PC Gaming Show E3 2018 - Feiten, geruchten en verwachtingen

  De PC Gaming Show E3 2018 keert voor het vierde jaar op rij terug. Tussen de toch voornamelijk op console gerichte conferenties is dit op pc gerichte evenement een beetje een kleintje. Op de PC Gaming Show worden ieder jaar wel een paar grote titels onthuld, maar dit jaar lijkt het in mysterie gehuld te zijn.

  PC Gaming

  De PC Gaming Show, georganiseerd door de site pcgamer.com, heeft tot nu toe maar een paar bevestigde titels. Maar met ontwikkelaars en uitgevers als SEGA, Square Enix en Crytek, die allemaal langskomen in de show kan het bijna niet anders dan dat er een aantal grote titels gaan worden gepresenteerd.

  PC Gaming Show E3 2018 - De aanwezigen

  Er is nog niet veel bekend over de pc games die dit jaar tentoongesteld gaan worden. We hopen op Total War: Three Kingdoms van SEGA en nieuws over Hunt: Showdown van Crytek, maar dit zijn de games waarvan we zeker weten dat ze er zijn. Dit lijkt op het eerste gezicht waarschijnlijk een wat karige verzameling, maar we hopen dat hier nog een aantal grote titels aan toe wordt gevoegd.

  Ooblets

  Ooblets is een Indie game die getoond wordt door uitgever Double Fine Productions. Het is een RPG geïnspireerd door games als Animal Crossing, Harvest Moon en Pokémon. Het spel heeft gedeeltes waar je een boerderij beheert, maar ook probeert vreemde wezens te vangen en te verzamelen.

  Ooblets werd al aangekondigd op de E3 van 2017 met een trailer. Hierin werden de tekenfilmachtige schattige stijl van het spel getoond naast een aantal van de wezens en de dansjes die blijkbaar een belangrijk element van het spel vormen. Hopelijk krijgen we deze E3 een releasedatum te horen.

  Underworld Ascendant

  Underworld is een dungeon crawler actie-RPG van Otherside Entertainment. De game is de opvolger van Ultima Underworld: The Stygian Abyss en Ultima Underworld II: Labyrinth of Worlds uit de jaren '90. De ontwikkelaar claimt dat het spel ruimte geeft voor creativiteit omdat de spelers niet gebonden zijn aan een class, maar volledig hun eigen speelstijl kunnen bepalen.

  Er is al 20 jaar gesproken over een vervolg in de serie. Na een succesvolle Kickstarter campaign moet Underworld Ascendant in september worden uitgebracht. Als de game op de E3 wordt gepresenteerd door uitgever 505 Games mogen we dus gameplaybeelden en een releasetrailer en datum verwachten.

  Warframe

  Digital Extremes, de ontwikkelaar van de gratis third-person shooter Warframe, heeft laten weten dat zij op de PC Gaming Show aanwezig zullen zijn om meer te laten zien 'over het volgende hoofdstuk in Warframe'. Warframe begon zijn leven als een gewone third-person shooter, maar Digital Extremes heeft door updates verhaallijnen en een gigantische hoeveelheid achtergrondinformatie aan de open wereld toegevoegd.

  The Creative Assembly

  PC Gaming Show E3 2018 - de geruchten

  Natuurlijk is er ook nog een waslijst aan games die we waarschijnlijk gaan zien die nog niet officieel bevestigd zijn door de uitgevers of ontwikkelaar. Dan zijn er nog de spellen die nog niet bevestigd zijn, nog geen releasedatum hebben, en die wij gewoon heel graag willen zien.

  Total War: Three Kingdoms

  SEGA is één van de grote namen die terug te zien zal zijn tijdens de PC Gaming Show. De komende grote Total War titel, Total War: Three Kingdoms die ze uit gaat geven, is gevestigd in het oude China tijdens het tijdperk van de Drie Koninkrijken. Behalve de trailer heeft SEGA of ontwikkelaar The Creative Assembly nog niet veel details losgelaten.

  Het spel staat op schema om in de herfst uitgebracht te worden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat SEGA deze pc-exclusive strategie-game gaat showen met een gameplaytrailer, of misschien zelfs een speelbare versie van Three Kingdoms.

  Hunt: Showdown

  Hunt: Showdown is een aankomende shooter van de Duitse ontwikkelaar Crytek, bekend van de Crysis games. Het is een online first-person shooters met elementen als survival-horror en sterke PvE elementen. In de game neem je het als onderdeel van een groep premiejagers voor geld op tegen monsters in de moerassen van Louisiana.

  Hunt: Showdown zou eerst in 2014 al verschijnen onder de naam Hunt: Horrors of the Gilded Age. Na jarenlange uitstel is het spel is op 24 februari in early acces uitgebracht onder de nieuwe naam, maar het is te hopen dat Crytek tijdens de PC Gaming Show meer informatie geeft over de definitieve release van de game.

  Left Alive

  Left Alive is een survival-actie-horror shooter van Square Enix die dit jaar nog moet gaan verschijnen. Het spel werd aangekondigd vlak vóór de Tokyo Game Show van 2017. Square Enix heeft behalve een trailer nog weinig losgelaten over de eventuele release het spel.

  Volgens Square Enix speelt het spel zich af in de stad Novo Slava in 2127, een plaats die verscheurd wordt door een oorlog. Je neemt het op tegen mens en machines terwijl je overleeft en spullen verzamelt in de ruines van de stad. De game ziet er veelbelovend uit, maar als hij dit jaar nog gaat verschijnen zal Square Enix waarschijnlijk binnenkort wat moeten laten zien, dus waarom niet tijdens de PC Gaming Show?

  Relic Entertainment

  PC Gaming Show E3 2018 - een verrassing?

  PC Gaming Show E3 2018 heeft vooralsnog geen grote bevestigde titels; Ooblets, alhoewel veelbelovend en voor fans van klassiekers als Animal Crossing zeker leuk, blijft een redelijk kleine indie game, terwijl Underworld Ascendant nogal onder de radar is gebleven. Ook deze game zal vooral voor de fans van klassieke dungeoncrawlers interessant zijn. De andere bevestigde game die te zien zal zijn, Warframe is al een tijd uit en is dus ook geen grote onthulling.

  De E3 draait gelukkig om grote onthullingen. En wat is er nou beter dan een grote onthulling die totaal onverwachts komt? Behalve de PC Gaming Show worden er natuurlijk ook nog pc games gepresenteerd tijdens de conferenties van de grote ontwikkelaars en uitgevers, dus er bestaat nog meer kansen op een goede pc-onthulling. Misschien zelfs nog een goede pc-exclusive?

  Misschien zelfs Age of Empires IV?

  Total War: Three Kingdoms

  Verkijgbaar vanaf 23 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.