De 10 beste indie games die in de eerste helft van 2020 uitkwamen

Article
vrijdag, 17 juli 2020 om 12:00
orif1582185429
Elk jaar komen er tientallen, zo niet honderden goede games uit. Toch komen er maar een paar echt in beeld. De AAA games slokken de spotlight op en laten weinig ruimte over voor de uitstekende Indie games die ook van de partij zijn.
Zonde, want Indie ontwikkelaars halen vaak riskante onderwerpen aan of experimenteren met gameplayelementen op manieren die AAA ontwikkelaars niet aandurven door de grote investering. Daarom hebben wij hier tien uitstekende Indie games die dit jaar nog uit kwamen.

Not For Broadcast

Kijk jij wel eens live tv en dat je dan denkt ‘Ik kan dit beter opnemen’? Dan kan je nu je skills testen met Not For Broadcast. Spelers nemen de rol aan van een producers. Ze volgen een live broadcast en bepalen welke camera’s op het beeldscherm van de kijkers zal verschijnen.
Daarvoor zijn ze verantoordelijk voor een goede show, maar het is ook belangrijk beelden die het netwerk in een slecht daglicht zetten of verboden onderwerpen aangaan niet uitgezonden worden. In eerste instantie lijkt het een simpele simulator met rare shows. Maar net zoals The Beholder of Papers Please zit er een duister addertje onder het gras.
Not For Broadcast is te spelen op PC.

Coffee Talk

Barista’s hebben het zwaar. Ze moeten de vele soorten warme dranken kennen, inclusief de manier waarop ze bereid moeten worden. Dan moeten ze het versieren met wat foam art. Vervolgens moeten ze bedenken hoe de klant ook maar weer heet. Mast? Het zal wel Mast geweest zijn. En met een beetje pech blijft die klant vervolgens aan de toonbank hangen om een praatje met je te voeren. Hopelijk had je zijn naam goed.
Maar in Coffe Talk gaat het juist om de klanten die blijven hangen. Spelers moeten al het bovenstaande doen (behalve namen onthouden, phew!) en gaan dan een gesprek aan met de klant. Dankzij dat en de aangename muziek is deze Indie game een rustgevende puzzelaar waarin je op je gemak langzaam meer leert over de mensen om je heen. Fans van VA-11 Hall-A zullen Coffee Talk zeker waarderen.
Coffee Talk is te spelen op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.
Dit is een import game, maar een tip voor de hoesjesliefhebber.

One Step From Eden

Wat is het eerste waar je aan denkt als iemand ‘kaartspel’ zegt? Grid movement en snelle actie? Dan heb je geluk, want One Step From Eden is precies wat je zoekt. Deze game, onder andere geïnspireerd door Slay the Spire, heeft het allemaal.
In One Step From Eden verzamelen spelers kaarten, waarmee ze een deck moeten bouwen. Vervolgens begint een gevecht. Hiervoor moeten ze zich verplaatsen op een grid om vijandige aanvallen te ontwijken. Ondertussen trekken ze kaarten van hun deck, die bepalen wat voor aanvallen ze uit moeten voeren. Dit, gepaard met de charmante pixelart en energieke muziek maken One Step From Eden een uitdagende, maar interessante actie kaartspel!
One Step From Eden is te spelen op Nintendo Switch en PC.

Cloudpunk

Als we het hebben over een futuristische stad vol neonlichten en het expliciet om een videogame gaat denken de meeste mensen tegenwoordig meteen aan Cyberpunk 2077. Maar wij hebben het om een heel ander soort punk. Cloudpunk, om precies te zijn.
In Cloudpunk zijn spelers couriers die een pakketje tijdig moeten bezorgen. Daarvoor vliegen ze door de futuristische stad (vol neonlichten) in een hovercar. Regels zijn er om gebogen en soms zelfs gebroken te worden, als je pakketje maar op tijd is. En soms biedt de game je de mogelijkheid iemand te helpen met zijn persoonlijke problemen. Maar dat gaat wel allemaal op je eigen tijd!
Fans kunnen Cloudpunk spelen op PC.

