De beste Netflix Original films die je in 2020 op de streamingdienst kan kijken

Article
dinsdag, 04 februari 2020 om 15:38
ti ks 072f1577099396
Netflix doet het goed de laatste tijd wat betreft haar films. Zo zijn er bij de Oscars zelfs meerdere Netflix Originals genomineerd voor het gouden beeldje. Wil je dus een avondje vullen met een meesterwerk, dan zijn deze Netflix Original films een goede keuze.

The Irishman

Martin Scorsese is geen onbekend gezicht bij de Oscars. De regisseur is al maar liefst negen keer genomineerd voor Beste Regisseur bij de prijzenuitreiking en mocht hem één keer in ontvangst nemen voor The Departed. Ook bij de aankomende editie maakt de filmmaker een goede kans om te winnen.
The Irishman is namelijk zijn spirituele vervolg op maffia-klassiekers als Goodfellas en Casino. Zo zien we uiteraard Robert De Niro in de film, waar Scorsese al meerdere keren mee heeft samengewerkt. In de film speelt hij Frank Sheeran, een Ierse vrachtwagenbestuurder die verwikkeld raakt in de wereld van de maffia in de jaren 50. Langzaamaan zien we hem opwerken in de organisatie en contacten leggen met maffiabaas Russell Bufalino (Joe Pesci) en vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino). Sheeran blijkt namelijk zeer bekwaam in het omleggen van mensen.
De film speelt zich niet alleen af in de jaren 50, maar schakelt tussen verschillende periodes. Om de grimeurs niet een burn-out aan te meten, is gebruikgemaakt van speciale technologie om de (al vrij oude) acteurs weer jong te laten lijken. Het geheel zorgt voor een indrukwekkend stukje cinema, die ook nog eens lang genoeg met zijn speelduur van 209 minuten om een hele avond te vullen.
marriage storyf1580818844

Marriage Story

Adam Driver heeft flink wat bekendheid vergaart via de nieuwe Star Wars-trilogie als Kylo Ren, maar de acteur kan misschien wel de eerste Oscar op zijn naam schrijven voor zijn rol in Marriage Story. De film is misschien niet zo bekend als een blockbuster als Star Wars, maar is wel een bescheiden meesterwerkje. Niet alleen Adam Driver is dan ook genomineerd voor zijn rol, ook tegenspeelster Scarlett Johansson en Laura Dern zijn respectievelijk genomineerd voor Beste Actrice en Beste Vrouwelijke Bijrol.
Het leven van theaterdirecteur Charlie Barber en zijn vrouw Nicole, die in haar tienerjaren in films heeft gespeeld, lijkt perfect, maar niets blijkt minder waar. Het koppel drijft steeds verder uit elkaar en ook therapie helpt niet, waarop Nicole besluit om hun zoon met te nemen naar Los Angeles om daar mogelijk een rol in een televisieserie te krijgen.
De kwestie loopt uit tot een ware strijd in de rechtszaal, waarbij beide personen lijken te vergeten waarom ze in de eerste instantie verliefd op elkaar zijn geworden. Liefhebbers van een pakkend drama zijn bij Marriage Story aan het perfecte adres.
the king 1f1580818959

The King

Liefhebbers van de Britse geschiedenis en Shakespeare kunnen ondertussen genieten van The King. Dit historische verhaal is deels gebaseerd op de gebeurtenissen in de historie, maar haalt ook onderdelen uit Shakespeare’s Henriad.
De koning uit de titel is in dit geval Henry V (Timothée Chalamet), de in ongenade gevallen zoon van Henry IV. Nadat zijn jongere broertje vroegtijdig wordt gedood in een veldslag en zijn vader op het sterfbed ligt, wordt hij tegen wil en dank toch aangewezen als de volgende heerser van Engeland.
Hij zal daarbij meteen moeten reageren om de dreiging uit Frankrijk, die de nieuwe koning openlijk vernederen en proberen te vermoorden. Met een aanzienlijk kleiner en minder getraind leger zal de kersverse koning het moeten opnemen tegen de macht van de Franse ridders.
annihilation 1f1580819134

