De 10 beste Amerikaanse series op Netflix - America is great!

  Met de slogan 'Make America great again' wist Trump veel supporters achter zich te scharen. Deze uitspraak gaat alleen niet op als je kijkt naar de 10 beste Amerikaanse series op Netflix, want wat zitten er pareltjes tussen! Van Originals tot andere series, het is tien pagina's vol genot.

  10. Friends (1994)

  Friends is een Amerikaanse sitcom waar iedereen wel eens van heeft gehoord of een aflevering van heeft gezien. De hilarische serie begon in 1994 en behoort met zijn tien seizoenen inmiddels tot het meubilair van beste Amerikaanse series op Netflix.

  ''I'll be there for you...'' in Friends volgen we zes bevriende mensen tussen de 20 en 30 oud die wonen in Manhattan, New York. Samen maken ze de meest grappige dingen mee in hun leven, van werk gerelateerde hilariteit tot de liefde.

  9. Designated Survivor (2016)

  Designated is een aangrijpende serie over de Amerikaanse politiek. Nee, geen House of Cards, maar gewoon Designated Survivor. Met vleugjes van actie, drama en thriller heeft Netflix in Designated Survivor een heerlijke serie in handen.

  Amerikaanse politiek dus. Tijdens de State of the Union komen de president en de kabinetsleden om. Eén van de overlevende, Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), is na deze aanslag het hoogst in rang in de Amerikaanse politiek. Tom is hierdoor de designated survivor (aangewezen overlevende) en moet het land leiden in barre tijden.

  8. Prison Break (2005)

  Mochten we ooit een artikel maken met daarin de populairste series ooit, dan zal Prison Break hele hoge ogen scoren. In 2005 kregen we het eerste seizoen te zien en velen raakte meteen verliefd op het spannende verhaal van de twee broers in de gevangenis.

  Deze twee broer zijn Michael Scofield (Wentworth Miller) en Lincoln Burrows (Dominic Purcell). Wanneer de laatst genoemde onterecht in de gevangennis beland en de doodstraf voorgeschoteld krijgt, laat zijn broer Scofield dat niet gebeuren. Hij verzint een plan om zijn broer te helpen ontsnappen, alleen naar binnen komen is makkelijker dan ontsnappen.

  7. 13 Reasons Why (2017)

  De serie 13 Reasons Why is het afgelopen jaar misschien wel de meest besproken serie geweest. Op verjaardagen en in de media was de serie vaak het gesprek van de dag. Dit komt door het zware onderwerp dat 13 Reasons Why met zich meedraagt: zelfmoord. Een emotionele rollercoaster.

  In de Netflix Original zien we hoe Clay Jensen (Dylan Minnette) erachter probeert te komen waarom zijn klasgenoot en crush Hannah (Katherine Langford) zelfmoord heeft gepleegd. Dit doet hij door naar dertien tapes te luisteren. Tapes waarop het meisje uitlegt waarom ze het heeft gedaan.

  6. Narcos (2015)

  Al sinds jaar en dag is drugs een hot thema in de filmindustrie. Het is dan ook niet zo gek dat er een serie waarbij drugs centraal staat in de top 10 beste Amerikaanse series staat. Het gaat hier om Narcos, de Netflix Original die al sinds 2015 te zien is.

  In Narcos volgen we verschillende drugskartels in Colombia. Zo zien we in de eerste seizoenen de opkomst van het beruchte Medellínkartel, het imperium van Pablo Escobar. Later zien we hoe de grote tegenligger van Pablo Escobar: Gilberto Rodríguez Orejuela, van het Cali kartel, de touwtjes van de drugswereld in handen neemt.

  Als een van de beste Amerikaanse series op Netflix krijgt Narcos zelfs een eigen game. Wat voor spel het wordt, is nog niet precies bekend.

