5 oude gamereeksen die snel naar de PS5 terug moeten keren!

Article
vrijdag, 17 juli 2020 om 13:00
slycooperf1594987723
De PlayStation 5 is al bijna hier, want het jaar is alweer over de helft. Dat betekent dat we de nieuwe console van Sony al bijna kunnen proeven. We weten al hoe een aantal PS5 games heten en hoe deze ogen, maar er zijn een aantal oude reeksen waarvan we ook de terugkeer willen zien op de PS5.
Gezien we het hier hebben over oude gamereeksen is het wel handig om een aantal spelregels op te stellen. Zo moet de game in ieder geval al een tijdje geen nieuwe release meer hebben gezien. Daarom moet er minimaal één consolegeneratie tussen zitten. Als de reeks een nieuwe deel heeft gezien op de PlayStation 4 valt de reeks daardoor gelijk af (sorry, inFamous).

Sly Cooper

Waar zijn de dagen gebleven dat Sony daadwerkelijke iconen had die synoniem waren met de PlayStation. Nintendo heeft Mario en Link, Microsoft heeft Master Chief en Sony heeft inmiddels niemand meer. In plaats daarvan heeft Sony een team van personages, maar laten we eerlijk zijn, deze zijn niet zo iconisch als die van de tegenpartij.
In een ver verleden had Sony deze wel, namelijk in de vorm van Crash Bandicoot, Jak & Daxter, Ratchet & Clank en natuurlijk Sly Cooper. De wasbeerdief stond bekend om zijn leuke oneliners en toffe avonturen met pratende dieren. Het vierde deel stamt alweer uit 2013 en het is dan ook hoog tijd dat de serie terugkeert om de cliffhanger van het vijfde deel op te lossen.
48191 bezig geen nieuwe content voor playstation all stars battle royale meer

PlayStation All-Stars Battle Royale

Een andere titel die nog wel een nieuw deel kan gebruiken is PlayStation All-Stars Battle Royale. Sony’s variant van Super Smash Bros leek op vele manieren de goede richting in te slaan, maar struikelde in executie vlak voor de finishlijn. Om geen exacte kopie van Smash te worden, werd een mechanic op de schop gegooid, waardoor je vijanden op een hele andere manier de arena uit moest slaan.
Helaas werkte deze mechanic niet zo goed en begon de game al snel te vervelen. Als Sony het nog een keer aandurft, zou de uitgever er goed aan doen om dit keer ook die laatste stap in het na-apen door te zetten. Met een scala aan personages en een uitgebreide geschiedenis zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor een fantastisch roster. Daarbij is het een goede manier om gamers ook kennis te laten maken met wat minder bekende personages.
6 resistance 3 vivan los botiquines 65561

Resistance

Waar Sony in de PS3-generatie een scala aan diverse titels voorschotelde, sloeg het roer om tijdens de PlayStation 4-generatie. Veel games werden third-person actie-RPG’s, waardoor games als Resistance ineens verdwenen. Toch zouden we een terugkeer naar de post-apocalyptische wereld die Insomniac heeft gecreëerd graag willen zien.
Resistance is één van Sony’s reeksen die daadwerkelijk een first-person shooter te noemen is en daarmee gelijk een compleet andere markt aanspreekt. Nadat het derde deel juist liet zien dat de reeks diepgang had door meer horror-elementen toe te voegen en het verhaal te baseren rondom Joseph Cappelli. Het is dan ook jammer dat een vervolg op de serie tot op de dag van vandaag uitblijft.
siphon filterf1594731988

Siphon Filter

Er is een goede reden waarom fans al jaren smeken om een nieuwe Splinter Cell-titel. Spionage-games hebben een fanbase die al jaren droog staan zonder nieuwe game. Sony zou er goed aan doen om dat gat op te vullen met een oude klassieker: Siphon Filter.
De reeks is oorspronkelijk ontwikkeld door Sony Bend, de studio die recentelijk Days Gone uitbracht. In die open wereld-titel waren meerdere hints te vinden over Siphon Filter en het virus dat je in die PlayStation 1-game moest voorkomen. Days Gone lijkt het bewijs te zijn dat dit is mislukt, maar dat is allemaal nog slechts een theorie. Het lijkt er alleen wel op dat Bend deze hints niet zonder reden heeft geplaatst, waardoor een nieuwe spionagethriller daadwerkelijk dichterbij kan zijn dan gedacht.
jak and daxterf1594732152

Jak & Daxter

Waar we begonnen met de iconische Sly Cooper, sluiten we af met het iconische duo Jak & Daxter. Hoewel een remaster van het dynamische duo op de PlayStation 4 verscheen, is het geen gloednieuwe game natuurlijk. De meest recente titel van de door Naughty Dog-gecreëerde games stamt alweer uit 2009.
Hoog tijd voor een nieuwe titel in de reeks als je het ons vraagt en de mogelijkheden zijn er dan ook zeker. Crash Bandicoot en Spyro hebben laten zien dat platformers nog steeds bestaansrecht hebben in 2020 en Sony zou er dan ook goed aan doen om haar iconische personages weer terug te laten keren. Misschien niet via Naughty Dog, maar door een andere studio met de twee aan de slag te laten gaan.

Populair Nieuws

Laatste Reacties