Deze 10 DC-superhelden verdienen een eigen film! - The Flash en Arrow

  DC staat samen met Marvel op de top van de berg als het gaat om superheldenfilms. Beide filmproducenten brengen jaarlijks aantallen films die gaan over onze favoriete superhelden. Zo focust DC zich vaak op Justice League en Suicide Squad. Ook heeft DC veel succes gekend met Aquaman en komt Shazam! later dit jaar. Maar van welke 10 DC-superhelden zouden wij nog graag een solofilm willen zien?

  Warner Bros. Pictures

  10. The Flash

  We beginnen deze lijst met DC-superhelden die een eigen film verdienen met The Flash. Nu denk je misschien, ‘maar The Flash heeft toch al een eigen serie?’ Dat klopt, maar The Flash kwam voorheen alleen nog maar in Justice League voor en heeft nog geen eigen solofilm.

  De serie, die overigens op Netflix staat, kent inmiddels al vijf seizoenen en er komen er waarschijnlijk nog meer bij. The Flash heeft een goede relatie met Arrow, een ander DC-personage met eigen serie, en met Supergirl. Ook zij heeft een eigen Netflix serie. Het wordt hoogtijd dat The Flash, met zijn interessante personage en gave superkrachten, ook een solofilm krijgt.

  DC Comics

  9. Blue Beetle

  Op plek negen in deze lijst met DC-superhelden die een eigen film verdienen staat Blue Beetle. Deze superheld is eigenlijk niet één superheld, maar zijn er meerdere onder een overkoepelende naam Blue Beetle. Deze blauwe superheld verscheen al een keer eerder in DC-games als Injustice 2, maar heeft nog nooit een eigen solofilm gekregen.

  Er zijn vier Blue Beatles in totaal, namelijk Dan Garret (de eerste), Ted Kord, Jaime Reyes en Black Beetle. Het personage verscheen voor het eerst in de DCU in het stripverhaal Mystery Men uit 1939. Blue Beetle heeft coole gadgets, kan vliegen en is een soort Ant-Man achtig figuur. Klink niet verkeerd toch?

  DC Comics

  8. Plastic Man

  Op nummer acht in deze lijst met DC-superhelden die een eigen film verdienen staat Plastic Man. Plastic Man? Een man van plastic? Ja, precies dat is hij, gemaakt van plastic. Hij kan hierdoor niet alleen zijn mondhoeken meters uit elkaar trekken, maar ook andere handige dingen. Zoals bijvoorbeeld zijn lichaam gebruiken als vangnet of als wurgmiddel.

  Plastic Man was oorspronkelijk een crimineel, maar werd blootgesteld aan een grote hoeveelheid zuur waardoor zijn gang hem achterliet. Een monnik hielp hem terug te komen naar zijn normale leven en hielp hem met het ontwikkelen van zijn ‘belemmering’. Ach ja, Plastic Man kan voor een hilarische solofilm zorgen.

  DC

  7. Zatanna

  Op de zevende positie in deze lijst met DC-superhelden die een eigen film verdienen staat Zatanna. Zatanna Zatara, ja dat is haar echte naam, verscheen voor het eerst in Hawkman stripverhalen. Zatanna is zowel een tovenares, als superheldin en artiest. Ze voert allerlei magie, dat is doorgegeven van haar vader, uit en doet dit niet alleen op het podium, maar ook op crimineel gebied.

  Zatanna is een interessant personage voor in een DC-film. Ze heeft een speciale relatie met Batman vanuit haar jeugd en ze voert spreuken uit door ze achterstevoren uit te spreken. Ken je Twisted Fate uit League of Legends? Vergelijk hem met Zatanna op het gebied van kaartspreuken, want die gebruikt ze niet alleen voor vermaaksdoeleinden.

  DC Comics

  6. Booster Gold

  Op nummer zes in deze lijst met DC-superhelden die een eigen film verdienen staat Booster Gold. Gespierd, goud, sterren en een strak superheldenpak. Dat is Booster Gold, een DC-superheld die nog nooit een eigen film heeft gekregen, maar wel al vaker in stripverhalen of games is voorgekomen.

  Wat kan deze spierbundel? Hij zat voor zijn leven als superheld in een American Football team en is hierdoor super atletisch. Daarnaast heeft hij een zogenaamde vliegring, een ring die ervoor zorgt dat Booster Gold zijn krachten krijgt, gestolen uit een museum in de toekomst waarmee overal bij kan komen. Hij wordt ook vaak samen gezien met Blue Beetle, misschien iets om ze samen in dezelfde film te stoppen.

