De 10 beste Call of Duty wapens - MW1 tot BO3

  De Call of Duty serie heeft de afgelopen tientallen jaren een grote hoeveelheid aan wapens gehad. Maar welk schietgerei heeft de sterkste kracht, de handigste opties of vormt een icoon voor het shootergenre? Bekijk snel onze selectie van de 10 beste Call of Duty wapens.

  Vanaf, het in 2003 uitgebrachte, Call of Duty 1 tot aan Black Ops 3 zijn er al honderden wapens voorbij gekomen. Met haast elke week een patch bleek het gelijk maken van de wapenkracht een grote opgave voor de ontwikkelstudio's, maar toch was het nodig om de multiplayer zo eerlijk mogelijk te maken.

  Toch zijn er altijd wapens geweest die boven de rest uitstaken qua mogelijkheden. Hier volgen de 10 beste Call of Duty wapens van de serie, waarvan iedere keer het beste wapen per Call of game gekozen wordt. Lopend van CoD: Modern Warfare 1 tot Black Ops 3.

  10. Modern Warfare 1 (2007) - AK 47

  De AK-47 was in de allereerste Modern Warfare een gevreesd wapen. Zonder extra opties wist het wapen makkelijk spelers neer te schieten die een behoorlijk eind weg stonden. De kracht van het wapen was lastig te evenaren en zorgde ervoor dat er vrijwel geen andere assault rifles meer werden gebruikt. Na deze game is besloten de AK-47 nooit meer zo sterk voor te laten komen een latere CoD-game.

  De 10 beste Call of Duty wapens

  9. World at War (2008) - Gewehr 43

  World at War speelde zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, daarbij veranderde er een hoop in de wapens die je tot je beschikking had. De wapens voelden een stuk zwaarder aan door de verminderde accuratie die bij de game werd toegepast. Maar ook in deze collectie zat een wapen dat korte metten maakte met iedereen die op je pad durfde te komen.

  De Gewehr 43, een semi-automatisch geweer, was een zeer krachtig wapen waarbij je voor elk schot de trekker opnieuw over diende te halen. Hoe sneller je dit kon doen, hoe dodelijker het wapen was. Naast zijn grote bereik en schade per kogel kon het wapen ook nog omgebouwd worden tot sniper. Als je dit wapen bij je had hoefde je alleen nog maar op te passen voor bouncing betty's en de jachthonden.

  De 10 beste Call of Duty wapens

  8. Modern Warfare 2 (2009) - Intervention

  Het gebruik van de Intervention werd als misbruik van de game gezien. Na een beetje oefenen verzekerde elk schot van dit schietijzer een nieuw slachtoffer. Het wapen is altijd een van de meest accurate en dodelijkste wapens uit de gehele Call of Duty-reeks gebleven ondanks de hoeveelheid aan keren dat de eigenschappen van de Intervention veranderd zijn. Dit wapen werd ook vaak gebruikt om door beschuttingen heen te schieten en introduceerde het quickscopen, de manier van killen met een sniper waarbij je heel snel door het vizier heen kijkt.

  De 10 beste Call of Duty wapens

  7. Black Ops (2010) - Famas

  Na Modern Warfare 2 bracht ontwikkelaar Treyarch ons weer terug naar het verleden. De wapens van de Koude Oorlog voelden weer heel anders aan dan de futuristische verderfzaaiers. Toch bleek al snel, ook in deze game, een geweer beter te zijn dan alle andere.

  De Famas werd beschouwd als hét wapen voor elke klus. Van dichtbij of veraf, de Famas was op elke afstand een even dodelijk. In tegenstelling tot de Famas uit eerder Call of Duty's is deze niet semi-, maar vol automatisch waarbij een ongelofelijke hoeveelheid kogels in een korte tijd afgevuurd konden worden. Dit wapen maakte snipers en andere assault rifles geheel overbodig.

  Een iconisch wapen dat ook nog een vermelding verdient, is de ballistic knife. Dit was een mes die je af kon schieten. Het wapen was totaal niet accuraat maar zorgde wel voor een hoop spannende gevechten.

  De 10 beste Call of Duty wapens

  6. Modern Warfare 3 (2011) - PM9

  Tot nu toe kwamen er alleen nog maar wapens in het lijstje voor die voor middel tot lange afstand gebruikt werden. Echter met de verandering in gameplay, waardoor Call of Duty meer focuste op korte afstand gevechten, werden submachine guns een hit.

  Met name de PM9 deed zijn intrede als de meest dodelijke submachine gun ooit. In de game kon het de meeste kogels per minuut schieten en was daarmee absoluut de overwinnaar in elk korte afstand gevecht. Het wapen stond er ook om bekend dat je niet eens hoefde in te zoemen om het krachtige wapen geheel tot zijn recht te laten komen.

  De 10 beste Call of Duty wapens

  5. Black Ops 2 (2012) - PDW 57

  Dit wapen heeft maandenlang de titel "noobwapen" gekregen vanwege zijn simpliciteit. Het wapen is op een laag level al te verkrijgen, maar als je er eenmaal aan begint heb je geen ander meer nodig. De mappen van Black Ops 2 waren, nog meer dan voorgaande delen, gefixeerd op vuurgevechten in kleine ruimtes.

  De PDW-57 kwam hier uitstekend van pas aangezien het de kracht had van een assault rifle maar dan een paar keer zo snel schoot. Het wapen was wel een tikkeltje inaccuraat, maar er waren maar drie kogels nodig om iemand plat te leggen dus dat viel te overzien.

