Resident Evil Vendetta Review (Blu-ray) - Chris en Leon to the Rescue

  Even geleden konden we de laatste Resident Evil film al zien. Deze sluit de live-action serie af, maar dat zegt natuurlijk niets over de CGI-films. In die serie is nu namelijk ook een nieuwe film op Blu-ray te bewonderen. Hoe die bevalt lees je in deze Resident Evil Vendetta review!

  De Resident Evil filmreeks is losjes gebaseerd op de videogames, maar de CGI-films draaien echt in het verhaal mee. Ze vertellen extra verhalen over de strijd tussen de BSAA en Umbrella, waarin de hele wereld het speelterrein is. In Resident Evil Vendetta (ofwel Biohazard Vendetta) krijgen we voor de derde keer een nieuw verhaal dat zich tussen de verhaallijnen van de games door speelt.

  Resident Evil Vendetta Review

  Een nieuw virus

  Het eerste verhaal was Degeneration kwam al in 2008 uit en werd vier jaar later, in 2012, vervolgd met Damnation. Resident Evil Vendetta is dus de laatste telg in deze franchise en neemt ons mee naar een wel hele bekende plek met een bekende dreiging. Of toch niet?

  Het verhaal begint wanneer Chris Redfield met zijn BSAA-team binnenvalt in een (wel heel bekend) oud landhuis. In het landhuis, wat op het huis uit de eerste Resident Evil game lijkt, bevindt zich Glenn Arias. Hij is een wapenhandelaar die volop experimenteert met het een nieuw virus en de mogelijkheid heeft om volop biowapens (zombies) te maken. Dit virus is een variant op het bekende Las Plagas virus uit Resident Evil 4.

  En het vervelende is dat hij de zombies ook zelf kan ‘programmeren’ om vijanden te onderscheiden. De zombies vallen het team al snel aan en de inval mislukt hierdoor compleet. Arias ontkomt en zet zijn plannen voort. Hij valt de universiteit aan waar Rebecca Chambers aan een tegengif werkt, maar dit lijkt te laat te zijn.

  Resident Evil Vendetta Review

  Totale chaos

  Ze wordt ontvoerd door de geschifte wapenhandelaar en daarnee kan hij zijn geschifte plannen voortzetten.
  Arias wil zijn virus namelijk op New York los laten en de inwoners massaal omtoveren in bestuurbare zombies. Het gevolg hiervan zou een complete chaos zijn en misschien wel het einde van de beschaving zoals we die kennen.

  Dus begint een race tegen de klok voor Chris Redfield. Hij wil Arias stoppen en Rebecca redden. Hierbij wordt hij ondersteund door Leon Kennedy. De dingen die volgen zijn een toffe combinatie van de kenmerkende Resident Evil horror en een flinke dosis over de top actie.

  Leon en Chris die als een malle hordes zombies afschieten, mensen die elkaar op de straten aanvallen, achtervolgingen, ontploffingen en afgerukte ledematen die in de rondte vliegen. Resident Evil Vendetta heeft het allemaal. Kortom, een CGI-film om van te genieten.

  Resident Evil Vendetta Review

  Kent zo zijn missers

  De karakters en de omgevingen zijn erg goed uitgewerkt en visueel valt er dan ook niets te klagen. Vooral de zombies en de bijbehorende gore weten indruk te maken. Maar zoals bij veel CGI-films is er ook genoeg aan te merken op Resident Evil Vendetta. Zo zitten er wat missers in het stemacteerwerk en sluipt er zo nu en dan een foutje in de animaties.

  Niets van dat alles leidt gelukkig heel erg af van het spektakel dat op je scherm voorbij komt. Een spektakel dat ongeveer anderhalf uur in beslag neemt, maar zeker niet zo aanvoelt. Er gebeurt redelijk veel in die tijd en de tijd vliegt echt om. Maar het verhaal dat verteld wordt is daarbij wel redelijk plat.

  Het is een tien in een dozijn Resident Evil verhaal met als onderliggende factor de wraak die Arias wil nemen. En dat is echt jammer, want juist met dit soort CGI-films zouden bijvoorbeeld de gaten op het gebied van tijd tussen de verhalen van de games opgevuld kunnen worden. In dit geval (een deel van) het gat tussen Resident Evil 5 en 6.

  Resident Evil Vendetta Review

  Toffe extra features

  Dit gebeurt nu eigenlijk niet, hoewel er wel genoeg verwijzingen naar andere delen zijn. Zoals al gemeld lijkt het landhuis nogal op dat uit de eerste game, maar Raccoon wordt ook genoemd. Het tofste is nog wel dat er een scène in Resident Evil Vendetta zit die je meteen doet denken aan Resident Evil 1, maar gelijktijdig toch heel anders is wat betreft de setting. Het is een stukje fanservice zonder al te opvallend te zijn!

  De extra features op de Blu-ray tonen ook aan hoezeer de franchise wordt geëerd door deze film. Dit komt voornamelijk naar voren in de feature CGI to Reality, de Motion Capture Tour en het audiocommentaar, waarvan de eerste de meest interessante is. Overige features zijn wat trailers van deze en andere films en een gallerij met afbeeldingen. Leuk voor erbij, maar niet echt noemenswaardig.

  Resident Evil Vendetta Review

  Resident Evil Vendetta Review – Vermakelijk zombieverhaal

  Voor de features moet je de Resident Evil Vendetta Blu-ray dan ook niet aanschaffen, maar zeker wel voor de film zelf. Deze zit namelijk boordevol actie en het kenmerkende Resident Evil horror sausje is zeker aanwezig.

  De animaties zijn op enkele missers na erg sterk en er zijn talloze knipogen naar andere elementen van de Resident Evil franchise. Genoeg service voor de fans dus, maar ook een bijzonder tof verhaal voor een leek binnen de serie. Fan of niet, met deze Resident Evil CGI-film zal je je absoluut vermaken!

  8

  De plus- en minpunten

  • Veel verwijzingen naar andere Resident Evil elementen
  • Past prima tussen de games in
  • Biedt anderhalf uur horror en spanning
  • Toffe extra's op de disc
  • Zo nu en dan een animatiefoutje op te merken
  • Stemacteurs niet altijd even sterk
  • Verhaal net wat te simpel

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.