De top 5 beste Final Fantasy games volgens jullie

  In de poll van vorige week vroegen wij wat jullie de beste Final Fantasy game vonden. We hebben de uitslag verzameld en de vijf waar het meest op is gestemd op een rij gezet. Dit zijn de vijf beste Final Fantasy games volgens jullie!

  5. Final Fantasy VIII

  We beginnen de lijst van beste Final Fantasy games met het achtste deel in de serie. Final Fantasy VIII kwam oorspronkelijk in 1999 uit voor de PlayStation. In 2000 kreeg de game een release voor PC.

  Het achtste deel uit de Final Fantasy franchise bevat genoeg fans, aangezien de game opnieuw is uitgekomen met een HD-port voor PC. Via Steam is Final Fantasy VIII beschikbaar. Deze versie bevatte zelfs twee nieuwe gamemodi: De Magic Booster & de Chocobo World.

  De 'Magic Booster' is kort gezegd een soort gimmick, waarmee spelers die Final Fantasy VIII te moeilijk vinden, hun statuseffecten kunnen verhogen. Terwijl Chocobo World een virtuele minigame betreft met in-game gezelschapsdieren. Chocobo World kan rechtstreeks vanuit het menu van Final Fantasy VIII worden opgestart.

  Final Fantasy VIII is ook naar de PlayStation 3 gekomen als een PS One Classic. De game is enorm vaak opnieuw uitgebracht. Om deze reden is het niet zo raar dat Final Fantasy VIII op onze lijst van beste Final Fantasy games is verschenen.

  4. Final Fantasy XV

  Final Fantasy XV is de meest recente titel binnen de lijst van beste Final Fantasy games. Final Fantasy XV zorgde voor een grote verandering binnen de franchise. Wanneer je de game opstart krijg je deze zin in beeld: “A Final Fantasy for Fans and First-Timers”. Met deze woorden maakt de game je klaar om een nieuwe Final Fantasy ervaring te beleven.

  Het roer is ditmaal volledig omgegooid, waarbij onder andere de manier van vechten en de exploratiemogelijkheden een verandering hebben ondergaan. Tevens biedt het verhaal biedt een andere kijk op de franchise dan menig FF-fan gewend zal zijn. Aan de ene kant geeft het verhaal je de taak mee om als rechtmatige prins de troon terug te grijpen van een wrede heerser. En aan de andere kant is er het verhaal waarin je een viertallig gezelschap volgt, namelijk Noctis en zijn drie maten.

  In onze Final Fantasy XV review gaven wij de game een goed cijfer. De combat gaat mee met de tijd en zowel de wereld als de graphics zijn prachtig vormgegeven. Wie van jullie is aan de Final Fantasy franchise geïntroduceerd met dit vijftiende deel?

  3. Final Fantasy IX

  We zijn beland in de top 3 beste Final Fantasy games. We beginnen deze top 3 met het negende deel uit de franchise. De game zag oorspronkelijk een release op de PlayStation in 2000/2001.

  Het verhaal van Final Fantasy IX gaat over een oorlog tussen verschillende naties in Gaia. Bandiet Zidane Tribal en zijn bende van dieven worden ingehuurd om Garnet, de princes van Alexandria te ontvoeren. Uiteindelijk gaat Zidane samen met Garnet en andere personages de strijd aan om de slechte koningin Brahne te verslaan.

  Net als veel andere Final Fantasy games is Final Fantasy IX enorm populair. De game is in 2016 opnieuw uitgebracht voor iOS, Android en PC. Deze PC-versie geeft je de mogelijkheid om de originele manier van het verhaal te doorlopen of speciale boosters te gebruiken, waardoor de gameplay aangepast kan worden. Daarnaast bevat de PC versie van Final Fantasy IX HD video's en karakters.

  2. Final Fantasy X

  Op de tweede plek van de beste Final Fantasy games hebben jullie Final Fantasy X gekozen. Dit tiende deel uit de franchise verscheen oorspronkelijk in 2001/2002 voor PlayStation 2. Dankzij de populariteit van Final Fantasy X werd er zelfs een direct vervolg gemaakt, genaamd Final Fantasy X-2. Dit was tevens de eerste keer dat een Final Fantasy game een direct vervolg had gekregen.

  Zowel Final Fantasy X als Final Fantasy X-2 zijn opnieuw in een HD bundel uitgebracht voor de PlayStation 3 en PlayStation Vita. Hierna verscheen deze bundel ook voor de PlayStation 4. Nieuw op de PlayStation 4 versie zijn verbeterde graphics, originele en gearrangeerde muziek en de volledige cross-savecompatibiliteit. Dit houdt in dat je het spelbestand over kan zetten op PlayStation 3, 4, of Vita en je gewoon verder kunt spelen.

  Wij zijn met de PlayStation 3 versie van deze HD bundel aan de slag gegaan. In onze Final Fantasy X/X-2 HD remaster review gaven wij de game een geweldige score. Dit komt mede door de tientallen uren aan nieuwe content die de game bevat.

  1. Final Fantasy VII

  Op de eerste plek van de beste Final Fantasy games staat Final Fantasy VII. Volgens jullie is dit de ultieme Final Fantasy ervaring. Dit zevende deel wist in onze poll bijna de helft van alle stemmen te bemachtigen!

  Final Fantasy VII kwam oorspronkelijk in 1997 uit voor de PlayStation. De game staat bekend als een keerpunt in de franchise. Dankzij Final Fantasy VII kreeg de verkoop van de PlayStation een enorme boost. Ook wist Final Fantasy VII Japanese role-playing games wereldwijd bekend te maken.

  Omdat de game zo populair is, krijgen we Final Fantasy VII Remake voor PlayStation 4. Dit zal geen directe kopie worden van het origineel, zo maakt de remake gebruik van Unreal Engine 4. De Final Fantasy VII remake werd in 2015 aangekondigd en heeft verschillende releasedata gehad. De game moet nu ergens in 2018 uitkomen.

  Dit waren de beste Final Fantasy games volgens jullie

  Dit waren de vijf Final Fantasy games waar jullie het meest op hebben gestemd in onze poll. Zit jouw favoriet ertussen? De release van de Final Fantasy VII remake laat nog even op zich wachten, maar wie kijkt er uit om de game op de PlayStation 4 te spelen?

  Final Fantasy VII Remake

  Verkijgbaar vanaf 10 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.