  FX Networks

  5. Sons of Anarchy (2008)

  We zijn aangekomen bij de top 5 van beste Amerikaanse series op Netflix, met op deze plaats: Sons of Anarchy. Deze in 2008 begonnen serie laat een spannend verhaal zien, waarbij een harde laag actie niet is uitgesloten.

  Sons of Anarchy gaat over de gelijknamige motorclub en volgt het lid genaamd Jackson 'Jax' Teller (Charlie Hunnam), die voor een erg lastige keuze staat. Jax moet namelijk de balans vinden in het zijn van vader en de steeds gevaarlijker wordende activiteiten van de motorclub.

  FX Networks

  4. Fargo (2014)

  De film uit 1996 kreeg in 2014 een nieuwe wending in de vorm van een serie. Deze serie heeft elk seizoen een ander verhaal, maar dat maakt alles niet minder interessant. In elk seizoen kun je namelijk rekenen op een heerlijk portie acteerwerk en mysterieuze verhalen.

  Zo treedt vooral het vermoorden van mensen op de voorgrond in Fargo, dat zich afspeelt in een ijskoud Minnesota. In elk seizoen zie je hoe de verschillende moorden in elk seizoen terugleiden naar Fargo in North Dakota.

  Netflix

  3. House of Cards (2013)

  Toen House of Cards in 2013 uitkwam werd de serie door velen overladen met complimenten. De Netflix Original wist al snel een schare fans achter zich te krijgen en wij snappen wel waarom. House of Cards heeft namelijk van alles, van een geweldig plot tot fantastisch acteerwerk.

  Frank Underwood (Kevin Spacey) zoekt als congreslid samen met zijn vrouw Claire Underwoord (Robin Wright) wraak op iedereen die hen heeft verraden. Deze wraak moet de twee telkens hogerop brengen in de Amerikaanse politiek. Welkom bij House of Cards.

  Netflix

  2. Stranger Things (2016)

  Als een serie er mede voor zorgt dat jij als Netflix zijnde een grote groei maakt, dan kun je wel zeggen dat Stranger Things één van de beste Amerikaanse series op Netflix is. En met een derde seizoen op komst lijkt Netflix grootse plannen te hebben met de Original.

  In Stranger Things zien we het onmogelijke gebeuren. Een jongetje genaamd Will Byers (Noah Schnapp) verdwijnt op vreemde wijze van de aardbodem. Wanneer zijn drie vrienden hem gaan zoeken komt de groep een vreemd meisje genaamd Eleven (Millie Bobby Brown). Zou zij iets te maken hebben met de verdwijning van Will?

  1. Breaking Bad (2008)

  We zijn aangekomen bij de nummer één van beste Amerikaanse series op Netflix: Breaking Bad. Bij het gemiddelde gesprek over series zal de onvermijdelijke ''Heb jij Breaking Bad gezien?'' vraag altijd voorbij komen. Niet zo gek, want met een beoordeling van 9,5 uit 1,07 miljoen stemmen op IMDb staat de serie héél hoog aangeschreven.

  Ook wij zijn onderdeel van die 1,07 miljoen stemmen, want het verhaal van Walter White (Bryan Cranston) is er eentje om te onthouden. In Breaking Bad zie je hoe Walter zijn saaie leventje als scheikunde leraar inruilt om crystal meth te maken en te verkopen. Dit omdat hij ongeneeslijk is verklaard van kanker. Maar voordat hij de dood tegemoet gaat, wil hij de financiële situatie van zijn gezin drastisch verbeteren.

  Dit waren de beste Amerikaanse series op Netflix!

  Met al dit fenomenale geschut in de wereld van films en series lijkt het ons logisch als jullie al deze pareltjes wel eens gezien hebben. Mocht dit nou niet het geval zijn, start dan meteen Netflix op en ga streamen!

  Mocht je nog meer op Netflix willen zien, waarom kijk je dan niet naar de beste thrillers op Netflix of naar de beste Netflix familiefilms!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.