Top 10 verstopte iOS features

Article
zaterdag, 06 februari 2016 om 12:18
xgn google image
IOS 9 is nu al een tijdje uit. Als je een iPhone hebt, heb je er al een tijdje mee kunnen spelen. Maar er zijn waarschijnlijk ook een aantal features die je hebt gemist, bij deze de top tien iOS features in iOS 9.

10. Burst Modus

Als je de sluiterknop van je camera app ingedrukt houdt, kun je meerdere foto’s tegelijk maken. Erg makkelijk wanneer je een actiefoto wil maken en wil kunnen kiezen voor het beste shot.

De Burst modus is nieuw voor de camera app en is een van de iOS features onder je sluiterknop, voorheen moest je steeds opnieuw de sluiterknop indrukken om een foto te maken. Op zich kon dat redelijk snel achter elkaar, maar het is natuurlijk makkelijker wanneer je meerdere foto's in een keer kunt maken, zodat je dus de mooiste er tussenuit kunt pakken.
1481301189 85785

9. Redial

Ken je dat? Je zit midden in je verhaal en dan valt ineens de verbinding weg. Erg vervelend, maar als je twee keer op de groene belknop drukt, komt je laatst gebelde nummer direct tevoorschijn. Zo kun je meteen verder met je verhaal, mits je bereik het toelaat natuurlijk.
1481301139 85788

8. Ram geheugen vrij maken

Als je iPhone wat trager begint te werken dan je gewend bent, kan het zijn dat er gewoon teveel apps op de achtergrond aan het werk zijn. Dat is redelijk lastig als je midden in een intensief potje Candy Crush zit, dan kun je de beelden per seconde bijna tellen.
Wanneer je de powerknop van je iPhone ingedrukt houdt gaat het scherm naar “schuif om uit te schakelen”, wanneer je dan de powerknop loslaat en de homeknop ingedrukt houdt, wordt het Ram geheugen vrijgemaakt zodat je in alle rust verder kunt met Candy Crush.
85799

7. TouchID sneller laten werken met iOS9

Je iPhone herkent je vingerafdruk niet terwijl het toch echt je eigen vinger is? Sla dezelfde vinger meerdere keren op en je telefoon herkent deze sneller. Op deze manier kun je gewoon altijd met dezelfde wijsvinger je telefoon unlocken of je apple ID verifiëren.
85800

6. Mail snel opslaan als concept

Terwijl je een ontzettend belangrijke mail aan het opstellen bent, krijg je een minstens zo belangrijk appje of iMessage binnen. Als je de tekstbalk van je onderwerp ingedrukt houdt en naar beneden veegt, wordt je mail opgeslagen als concept en kun je met een gerust hart je appje beantwoorden. Als je klaar bent kun je je mail weer oppakken waar je gebleven bent.
85801

5. Meerdere apps tegelijk afsluiten

Het is alweer een tijdje geleden dat je de apps op je telefoon hebt afgesloten en er staat nu een waslijst aan verschillende apps open. Je kunt met meerdere vingers tegelijk je apps afsluiten, scheelt toch weer een hoop geveeg. Je kunt met twee of drie vingers tegelijk de apps afsluiten, dat gaat een stuk sneller dan wanneer je het app voor app moet doen.
85802

4. Suggesties in Maps

Honger? Dorst? Of ben je gewoon benieuwd waar de dichtstbijzijnde bioscoop zit? Je hoeft nu niet langer een zoekopdracht op te geven in Maps. Er staan verschillende icoontjes in Maps zodat je snel het lokale kiprestaurant, de lokale kroeg of het dichtstbijzijnde filmhuis kunt vinden.
Niet echt verborgen, maar wel erg handig als je niet precies weet waar je naar op zoek bent terwijl een van de eerder genoemde problemen zich voordoet. Of wanneer je in een vreemde stad bent en de weg helemaal niet weet, terwijl je wel weet waar je op dat moment trek in hebt.
85803

3. Eigenaar van een iPhone terugvinden

Niet voor de gebruikers van iPhones, maar voor de eerlijke vinder van het dure apparaat. Als je aan Siri vraag wie de eigenaar van de telefoon is, vertelt zij het je zodat je de telefoon naar de rechtmatige eigenaar kunt terugbrengen. Op deze manier zou de bak met gevonden voorwerpen van het politiebureau een stuk leger moeten blijven.
85804

2. Apple Music; Siri is een DJ met verzoekjes

Als gebruiker van Apple Music kun je snel een verzoekje aandragen bij Siri, vraag haar waar je op dat moment zin in hebt en ze zoekt het voor je op. Heb je zin in een mooi nummer uit de jaren 80, maar weet je niet precies welke? Geef dan Siri de opdracht om “hits uit de jaren 80” af te spelen en je kunt gaan genieten van klanken van George Michael uit Wham!, Duran Duran of A-Ha.
Apple Music kwam vorig jaar uit en staat inmiddels op elk mobiel Apple apparaat dat nog mee kan komen met de laatste updates. Compatibiliteit met Siri is iets waarmee Apple zich onderscheidt van andere streamingdiensten zoals Spotify; een van de grootsten op dit gebied. Als Apple op deze manier een aandeel in de markt weet te verkrijgen, zal Spotify de hete adem van de softwaregigant in de nek voelen.
1481301171 85805

1. Top van je scherm bereiken

Je hebt een schitterende nieuwe plusuitvoering van de iPhone 6 of 6s, maar je komt erachter dat je handen te klein zijn. Dat is lastig, en kan gebeuren natuurlijk. Als je dit overkomt heeft iOS9 een ontzettend handige oplossing, tik twee keer op je homeknop en de top van je scherm komt zo naar beneden. Zo kun je ook de bovenkant van je scherm bereiken zonder dat je de telefoon in je hand hoeft te verplaatsen.
Natuurlijk staat deze oplossing op nummer een, omdat je hiermee ook daadwerkelijk de functionaliteit aan de buitenkant van de telefoon verbetert. De telefoons worden steeds groter en niet iedereen die met de laatste trends mee wil gaan vindt dit even handig. Als je dus wel het nieuwste van het nieuwste wilt hebben, maar je er niet zo goed mee kunt werken vanwege het formaat van het scherm, dan is deze feature de mooiste.

Populair Nieuws