De 10 beste series om deze winterdagen te streamen

  De winter staat weer voor de deur en buiten wordt het steeds kouder. Het is de ideale tijd om binnen onder een dekentje te zitten met een kop warme chocolademelk. Hoe kan dat nu beter dan met een toffe serie om te streamen? Wij geven je de 10 beste series om deze winterdagen te streamen.

  Netflix

  10. Black Mirror

  De eerste serie in deze lijst is Black Mirror. In deze anthologieserie wordt per aflevering een nieuw verhaal verteld, waarin je meegenomen wordt naar een bijzondere versie van de toekomst. Telkens weer wordt in de afleveringen een uitvinding beschreven die botst met de duistere aard van de mensheid.

  Zo zie je een implantaat voorbijkomen waarmee ouders hun kinderen kunnen volgen bij alles dat ze doen. Dit gaat vervolgens mis wanneer een kind opgroeit en dingen doet die de ouders niet goedkeuren. Een andere situatie is wanneer Virtual Reality zo echt wordt dat mensen digitaal verliefd op elkaar worden met alle gevolgen van dien. Black Mirror schetst op deze manier telkens situaties die vermakelijk zijn op het scherm, maar je wel doen nadenken over waar de toekomst ons zal kunnen brengen.

  Black Mirror heeft intussen vijf toffe seizoenen op Netflix.

  ABC

  9. Designated Survivor

  Politieke intriges, drama en corruptie staan centraal in Designated Survivor. De serie vertelt het verhaal over een Amerika waarin een aanval op Washington het hele bestuur van tafel geveegd heeft. Hierdoor komt gewone ambtenaar Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) in de positie dat hij het land moet leiden. Vervolgens krijgt hij te maken met schandalen en terroristische aanslagen.

  Kirkman moet met al deze dingen om zien te gaan en het land weer op de rit krijgen. Dat is alleen nog niet zo gemakkelijk, gezien er ook binnen zijn regering van alles speelt. Weet hij de verraders binnen het Capitol te ontmaskeren?

  Designated Survivor kent inmiddels drie spannende seizoenen op Netflix.

  Juan Pablo Guttierez/Netflix

  8. Narcos: Mexico

  Van capriolen in Washington kun je deze winter makkelijk door naar drugsoorlogen in Mexico. In Narcos: Mexico krijg je namelijk te maken met de waargebeurde verhalen van het Guadalajara-kartel. De serie toont je de opkomst van de drugsoorlogen in Mexico uit de jaren 80, waarin alles begint met een simpele wietkweker die een plan smeedt om de grootste drugsbaas in Mexico te worden.

  Intussen wordt er een DEA-agent overgeplaatst naar Mexico om de strijd tegen de grote hoeveelheid drugs aan te gaan. We hoeven je niet te vertellen dat dit spannende beelden oplevert en dat de DEA en het kartel enorm met elkaar gaan botsen.

  Op dit moment zijn er in totaal tien afleveringen die jou deze winter warm kunnen houden. Er is al wel bevestigd dat er een tweede seizoen aan komt, waarin de drugsoorlog verder gaat. Wanneer deze komt, is nog onbekend.

  Netflix

  7. Mindhunter

  Deze winter kun je in het hoofd kruipen van seriemoordenaars in Mindhunter. In deze Netflix serie volg je een aantal FBI-agenten die eind jaren 70 een unieke manier van onderzoek starten. Ze willen weten wat zich in de hoofden van seriemoordenaars afspeelt om zo makkelijker zaken op te kunnen lossen.

  De psychologische kant van zieke moordenaars zoals Charles Manson komt zo aan het licht, maar ook de impact van de onderzoeken en diens onthullingen op het team wordt onder de loep genomen. Er komt ook de nodige actie voorbij als het team geconfronteerd wordt met de jacht op een seriekindermoordenaar.

  Mindhunter is gebaseerd op echte gebeurtenissen en kent intussen twee seizoenen. Allebei de seizoenen zijn op Netflix te kijken.

  Adult Swim

  6 Rick and Morty

  Als je ook maar een klein beetje van sarcastische humor houdt en niet vies bent van een animatieserie, dan is Rick and Morty de serie die je deze winter warm houdt. De serie staat namelijk bol van de absurde avonturen die de onzekere Morty samen met zijn geniale, maar sarcastische opa Rick meemaakt. In elke aflevering van de serie beleeft het duo weer een gek avontuur, waarbij niks geschuwd wordt.

  Elke aflevering staat in het teken van een nieuw onderwerp, zoals een oude film die in een hilarisch jasje gegoten is. En telkens weten Rick en Morty hun avontuur compleet te verpesten, waardoor jouw lachspieren flink geprikkeld worden. Inmiddels kent Rick and Morty drie seizoenen, waardoor er al genoeg te bekijken valt op Netflix.

  Het vierde seizoen van Rick and Morty komt eraan, maar het is nog niet duidelijk wanneer deze naar Netflix komt.