Annihilation

We kijken er tegenwoordig niet meer zo raar van op als er een film in de bioscoop verschijnt in de Verenigde Staten en ongeveer tegelijkertijd hier uitkomt op Netflix. Dat was wel het geval met Annihilation, de film die deze trend heeft ingezet.
Annihilation is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeff VanderMeer, maar kent ook deels thematische overeenkomsten met H.P. Lovecraft’s The Colour Out of Space. Het is dan ook geen verrassing dat er vreemde verschijnselen plaatsvinden in de film.
Voormalig soldaat Lena (Natalie Portman) wordt aan het begin van Annihilation ondervraagd. Zij is namelijk de enige persoon die is teruggekomen van een expeditie die The Shimmer is ingegaan. Dit vreemde gebied is voortgekomen uit een meteoriet, blokkeert alle communicatie en blijft steeds verder groeien. De zorgen zijn dan ook groot, maar wanneer Lena probeert te achterhalen wat er precies in The Shimmer heeft afgespeeld wordt duidelijk dat de situatie nog erger is dan het lijkt.
the two popesf1580819316

The Two Popes

The Irishman en Marriage Story zijn niet de enige Netflix Original films die genomineerd zijn bij de aankomende editie van de Oscars. Ook het biografische drama The Two Popes kan maar liefst drie gouden beeldjes in de wacht slepen.
De film is gebaseerd op de ontmoeting die heeft plaatsgevonden tussen Paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) en kardinaal Jorge Mario Bergoglio (Jonathan Pryce), tegenwoordig beter bekend als Paus Franciscus. De Katholieke Kerk verkeert namelijk in zwaar weer, met een lek van documenten over corruptie en chantage dat als het Zwaard van Damocles boven de organisatie hangt.
De kardinaal wordt uitgenodigd in het Vaticaan om te praten over de toekomst van de Kerk, terwijl Bergoglio juist zijn ontslag wil indienen na de schandalen. Het gesprek dat volgt achter gesloten deuren gaat niet alleen in op de huidige situatie, maar ook over de twijfels en zonder van de twee geestelijken. Een stevig verhaal dat op fenomenale wijze wordt gedragen door de twee ervaren hoofdrolspelers.
uncut gemsf1580819660

Uncut Gems

Adam Sandler is bij het grote publiek voornamelijk bekend door zijn vele rollen in komediefilms die niet bepaald goed worden ontvangen. Toch laat de acteur soms ook zijn acteerkwaliteiten zien in serieuze films, zoals Punch-Drunk Love en The Meyerowitz Stories. Laten we hopen dat de acteur dat vaker gaat doen, want ook de zeer recent uitgebrachte Netflix Original Uncut Gems is een topper.
De oneindige energie van Sandler komt goed van pas in de film, waarin de acteur de rol van Howard Ratner op zich neemt. Een juwelier die verslaafd is aan gokken en moeite heeft om alle bordjes in zijn leven draaiende te houden.
Zijn leven wordt nog een stuk ingewikkelder wanneer Ratner verwikkeld raakt in een situatie om een zeldzame, zwarte opaal die meer dan een miljoen dollar waard is. Een goede manier om schulden af te lossen, maar wat moet hij ervoor opgeven? Verwacht geen rustig avondje met Uncut Gems, maar een adrenaline-opwekkende trip die je niet los zal laten voordat de credits over het scherm rollen.
romaf1580819626

Roma

Netflix kan ongekende successen beleven bij de aankomende Oscars, maar het is niet de eerste keer dat de streamingdienst een Netflix Original zo’n beeld zag winnen. Bij de Academy Awards van vorig jaar mocht Roma namelijk de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, Beste Regisseur en Beste Cinematografie in ontvangst nemen en de film was ook nog eens voor zeven andere Oscars genomineerd.
Roma is geschreven, geregisseerd en geschoten door Alfonso Cuarón, die het verhaal deels heeft gebaseerd op zijn jeugd in de Colonia Roma-wijk in Mexico Stad. In de film maakt de kijker kennis met dienstmeisje Cleo Gutiérrez (Yalitza Aparicio) en het gezin waar ze voor zorgt. Twee uur lang volgen we de levens van de familieleden, waarbij sommige keuzes soms grote gevolgen blijken te hebben.
Wat zijn jouw favoriete Netflix Original films? En hoeveel Oscars denk je dat de streamingdienst gaat winnen op 9 februari? Laat het ons weten in de comments!