  DC Comics

  5. Green Arrow

  Nummer vijf in deze lijst met DC-superhelden die we graag in een solofilm willen zien is Green Arrow. Green Arrow ken je wellicht al van zijn serie op Netflix, genaamd Arrow, die inmiddels al zeven seizoenen rijk is. Deze superheld is alleen niet zomaar een boogschutter, hij beschermt mensen in zijn stad en doet dat zonder zich aan het rechtssysteem te houden.

  Vergelijk Arrow met Daredevil van Marvel, iemand zonder echte bovennatuurlijke superkrachten, maar met niks anders dan zijn verstand en eigen kracht. Arrow wordt ook wel eens geassocieerd met The Flash, een film waarin beide superhelden voorkomen zou leuk zijn, maar een Arrow solofilm nog beter.

  DC

  4. The Spectre

  Op de vierde plek in deze lijst met DC-superhelden die een eigen film verdienen staat The Spectre. The Spectre is een antiheld en kwam voor het eerst voor in DC-stripverhaal More Fun Comics. The Spectre heeft een volledig wit lichaam en draag een groene cape met capuchon.

  The Spectre is een magisch figuur en degenen die hem aanraken veranderen gelijk in een skelet. Het lichaam waar The Spectre zich op heeft gevestigd is die van Jim Morrigan, vergelijk met Tom Hardy’s Venom. De persoon die 'The Spectre' met zich mee moet dragen doet dat zonder dat hij dat wil, met alle gevolgen van dien.

  DC Comics

  3. Batgirl

  Op de bronzen plek in deze lijst met DC-superhelden die een eigen film verdienen staat Batgirl. Batgirl is natuurlijk bekend uit Batman en heeft al een paar filmverschijningen gekregen, maar nog nooit een solofilm. Het zou nog kunnen werken ook, een film die zich focust op Batgirl met Batman als sidekick.

  De straten van Gotham beschermen, dat is wat we willen zien van Batgirl. Dat zagen we Batman ook al doen, dus waarom zou Batgirl dat niet kunnen? Ons lijkt het tenminste leuk om Batgirl in actie te zien, misschien in wat minder latex, maar daar gaan wij niet over.

  DC Comics

  2. Hawkgirl

  Het zilver in deze lijst met DC-superhelden die een solofilm verdienen gaat naar Hawkgirl. Hawkgirl is net als Blue Beetle niet enkel één persoon, maar meerdere. Ze hebben allemaal een soort van band of relatie met Hawkman, haar mannelijke counterpart. Hawkgirl maakte haar debuut in de stripverhalen van The Flash.

  Hawkgirl krijgt haar krachten door haar riem gemaakt van ‘nth’ metaal, een metaal dat niet van aarde komt en ervoor zorgt dat Hawkgirl haar eigen zwaartekracht kan opheffen. Ook reageert dit metaal op de wensen en gedachten van de drager, aldus Hawkgirl. Hoe cool zou het zijn als zij een solofilm krijgt? Die verdient ze namelijk wel.

  DC Comics

  1. Static

  We beëindigen deze lijst met DC-superhelden die een eigen film verdienen met Static. Statics eerste verschijning was in zijn eigen stripverhaal genaamd Static en is daarin een supernatuurlijk mens bekend als ‘metamens’. Zijn echte naam is Virgil Hawkins en is niet geboren met superkrachten, maar heeft zijn krachten heel cliché na blootstelling aan radioactiviteit verkregen.

  Statics naam geeft zijn krachten al min of meer weg, hij kan namelijk elektromagnetische velden en andere magnetische substanties controleren. Hij kan bliksem controleren, alle technologie ter wereld hacken, een magnetische val zetten en nog veel meer dingen die te maken hebben met elektriciteit en dergelijke. Je kan met Static zoveel kanten uit en hij is Afrikaans-Amerikaans, iets wat voor succes kan zorgen als je bijvoorbeeld kijkt naar Black Panther.

  Deze 10 DC-superhelden verdienen allemaal een eigen film!

  Deze tien superhelden verdienen het allemaal om een eigen DC-film te krijgen. Welke van deze DC-superhelden zou jij graag in een solofilm willen zien? Als je een fan bent van DC, bekijk dan eens onze special met daarin alle toekomistige DC-films in 2019 en 2020.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.