  Netflix

  5. Sex Education

  Eén van de beste Netflix series om tijdens de koude winterdagen te bekijken is Sex Education. In deze serie probeert een groep Britse tieners hun eigen identiteit te vinden en de hoofdrolspeler Otis Milburn (Asa Butterfield) vind ineens een gat in de markt. Hij gebruikt de kennis over seks die hij van zijn moeder, een sekstherapeute, heeft opgedaan om zo geld te verdienen door zijn medestudenten te helpen.

  Samen met Maeve (Emma Mackey) gaat hij iedereen op school van advies over hun seksualiteit voorzien. Het levert hilarische beelden op. Wat Otis alleen niet voorzien had, is dat hij verliefd zou worden op Maeve, die een stuk ouder is dan hij. Of Otis zichzelf van sekstherapie kan voorzien, zie je in het eerste seizoen van Sex Education.

  Op dit moment is er een seizoen beschikbaar, maar Sex Education krijgt eind 2019 krijgt een nieuw seizoen. Genoeg tijd om het eerste seizoen te bekijken dus!

  Netflix

  4. The Witcher

  Gamers die niet onder een steen geleefd hebben, kennen allemaal de perikelen van Geralt of Rivia uit de The Witcher games wel. Deze gamefranchise is gebaseerd op boeken van de Poolse schrijver Andrezj Sapkowski en daarvan is nu een serie onderweg naar Netflix. The Witcher zal zich dan ook niet bezig houden met de gebeurtenissen uit de games, maar dat betekent niet dat er geen gezonde dosis actie die je uit de games gewend bent naar voren komt.

  Geralt wordt overigens vertolkt door Henry Cavill (Man of Steel) die door het noodlot in contact komt met Yennefer (Anya Chalotra) en Cirilla (Freya Allan). Yennefer is een jonge tovenares en Cirilla is een prinses met magische krachten. Samen proberen ze zich een weg te vechten door het ‘Continent’. Verwacht van The Witcher een berg zwaardgevechten, een hoop magie en een heleboel actie.

  The Witcher komt op 20 december uit op Netflix.

  Netflix

  3 Stranger Things

  Als je van sciencefiction houdt en nog even terug naar de jaren 80 wil, dan moet je Stranger Things gezien hebben. Deze serie volgt een groep jongeren die op een avond Dungeons & Dragons aan het spelen zijn. Wanneer na deze avond één van de kinderen verdwijnt, gaan de jongens op zoek naar hun vriend. Wat ze vinden is een hele andere wereld die hun eigen wereld weleens zou kunnen verwoesten.

  Gelukkig vinden ze ook een bondgenoot die bijzondere krachten heeft. Vanaf het eerste moment in Stranger Things zit je aan de buis gekluisterd en wil je alleen maar meer. Hoe verloopt het in het kleine dorpje, terwijl de schaduwwereld ‘The upside down’ almaar krachtiger wordt?

  Stranger Things kent drie toffe seizoenen op Netflix en een vierde seizoen is al onderweg.

  Netflix

  2. Peaky Blinders

  Bij de absolute top van deze lijst hoort de serie Peaky Blinders. In deze met Emmy bekroonde misdaadserie gaan we naar het Birmingham van 1919. Een bende genaamd de Peaky Blinders wordt geleid door Tommy Shelby (Cillian Murphy) die de maatschappelijke ladder wil beklimmen. Dat is alleen nog niet zo gemakkelijk als er intussen een rechercheur rondloopt die de straatbendes wil opruimen.

  In Peaky Blinders zien we de bende steeds machtiger worden, doordat zij de strijd aangaan met zowel andere bendes, zoals de IRA, als met de politie. Het levert genoeg beelden op om jou de hele winter warm te houden. Zet de chocolademelk maar klaar, al is voor deze serie een scheutje whisky misschien ook niet mis om in de stemming te komen.

  Peaky Blinders kent inmiddels vijf seizoenen op de streamingdienst Netflix.

  Netflix

  1. La Casa de Papel

  Op de eerste plek in deze lijst hebben wij LA Casa de Papel staan. In deze misdaadserie sluiten acht dieven onder leiding van ‘de Professor’ zich op in de Koninklijke Munt van Spanje om een meesterkraak uit te voeren. Hierbij gijzelen ze een aantal mensen. Terwijl het team van dieven allerlei eisen stelt, probeert gijzelingsonderhandelaar Raquel de situatie de baas te blijven. Maar 'de Professor' is niet op zijn hoofd gevallen en lijkt haar telkens een stap voor te zijn.

  La Casa de Papel kent inmiddels drie seizoenen op Netflix.

  De 10 beste series om deze winterdagen te streamen – Genoeg chocolademelk inkopen!

  Met deze tien toffe series kun jij je deze winter wel vermaken. Natuurlijk staat Netflix bol van de series en is er nog veel meer te zien dan deze series. Zo is er Dark, waarin twee werelden met elkaar lijken te botsen, en Fargo, de misdaadserie die in 2020 een nieuw seizoen krijgt. Daarnaast hebben wij ook een aantal special voor je klaar staan als je specifiekere wensen hebt rondom Netflix series. Wat denk je van de beste komedies? Welke Netflix series ga jij deze winter streamen?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.