De 10 beste time travel movies!

Article
donderdag, 20 juli 2017 om 12:55
xgn google image
We nemen een kijkje naar de tien beste time travel movies. Dit zijn de films die het concept van tijdreizen op een unieke manier vertonen. Dus ga mee in deze reis door de tijd en bekijk wat de beste time travel movies zijn.

10. Bill & Ted's Excellent Adventure (1989)

We beginnen onze lijst van de beste time travel movies met Bill & Ted’s Excellent Adventure. Deze lachwekkende komedie ziet Alex Winter en Keanu Reeves als het duo Bill & Ted.
De film gaat over Bill & Ted die samen een reis door de tijd maken om bekende historische figuren op te sporen. Ze willen deze historische figuren namelijk meenemen en gebruiken voor hun geschiedenispresentatie.
Uiteraard zorgt dit avontuur voor een hoop vermaak. Bekende personages die voorbijkomen zijn onder andere: Napoleon Bonaparte, Genghis Khan, Joan of Arc & Abraham Lincoln. Zo komen ook een hoop verschillende jaartallen voorbij. Van 1200 tot 1800, alles is aanwezig.
De humor die deze situatie met zich meebrengt maakt Bill & Ted’s Excellent Adventure een film die onze lijst meer dan waardig is.
114692

9. Star Trek (2009)

In 2009 was het regisseur J.J. Abrams die Star Trek opnieuw groot wist te maken. Velen dachten dat dit een reboot van de franchise zou zijn, maar gelukkig was dit niet het geval.
In de film gaat de oude (en originele) Spock, gespeeld door Leonard Nimoy, terug in de tijd. Zo komt hij uiteindelijk in contact met de jonge versie van James Kirk, gespeeld door Chris Pine. Door te tijdreizen zijn de twee Star Trek tijdlijnen met elkaar verbonden en was een reboot niet nodig.
Het ontstaan van het J.J. Abrams universum is vrij simpel: alle gebeurtenissen van de originele films zijn gebeurd. Een oude Spock is na deze gebeurtenissen teruggegaan in de tijd. Op deze manier creëerde hij de nieuwe tijdlijn van de franchise.
De nieuwe Star Trek van J.J. Abrams was een succes en zag nog twee vervolgen: Star Trek Into Darkness & Star Trek Beyond. Je kunt wel stellen dat deze reis door de tijd zeker heeft geholpen om de franchise nieuw leven in te blazen.
114693 1

8. X-Men: Days of Future Past (2014)

We gaan nu naar het superhelden genre binnen de lijst met beste time travel movies. X-Men: Days of Future Past brengt de cast van de originele trilogie samen met de jonge cast uit X-Men: First Class. Deze samenkomst creëert één van de beste X-Men films uit de gehele franchise.
X-Men: Days of Future Past is enorm geliefd vanwege de hoeveelheid emotie en drama. In de film volgen we twee tijdlijnen. De toekomst met Patrick Stewart en Ian McKellen als Charles Xavier & Magneto. En het verleden, waar James McAvoy en Michael Fassbender deze iconische rollen op zich nemen.
De film combineert alle personages en verhaallijnen uitermate sterk en weet ook met de actiescènes indruk achter te laten. Door te tijdreizen is er een nieuw alternatief X-Men universum ontstaan. Dit alternatieve universum is op het moment de focus van de franchise. Dit universum begon met X-Men: Apocalypse (2016) en zal verder gaan in de toekomstige film X-Men: Dark Phoenix (2018).
114776

7. Source Code (2011)

Source Code was een grote verrassing binnen de lijst met beste time travel movies. De film ziet Jake Gyllenhaal in de hoofdrol en bevat verder Michelle Monaghan en Vera Farminga.
Jake Gyllenhaal speelt piloot Colter Stevens. Het laatste wat hij zich kan herinneren is een missie in Afghanistan. Piloot Stevens bevindt zich nu in een computerprogramma waarin hij keer op keer dezelfde gebeurtenis meemaakt. Er is namelijk een trein ontploft en Stevens moet erachter komen wie de dader is.
Kortom: Stevens beleeft keer op keer dezelfde treinexplosie tot hij de dader kan identificeren. Je zou denken: wat een eentonigheid, maar niks is minder waar. De film bevat namelijk een hoop emotie en gaat een stuk dieper dan je in eerste instantie zou denken. Source Code was een hit en wordt gezien als één van de betere sci-fi films van de afgelopen jaren.
Het geweldige acteerwerk, de pure adrenaline en de intense spanning maken Source Code een film die je niet snel zult vergeten.
114842 2

