Expeditie Robinson aflevering 11 recap - Er wordt gelogen en bedrogen

Article
maandag, 11 november 2019 om 12:06
xgn google image
Deze week breekt de spanning weer los in de Expeditie Robinson aflevering 11 recap. Er wordt gelogen en bedrogen omdat mensen de finale willen halen. Doordat men nu individueel de strijd aangaat, wordt het al spannender.

Tactische fouten

In de vorige aflevering zagen we dat Shary-Ann en Tim op finalisteneiland moesten strijden om een plaats op het eiland te behouden. Shary-Ann wilde expres verliezen, maar moest wel de act dan volhouden dat ze wel moeite deed om te winnen. Uiteindelijk wist Tim de proef niet te winnen en dus explodeerde Shary-Ann haar plan in het gezicht.
Eenmaal terug betekende dit al snel dat het er zwaar uitzag voor Thomas. Mensen wilden hem eruit hebben. Dit is uiteindelijk ook gelukt. Eva Korenman heeft nog geprobeerd om Fien eruit te stemmen, maar dat lukte niet.
expeditie robinson aflevering 11 recap 1f1573425630

Lastige bondjes

Fien heeft door dat ze er mogelijk uit kan gaan, maar heeft een plan. Zo willen ze Marianna en Tim aanbieden om samen met haar bondje te spelen om zo één van de Eva's eruit te stemmen. Tim is mogelijk makkelijk over te halen, omdat tot nu toe zijn bondgenoten één voor één het spel verlieten. Hij weet dat het zwaar wordt en wil nu liever proef na proef winnen, om maar niet voor de lastige keuzes te komen staan bij eilandraden.
expeditie robinson aflevering 11 recap 2f1573426894

Tijd voor een proef

Na al het gebabbel breekt de tijd aan om een proef te doen. De Expeditieleden moeten een hindernissenparcours doorlopen en aan het einde een toren bouwen. Die toren bestaat uit 11 blokken en tien blokken liggen ergens op het parcours. Die moeten ze dus gedurende de strijd meenemen om met tien blokken een toren te bouwen. Daarna moet de toren verplaatst worden naar het einde, waar het laatste stukje ligt.
Ondertussen vallen er onderweg mensen af bij deze immuniteitsproef. Bij het eerste gedeelte twee, bij het tweede deel ook nog eens twee mensen. Uiteindelijk blijven er bij het laatste deel van de proef nog maar drie mensen over. De winnaar krijgt immuniteit en een plekje op finalisteneiland. Iedereen wil bij de eerste vijf zitten.
expeditie robinson aflevering 11 recap 3f1573427360

Tim gaat als een gek

Al snel wil iedereen dat Tim sowieso niet de proef wint, maar hij lijkt niet te stoppen. Hij is erg fanatiek en loopt al snel op de rest voor. Al snel begint hij aan het eerste deel van de toren. Er wordt nog flink door een hindernissenparcours vol touwknopen geklauterd. Uiteindelijk is de laatste tafel geclaimd en liggen Akwasi en Marianna uit de proef.
Op finalisteneiland doen Hugo en Shary-Ann een grove inschatting wie er naar het eiland toe. Ze denken dat Tim, Eva Cleven of Akwasi hen komt vergezellen. Uiteindelijk gaat Tim naar finalisteneiland. Hij krijgt ook een kist mee met daarin stroopwafels en kaas. Hij gunt Marianna een reisje naar finalisteneiland, die weet dat dit haar laatste tripje kan gaan worden.

Battle op finalisteneiland

Uiteindelijk nemen Tim en Shary-Ann het opnieuw tegen elkaar op. De deelnemers moeten op de grond liggen, met de benen hoog. Het idee is dat de spelers zo lang mogelijk droog moeten blijven. Aan hun voeten hangt een constructie waarmee ze een emmer water omgooien als ze deze omlaag trekken.
Als Shary-Ann verliest kan ze Marianna mogelijk in het spel houden, afhankelijk van hoe de Eva's tijdens de eilandproef stemmen. Als Marianna eruit gaat, dan verliezen de Eva's hun onafhankelijkheid en kan Fiens bondje iedereen er één voor één uitstemmen. Eva twijfelt of ze wel op Marianna wil stemmen.
expeditie robinson aflevering 11 recap 4f1573428644

Eilandraad

Uiteindelijk is het tijd voor de eilandraad. Shary-Ann wint ook daadwerkelijk de proef, dus Tim en Marianna gaan samen terug voor de stemming. Marianna wil graag Fien eruit spelen, Tim heeft hier ook niet zoveel problemen mee. Marianna was blij even weg te zijn geweest: "op dag 23 heb ik eindelijk Hugo eens echt ontmoet." Dan moet men gaan stemmen.
Uiteindelijk wordt het tijd om de stemmen te tellen. Al snel wordt het duidelijk dat Fien en Marianna beiden veel stemmen krijgen. Vijf stemmen vallen op Fien en vijf vallen al snel op Marianna. Er is nog één stem in de pot en die stem gaat bepalen wie eruit ligt. Deze stem is uiteindelijk voor Fien, waardoor Marianna in het spel blijft en Fiens bondje wordt opgebroken.

Populair Nieuws