  De PDW-57 is door de spelers van Black Ops 2 officieel tot sterkste wapen verkozen.

  De 10 beste Call of Duty wapens

  4. Call of Duty Ghosts (2013) - MTAR X

  De MTAR-X, een futuristisch uitziende submachine gun, is de schrik van elke vijand die de hoek om komt rennen. De MTAR-X is een beest van een wapen dat ook goed is te gebruiken op middellange afstand. Dit wapen heeft simpelweg geen nadelen en wordt gebruikt door de meeste professionals van de game. Enig minpuntje is wel de hoge kosten die zijn verbonden aan het vrij spelen van het wapen.

  De 10 beste call of duty wapens

  3. Advanced Warfare (2014) - Ameli

  Met Advanced Warfare doet Call of Duty een grote stap voorwaarts in de toekomst. De spelers kunnen in deze game rondrennen in hun zogeheten Exoskeleton pantser. Hierdoor kregen spelers extra bewegingsvrijheid en krachten zoals extra hoog springen, harder slaan en onzichtbaar worden. Maar ook in Advanced Warfare is je wapen het belangrijkste voorwerp om te overleven op het slagveld.

  Het beste hulpmiddel om je staande te houden is de Ameli. De Ameli is een lightmachine gun die, ondanks dat het een snelvuur geweer is, de schade doet van een sniper. Hiernaast is het wapen ook erg effectief voor het doorzeven van dekkingen. Het wapen is naast zijn ultieme kracht wel vrij moeilijk om mee om te gaan, maar mocht je het in handen krijgen kan je tij doen keren.

  De 10 beste call of duty wapens

  2. Black Ops 3 (2015) - KN 44

  Zoals te lezen is in onze top 10 beste Black Ops 3 wapens zijn er veel sterke wapens. Om er toch eentje uit te kiezen die zowel mobiliteit, kracht, accuratie en schietsnelheid combineerd, komt de KN-44 als beste wapen naar voren.

  Het mooie van dit wapen is dat het eigenlijk de futuristische versie van de AK-47 van de eerste Modern Warfare is. Op bijna alle aspecten komt de KN-44 met de oude AK-47 overeen. Dit wapen is vanaf lvl 1 beschikbaar en zal voor de rest van de game het best keuze zijn om je omhoog te werken.

  De 10 beste call of duty wapens

  Zombies (2008-2016)

  De 10 beste Call of Duty wapens zal niet kunnen bestaan zonder toevoeging van de wapens uit de zombiemode. Al jarenlang brengt de zombiemode unieke, bovennatuurlijke en ook nutteloze wapens waarmee spelers de hordes aan ondoden terug in hun graf moeten doen keren. Enkele iconische wapens die een feestje maken van de zombieslachterij voordat we, op de volgende pagina, aankomen bij de top 1 van de 10 beste call of duty wapens:

  Bowie Knife

  De bowie knife is het soort mes dat in elke situatie je leven kan redden. Het omvangrijke ding doet enorme schade en ziet er ook nog eens gaaf uit. Survivallen is geen straf meer met dit halve zwaard.

  Ray Gun

  Een plasma geweer dat op een kinderspeeltje lijkt, de ray gun zorgt voor gejubel als je dit wapen uit de wapenkist krijgt. Een van de sterkste wapens uit de game die hiernaast nog veel kogels kan opslaan. Het geluid van dit wapen zorgt al voor een plaatsje in deze lijst als een van de meest iconische wapens.

  Rocket Shield

  Tijdens het spelen van Black Ops 3 zombiemap "The shadows of Evil" zijn een grote collectie aan gruwelijke wapens te verkrijgen. Een van deze wapens verdedigd je nog behoorlijk goed tegen de plaag van ondoden, namelijk het raketschild. Van deze beschermende plaat kan je, na een druk op de knop, de raketten activeren waardoor je als een echte professionele rugbyspeler iedere tegenligger omver beukt.

  Wunderwaffe DG-2

  De Wunderwaffe, of in het Nederlands Wonderwapen, is een geweer dat electriciteit schiet. Het moeilijk te verkrijgen wapen kan met een enkele electriciteitsschot wel 10 zombies tegelijk opnieuw naar het hiernamaals sturen.

  1. Zombies - Thundergun

  Dit grote wapen lijkt op een kanon maar heeft een cruciaal verschil. De Thundergun schiet namelijk enorme hoeveelheden gecompresseerde lucht die van elke zombie een papieren flodder maken. Na een oorverdovend geluid schieten de zombies die het overleven letterlijk de map uit om nooit meer teruggevonden te worden. De minder gelukkige zombies knallen door de druk gewoon uit elkaar. Als je de Thundergun een upgrade geeft in de pack-a-punch krijg je de Zeus Cannon dat nog eens vele malen krachtiger is.

  Helaas is de Thundergun niet te gebruiken in de normale multiplayermodussen, maar de andere van de top 10 beste Call of Duty wapens zorgen zeker voor een voordeel tegenover andere spelers.

  De 10 beste call of duty wapens

  Ben jij naast onze mening over de 10 beste Call of Duty wapens ook benieuwd naar ons oordeel over de nieuwe Black Ops 3 DLC? Check dan snel onze review!

  Call of Duty: Advanced Warfare

  Verkijgbaar vanaf 4 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.