6. Interstellar (2014)

Christopher Nolan wordt tegenwoordig gezien als één van de beste regisseurs. Met films als Inception, The Dark Knight Trilogie en zijn sci-fi knaller Interstellar.
Interstellar is groots, boordevol emotie en speelt met het idee van tijd. Er is een wormgat verschenen bij Saturnus, wat leidt naar een ander sterrenstelsel. NASA stuurt 12 astronauten op een verkenningsmissie aan het andere eind van het wormgat.
Vanwege het wormgat kan de film flink inspelen op het idee van tijd. De plek waar de astronauten zich bevinden, waaronder onze hoofdrolspeler Matthew McConaughey, bevat namelijk een ander verloop van tijd dan op aarde. Dit zorgt ervoor dat de astronauten in onze wereld jaren ouder worden, maar in hun ‘tijd’ lijkt dat misschien wel dagen.
In onze Interstellar review geven wij de film een goed cijfer. De thema’s die de film met zich meebrengt en de indrukwekkende special effects maken Interstellar de perfecte kandidaat voor de lijst met beste time travel movies.
114843

5. Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow ziet Tom Cruise in de hoofdrol, maar de acteur speelt niet de standaard held. Tom Cruise is in deze film namelijk een bangerik die nog een hoop moet leren. Het is Emily Blunt die een sterk vrouwelijk personage neerzet en de leiding op zich neemt.
In Edge of Tomorrow speelt Tom Cruise Majoor William Cage. Hij belandt samen met de andere soldaten toch op Omaha Beach, waar de soldaten met hun geavanceerde exoskeletten de ‘aliens’ moeten verslaan. We zien Tom Cruise dan ook sterven, maar hij wordt weer wakker aan het begin van de missie!
Tom Cruise beleeft dezelfde veldslag elke keer opnieuw en wordt ondertussen met de hulp van Emily Blunt steeds zelfverzekerder. Tegenwoordig wordt Edge of Tomorrow geprezen door fans en wordt die gezien als een ondergewaardeerde sci-fi film. Tijdens de bioscoopdagen deed Edge of Tomorrow het nog niet zo goed. De steun van de aanhangers wist wel te helpen, want een vervolg op Edge of Tomorrow is in de maak. Wij willen dan ook graag meer zien van deze sci-fi wereld.
114844

4. Looper (2012)

Regisseur Rian Johnson bracht ons in 2012 de sci-fi film Looper. Binnen de lijst van de beste time travel movies is Johnson misschien niet een enorm grote naam, maar dit gaat hij wel worden! Rian Johnson is namelijk de regisseur van Star Wars: The Last Jedi, een film die hem zeker op de kaart gaat zetten.
Looper bevat een uniek verhaal waarin criminelen vanuit de toekomst mensen terugsturen naar een ‘Looper’ in het verleden. Joseph Gordon-Levitt speelt de jongere versie van Joe. Wanneer de oude versie van Joe (gespeeld door Bruce Willis) wordt teruggestuurd komt hij tegenover zichzelf te staan.
De jonge versie van Joe laat zijn toekomstige versie ontsnappen en zo ontstaat een merkwaardige actiethriller gemixt met een vleugje sci-fi. Looper bevat niet alleen gave actiescènes, maar ook een verrassende hoeveelheid diepgang en emotie. Verder maakt de bijrol van Emily Blunt een diepe indruk.
Rian Johnson heeft afleveringen van Breaking Bad geregisseerd en heeft dankzij zijn sci-fi film Looper de kans gekregen om aan het hoofd te staan van de nieuwe Star Wars. De regisseur gaat een mooie carrière tegemoet.
114846