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps is veruit de bekendste titel op deze lijst. Het is het vervolg op de uitdagende en razendpopulaire Ori and the Blind Forest. En het volgende avontuur van de kleine Ori is zowaar nog beter!
Deze game is een metroidvania stijl platformer waarin spelers een lichtgevend beestje die Ori heet besturen. Hij is net verdwaald geraakt in het bos en is gescheiden van zijn uilachtige vriend. Het is een epische zoektocht door onbekende landen. Will of the Wisps heeft ten opzichte van zijn voorganger de combat flink verbeterd. Maar de nadruk ligt nog steeds op verkennen.
Ori and the Will of the Wisps is beschikbaar op Xbox One en PC.

Moving Out

Iedereen die wel eens is verhuisd weet dat het een heel gedoe is. Hoe krijg je al je spullen in de verhuiswagen? Heb je wel gezien hoe groot dat bed eigenlijk is? En je hebt de verhuiswagen maar voor een dag, dus je moet opschieten! Maar laat het huis wel een beetje netsjes achter...
Moving Out is een vrolijke, maar stressvolle game die precies dit in beeld brengt. Spelers werken samen om alle meubilair in de verhuiswagen te proppen voor die wegrijdt. Goed, het huis blijft niet altijd netjes achter, maar die spullen moeten mee! De game heeft een vergelijkbare feel als Overcooked.
Moving Out is speelbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.

Curse of the Dead Gods

In Curse of the Dead Gods delven spelers een tombe in op zoek naar rijkdommen. Ze vergaren wapens en relieken om krachtig te worden en hun vaardigheden te veranderen, terwijl talloze monsters en vallen proberen ze te doden. Het is een brute roguelike waarin machtige krachten komen met grote gevolgen. Durf jij het avontuur aan?
Technische gezien is Curse of the Dead Gods nog niet uit. Het is nog in early access. Maar het is al beter dan veel games die al volledig zijn uitgebracht. Hopelijk wordt het alleen maar beter!
Curse of the Dead Gods is nu in early access voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Signs of the Sojourner

Als je dacht dat One Step From Eden een raar kaartspel is heb je duidelijk nog nooit gehoord van Signs of the Sojourner. Dat is namelijk een spel dat draait om keuzes maken en gesprekken voeren. Maar met kaarten?
Ook in Signs of the Sojourner verzamel je kaarten die je verwerkt in een deck. Maar deze keer bepalen de kaarten wat jou persoonlijkheid is en hoe je reageert. ‘Je kaarten zijn je stem’ zegt de uitgever vol trots, en dat is precies hoe het zit. De kaarten die je tijdens een gesprek trekt bepalen hoe jij kan reageren op een opmerking, vraag of andere situatie. Wil jij agressiever zijn? Dan moet je zulke kaarten in je deck stoppen. Het is een erg bijzondere versie van menselijke connecties.
Signs of the Sojourner is enkel uit op PC.

Bloodroots

Hou jij van moord, bloed en ook doodslag? Dan is Bloodroots misschien wel wat voor jou. Die heeft alle drie deze categorieën in overmaat, op een vrolijke manier!
Bloodroots is een actievolle puzzelgame waarin spelers uit moeten vogelen hoe ze iedereen in het level om het leven kunnen brengen. De mensen zullen zichzelf verdedigen, dus het is zaak jezelf te bewapenen. Maar lang niet alle wapens zijn wat je verwacht. Het blijk bijvoorbeeld dat tonnen uitstekende moordwapens zijn. En wat dacht je van een wortel? Maar het spel staat nooit stil, dus je zal gauw op ideeën moeten komen.
Moordlustige fans kunnen Bloodroots spelen op PlayStation 4, Nintendo Switch en PC.

What the Golf?

Een wijze man zij ooit ‘een potje golf is een verpeste wandeltocht’. Maar die man heeft waarschijnlijk alleen gegolft op traditionele manieren. What the Golf? geeft er net even een andere draai aan.
What the Golf? is een aparte puzzelgame waarin je nooit zeker weet wat/wie de bal is tot je je eerste golfslag maakt. Dan schiet plots een huis naar de hole, of misschien jij zelf wel! Het is bizar en de game slaagt erin de meest serieuze mensen aan het lachen te brengen. Zeker het uitproberen waard.
What the Golf is beschikbaar op Nintendo Switch en PC.
Dat waren tien uitstekende Indie games die dit jaar nog verschenen. Hebben wij games gemist die volgens jou absoluut thuis horen op deze lijst? Laat het vooral weten in de comments.

Populair Nieuws

Laatste Reacties