10 beste vrouwen in tv series

Article
woensdag, 19 juli 2017 om 16:40
xgn google image
Feminisme wordt tegenwoordig steeds meer aangekaart. Tv series spelen hier natuurlijk op in. Er zijn steeds meer vrouwelijke serie rollen. Wij hebben speciaal voor jou een lijst met beste vrouwen in tv series van de afgelopen paar jaren gemaakt.
Let op: sommige van deze pagina's bevatten spoilers. Wanneer een pagina spoilergevoelig materiaal bevat, is dit te zien aan de dikgedrukte waarschuwing bovenaan de pagina.

Sookie Stackhouseâââ (True Blood)

Sookie Stackhouse is een jonge vrouw met de gave om de gedachten van andere mensen te horen. Dit klinkt misschien als de beste gave die iemand zou kunnen hebben, maar Sookie zou die gave liever niet willen. Dit komt doordat ze de meest akelige gedachten kan horen. Het voelt voor haar overweldigend om bij andere mensen te zijn en daardoor is ze dan ook vaak op zichzelf.
Haar persoonlijkheid is eerlijk, sarcastisch en afstandelijk. Door deze afstandelijkheid dachten mensen vroeger dat ze dom was. Ondertussen heeft ze geleerd om geen moeite te hebben wanneer mensen hun oordeel geven.
Dit komt goed van pas wanneer ze openlijk vampier Bill Compton begint te daten. Ze voelt zich tot hem aangetrokken, mede omdat Sookie zijn gedachtes niet kan lezen en zij hierdoor tot rust komt. Ze is niet bang voor hem, de ass-kicking vrouw deinst niet voor hem terug.
114569

Piper Chapman (Orange Is the New Black)

Piper Chapman ging van een verlegen vrouw naar een backstabbing bitch, en iedereen hield ervan. Chapman kwam de gevangenis binnen nadat ze vervolgd werd voor het smokkelen van drugsgeld en wist niet wat haar overkwam. Na opmerkingen te maken over de verkeerde mensen, leerde ze meteen hoe het eraan toeging in de vrouwengevangenis Litchfield.
Chapman smokkelde het drugsgeld voor haar ex-vriendin waar zij in die tijd een relatie mee had. Na een tijd komt de zaak naar boven en krijgt ze een gevangenisstraf van 15 maanden. Tijdens haar tijd in de gevangenis maakt ze veel mee, waaronder een ontmoeting met haar ex.
In de 15 maanden dat ze verblijft in de gevangenis wordt ze onder andere mishandeld, naar een andere gevangenis overgeplaatst en leert ze over de hiërarchie wanneer ze de gevangenis probeert te runnen. Naarmate ze de gevangenis beter leerde kennen kon ze haar trucjes uitvoeren om zo mensen te chanteren.
114570

Carol (The Walking Dead)

Carol is een personage uit de beroemde serie The Walking Dead. Ze was eerst een stille vrouw die niet voor zichzelf op durfde te komen uit angst dat zij mishandeld zou worden door haar man. Later in de serie bloeide ze op en deed ze alles om haar groep te beschermen.
De serie zelf gaat veel om het verhaal en de karakters en niet alleen maar over het vermoorden van zombies. Tijdens seizoen 2 ging de serie vaak in op de liefde die begon op te bloeien. AMC Studios, het productiebedrijf van de serie, kreeg hier veel kritiek op.
Carol gaat erg ver voor haar groep, soms misschien té ver. Ze is het kleverige hoopje in het midden dat iedereen bij elkaar houdt, zodat de groep zich kan focussen op grotere problemen dan onderlinge ruzie.
114571

Hannah Horvath (Girls)

Hannah is een vrouw die bruut eerlijk is, over alles. In de serie Girls woont ze met 3 andere vrouwen in het hartje van New York. Wanneer Hannahs ouders haar financieel niet meer kunnen helpen, staat haar wereld op zijn kop.
Om haar leven in New York te kunnen behouden, gaat ze op zoek naar een baan als schrijfster. Tijdens haar zoektocht heeft ze een knipperlichtrelatie met Adam, die constant hard-to-get speelt. Hoewel ze vaak ruzie maakt met haar vriendinnen, staat ze altijd voor hen klaar.
Ze kan met bijna iedereen goed omgaan en wil graag doen wat goed is. Alhoewel ze vaak geen rem heeft als het om haar mening gaat.
114572

Jessica (Jessica Jones)

De voormalige superheldin Jessica Jones lijdt aan een post-traumatische-stressstoornis, maar ze probeert hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Jessica's persoonlijkheid is nog steeds een droog en sarcastisch, alhoewel ze van binnen een goed persoon is.
Ondanks de val van haar carrière als superheldin, weet Jessica zich sterk te houden. Ze sleept zichzelf door de afgang van heldin naar 'normaal' persoon en besluit om haar eigen privé detectivebureau te openen.
Ze opent het detectivebureau in Hell’s Kitchen, New York. De zaken die ze probeert op te lossen gaan vaak over mensen die vreemdgaan. Wil er iemand niet meewerken? Dan zorgt Jessica ervoor dat ze wel mee moeten werken.
Ze probeert een normaal persoon te blijven en een low-profile te behouden terwijl ze kleine zaken aanneemt voor geld.
114573