3. Planet of the Apes (1968)

We zijn aanbeland bij de top 3 beste time travel movies. We beginnen deze top 3 met de originele Planet of The Apes. Nog steeds is deze film na al deze jaren een hoogtepunt uit het sci-fi genre.
Planet of the Apes ziet Charlton Heston in de rol van astronaut Taylor. Wanneer hij samen met een andere astronaut landt zijn ze maar 18 maanden verouderd. In werkelijkheid zijn ze flink vooruitgegaan in de tijd, het is namelijk 25 november 3978.
De planeet is onder leiding van pratende apen, vandaar de titel Planet of the Apes. De film biedt een unieke kijk op de wereld en bevat één van de meest bekende plot twists uit de filmgeschiedenis. Vanwege het succes van de film is een enorme franchise gecreëerd, met vele vervolgen, een (animatie) tv-serie en stripboeken.
De franchise is tegenwoordig weer in volle gang met War For the Planet of the Apes, het derde deel uit de reboot Planet of the Apes serie.
114948

2. The Terminator & Terminator 2: Judgment Day (1984 - 1991)

We spelen een beetje vals op de tweede plek van de beste time travel movies. We zetten namelijk The Terminator en het vervolg Terminator 2: Judgment Day op dezelfde plaatst. Beide films bevatten niet alleen tijdreizen, maar ook baanbrekende actiescènes.
In de toekomst zijn de mensen in oorlog met de Terminators. Dit zijn geavanceerde robots die eruit kunnen zien als mensen. De leider van het menselijke verzet, John Connor, loopt de Terminators al een tijdje in de weg. Om deze reden sturen ze één Terminator (Arnold Schwarzenegger) terug in de tijd om Sara Connor (de moeder van John) te vermoorden.
Het tweede deel stuurt wederom een Terminator (Robert Patrick) terug in de tijd, deze keer om een jonge John Connor te vermoorden voordat hij kan opgroeien tot leider. Ditmaal is de T-800 (Schwarzenegger) opnieuw geprogrammeerd om John Connor te beschermen. Zo ontstaat het gevecht tussen de twee Terminators.
Terminator 2: Judgment Day wordt beschouwd als één van de beste actiefilms ooit gemaakt. Bovenaan de pagina is de nieuwe trailer van Terminator 2: Judgment Day 3D te bekijken. De film verschijnt namelijk dit jaar opnieuw in de bioscopen, maar dan in 3D!
114949

1. Back to the Future Trilogie (1985 - 1990)

De gehele Back to the Future trilogie staat op de eerste plek van de beste time travel movies. Het origineel is een klassieker, maar de vervolgen zijn ook enorm uniek. Na al deze jaren is Back to the Future nog steeds populair en zijn de films tijdloos gebleven.
In de originele Back to the Future reist Marty McFly terug in de tijd naar 1955, waar hij zijn ouders ontmoet die nog op school zitten. Hij moet helpen om zijn ouders verliefd op elkaar te maken en zien terug te komen naar het heden (1985).
Het vervolg ziet Marty McFly reizen naar 21 oktober 2015. Een aantal jaar geleden vond deze dag in onze tijd plaatst en werd uitgeroepen tot Back to the Future Day. De gebeurtenissen tonen enkele gelijkenissen met de wereld waarin wij leven. Zo bevat de film een Jaws hologram (vergelijkbaar met 3D) en een soort tablet computer (wat wij nu zien als iPads).
In het derde deel moet Marty McFly Dr. Emmet Brown redden die vastzit in 1885. De film weet een soort western sfeer neer te zetten en de setting maakt de film enorm anders dan zijn voorgangers. Alle drie de Back to the Future films zijn klassiekers die we keer op keer bekijken. Wat de tijd ook doet, deze films zullen ons altijd bijblijven.

Wat vinden jullie de beste time travel movies?

Dit was onze lijst met de beste time travel movies. Zijn jullie fan van de films op de lijst of hebben jullie eigen favorieten? Laat het ons weten!

Populair Nieuws