar met vrienden wordt het pas echt een festijn. In de woonkamer kun je met één iemand anders spelen dankzij splitscreen, en online kan je met drie anderen spelen. En dubbel de hoeveelheid spelers, dubbel de loot.

  Offline co-op: Maximaal twee spelers
  Online co-op: Maximaal vier spelers

  8. Left 4 Dead - I & II

  In Left 4 Dead werk je met een team van twee of drie anderen samen. Als team neem je het op tegen een hele hoop geïnfecteerden. En om dat goed te doen, moet je ook echt goed samenwerken als een team, want anders komt er niks van overleven. Het spel is ook eigenlijk niet bedoeld om alleen te spelen: mocht je dat toch willen, dan zit je vast met een AI team.

  Offline co-op: Maximaal twee spelers
  Online co-op: Maximaal vier spelers

  7. New Super Mario Bros. U

  De vele Mario series staan bekend om de co-op mogelijkheden. New Super Mario Bros. U voor de Wii U is dan ook geen uitzondering, want je kan met maar liefst drie anderen het spel uitspelen. Een vijfde speler kan er ook nog eens bij in bepaalde modi. Er is helaas geen online co-op, maar wel een vervolg met Luigi in de hoofdrol.

  Offline co-op: Maximaal vijf spelers
  Online co-op: Nee
  Offline + Online co-op: Nee

  6. Gears of War - I, II, & III

  Gears of War was één van de eerste shooters waarbij je de hoofdcampagne met twee mensen kunt doorlopen. De lokale co-op is bij de latere Gears spellen ook bij twee spellen gebleven. Maar online doet er nog een schepje bovenop: online kan je met maximaal drie andere spelers spelen, en in sommige modi zelfs met vier anderen. Zo hoef je het niet in je eentje tegen de Locust op te nemen.

  Offline co-op: Maximaal twee spelers
  Online co-op: Maximaal vier spelers (Horde en Beast modus maximaal vijf spelers)

  5. Castle Crashers

  Castle Crashers is een leuk spelletje dat je zowel online als offline met drie andere spelers kan spelen. Het spel heeft geen splitscreen, je speelt met z'n allen op één scherm. Elke speler neemt de rol van een riddertje op zich. Doel van het spel is om zoveel mogelijk hordes vijanden te verslaan om de prinses te redden.

  Offline co-op: Maximaal vier spelers
  Online co-op: Maximaal vier spelers

  4. Resogun

  Resogun is een oogstrelende 2D-sidescrolling shooter waarin je de controle neemt over een klein ruimteschip. Je neemt het op tegen een groot scala aan verschillende vijanden en eindbazen met behulp van verschillende wapens. Het spel had eerst alleen maar online co-op, maar de ontwikkelaars waren zo lief om een update uit te voeren waardoor er (gratis!) lokale co-op toegevoegd werd aan het spel.

  Offline co-op: Maximaal twee spelers
  Online co-op: Maximaal twee spelers

  3. Rayman Origins

  Rayman Origins is een alternatieve platformer voor degenen die niet zoveel met Mario hebben. Met drie andere spelers kun je zo vanaf de bank het hele spel uitspelen. En dat maakt het spel er niet makkelijker op, want het is nog steeds een erg uitdagende platformer. Maar dan wel weer een hele mooie en leuke uitdagende platformer.

  Offline co-op: Maximaal vier spelers
  Online co-op: Nee

  2. Mario Kart 8

  Mario Kart is een bijna legendarische co-op game. Legendarisch wegen de grote frustraties en gebroken vriendschappen welteverstaan. Mario Kart 8 is de nieuwste titel en de eerste die voor de Wii U uitkwam, en is een ware hit qua verkoopcijfers. Vanaf de bank kun je spelen met drie vrienden, maar online kan je tegen maar liefst elf spelers spelen.

  Offline co-op: maximaal vier spelers
  Online co-op: maximaal twaalf spelers

  1. LittleBIGPlanet - I & II

  LittleBigPlanet is al ongelofelijk leuk in je eentje, dus moet je nagaan hoe leuk de game wel niet is met meerdere mensen. Je kan met maar liefst drie mensen het spel doorlopen, zowel online als offline. Ga samen door een aantal platformlevels, of bouw ze samen. En als je van racen houdt is er ook nog een LittleBIGPlanet Karting.

  Offline co-op: maximaal vier spelers
  Online co-op: maximaal vier spelers

  Borderlands 2: Add-On Content Pack

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.