Claire Underwood (House of Cards)

Claire Underwood is in House of Cards een meedogenloze vrouw die geen medelijden met andere mensen heeft, en dit dat ook duidelijk laat zien. Ze is de vrouw van Francis Underwood en laat zich door niemand vertellen wat ze moet doen. Misschien is deze vrouwelijke rol soms iets té sterk.
In seizoen twee werd pas meer over de manipulatieve vrouw haar achtergrond duidelijk. Ze groeide op in Texas omringd door een rijke familie. Haar moeder vertelde haar altijd om meer te lachen, maar haar gevoelens zaten in de weg van haar geluk. Ondanks de media die over haar jeugd praten, omschrijft Claire het als een gelukkige tijd.
114574

Daenerys Targaryen (Game of Thrones)

Let op: deze pagina bevat spoilers voor het eerste seizoen van Game of Thrones!
Daenerys is soms een naïeve vrouw en is vrij koppig, maar heeft een goed hart. Daenerys heeft recht op de troon, ze draagt de Targaryen achternaam en strijdt daar ook voor. Ondanks haar koppige persoonlijkheid heeft ze van binnen een goed hart.
Wanneer Khal Drogo, haar man, doodziek wordt, probeert ze ten koste van alles hem te redden. Een medicijnvrouw slaagt erin om hem te redden, ten koste van haar zwangerschap. Drogo blijft ziek en zijn leger valt uit elkaar, waardoor Daenerys achterblijft met een paar volgelingen. Daenerys sleept zichzelf door dit drama heen, wat toont aan hoe sterk haar karakter is.
Nadat haar man geen wil meer heeft, doodt ze hem. Tijdens zijn crematie gaat ze zelf de vuurzee binnen met drie verschillende eieren en komt daar, ongedeerd, met drie draken uit. Sowieso geeft ze in elk seizoen weer dat ze niets of niemand nodig heeft om haar doelen te bereiken!
114575

Irene Adler (Sherlock Holmes)

De enige vrouw die misschien wel beter is dan Sherlock Holmes zelf is Irene Adler. Ze is manipulatief, raadselachtig en slim genoeg om zelfs Sherlock te laten rennen voor zijn geld. Ze houdt ervan om zich te misdragen en om allerlei informatie te verzamelen.
Wanneer Irene de beroemde Sherlock ontmoet, toont ze dat ze naast haar geniepige persoonlijkheid ook zorgzaam en vindingrijk kan zijn. Als dominatrix heeft ze geen probleem om zich bloot te geven voor mannen. Dit bleek voor haar van pas te komen aangezien Sherlock haar niet goed kon lezen. Zijn lezingen zijn bijna altijd correct, maar mislukten als het om haar ging.
De serie Sherlock Holmes gaat over een detective die zaken oplost in Londen. Holmes wordt beroemd en veel mensen schrijven over zijn zaken en het ongewone leven als detective. Zowel gewone mensen als de Britse regering vragen om zijn hulp.
114576

Sarah Manning (Orphan Black)

Sarah Manning is een wees uit Engeland, ze is een kickass personage en een ‘con artist’. Wanneer ze getuige is van de zelfmoord van haar dubbelgangster Beth Childs neemt ze haar identiteit over. Door haar identiteit over te nemen raakt ze dieper betrokken in haar leven en opent zich een wereld aan geheimen.
Verder in de serie Oprhan Black word duidelijk dat ze meerdere dubbelgangers heeft. Sarah is een ruige vrouw die wel tegen een stootje kan. Het enige waar ze een zwak voor heeft is haar dochter Kira.
De ‘zussen’ maken veel mee, maar beloven om elkaar door alle ellende heen te steunen.
114577

Annalise Keating (How to Get Away with Murder)

De vastberaden lerares Annalise Keating test haar studenten door les te geven in haar vak, zoals zij het noemt ‘how to get away with murder’. Keating is een professor in strafrecht aan een universiteit in Philadelphia.
Keating is een briljante, gepassioneerde en creatieve vrouw wanneer ze voor het lokaal staat. Buiten school om is ze onverwacht heel sexy, onvoorspelbaar en gevaarlijk.
Het lijkt alsof ze het allemaal heeft, een succesvolle carrière en Sam, haar geliefde man. Binnenkort zal ze gedwongen zijn geheimen te confronteren over haar leven dat ze nooit aan zag komen. Waaronder de gebeurtenis waarbij zij samen met vijf van haar studenten in een moordzaak terechtkomt.

Wat vond jij van deze lijst met beste vrouwen in tv series?

Laat in de reacties weten welke personage jij het beste vindt. Welke series ken je al en welke lijkt je interessant om te kijken?

Populair Nieuws