Days Gone gameplay tips - 7 manieren om de freakers te overleven

  Het is tijd voor een nieuw avontuur waarin het overleven in een wereld bezaaid met zombies centraal staat. Als Deacon St. John maai je tijdens het spelen dan ook genoeg zogenoemde freakers neer. Maar hoe hou je het nou vol in de wildernis. Deze Days Gone gameplay tips helpen je daar een handje mee!

  7. Sla je progressie als je bij je motor bent

  We beginnen de lijst met een simpele maar effectieve gameplay tip. Opslaan kun je in Days Gone slechts op twee plekken: of bij een bed of in de buurt van jouw glanzende motor. Juist om die reden is het ten strengste aan te raden om elke keer als je in de buurt van je tweewieler bent, even op de driehoek-knop te klikken. Hiermee sla je zonder in een menu te hoeven je progressie op en hoef je niet meteen een heel eind terug als je toch een keer sneuvelt.

  Op die manier kun je met een gerust hart de gigantische open wereld van Days Gone verkennen. En dat ga je genoeg doen, want de wereld zit vol met activiteiten die je als Deacon kunt tackelen. De vele freakers in Days Gone zitten overal en ze allemaal verdelgen gaat je zeker wat moeite kosten.

  6. Bezoek NERO-controleposten voor upgrades

  Om die strijd een stukje makkelijker te maken, is het daarom handig om je karakter wat meer kracht mee te geven. Een goede manier om dat voor elkaar te krijgen is door de NERO-controleposten in de wereld op de sporen en te betreden. Binnen elke controlepost ligt namelijk een injectiespuit die je een boost kan geven op één van drie verschillende aspecten: je gezondheid, je uithoudingsvermogen of je focus.

  De eerste laat natuurlijk zien hoeveel klappen je kan vangen voor je doodgaat, je uithoudingsvermogen vertelt je hoe lang je kunt sprinten en rollen voor je op adem moet komen en tot slot geeft je focus je de mogelijkheid om je wapen te richten in slow-motion. Op die manier kun je sneller en scherper je schoten lossen op de vijand. Vooral je gezondheid en stamina ga je in de game zeker nodig hebben, maar een investering in je focusbalk kan zeker geen kwaad.

  5. Spendeer skillpoints aan melee-vaardigheden

  Hoewel je in Days Gone zeker gebruik kunt maken van diverse schietijzers, zijn deze wapens niet altijd even effectief en accuraat genoeg om de klus te klaren. Het loont daarom om in te zetten op je melee-skills en punten in die tak van je skilltree te pompen.

  Die upgrades zorgen er niet alleen voor dat je uithoudingsvermogen sneller wordt bijgevuld bij het neerknuppelen van vijanden, maar je aanvallen worden er bijvoorbeeld ook sterker van. Op die manier kost het minder moeite en materiaal om een freaker of andere tegenstander neer te halen. Een knuppel heeft immers geen kogels nodig, maar enkel een lekkere harde zwaai tegen het hoofd van je beoogde doelwit.

  4. Stealth is je vriend

  Als een stuntman op de actie afrennen is natuurlijk heel aantrekkelijk, maar soms is het aan te raden om juist rustig aan te doen en met discipline de aanval in te zetten. Days Gone kent een aantal stealth-mechanieken die je het leven een stuk makkelijker kunnen maken. Wanneer je een freaker van achteren besluipt, kun je deze namelijk met een druk op de knop zonder al te veel kabaal neerhalen.

  Hierdoor trek je niet meteen de aandacht van al zijn omliggende vrienden en kun je een locatie vaak sneller en efficiënter leeg ruimen. Hetzelfde geldt voor vijandelijke kampen, waar alle vijanden ook nog eens bewapend zijn. Stealth gebruiken scheelt niet alleen een heleboel confrontaties, maar je bespaart bovendien flink wat health.

  3. Verdelg Freakernesten om te kunnen snelreizen

  De wereld van Days Gone is vrij uitgestrekt en het kan daardoor wel eens voorkomen dat je geen zin hebt om helemaal van links naar rechts te moeten rijden. Er is daarom ook een optie om te snelreizen naar locaties die je al eens ontdekt hebt. Er zit wel een grote maar aan dat verhaal, want je moet eerst een aantal obstakels verwijderen die tussen jou en je eindbestemming liggen.

  Verspreid in de wereld zijn namelijk tal van freakernesten aanwezig die je weg moet halen voordat je daadwerkelijk kunt snelreizen. Op de kaart vind je die nesten relatief makkelijk door de rood gemarkeerde gebieden in te rijden. Hou daarbij je Molotov-cocktails bij de hand

  2. Let goed op rode jerrycans met benzine

  Een andere belangrijke gameplay tip heeft ook te maken met de motor waar Deacon tijdens je avonturen op rondscheurt. Tijdens je tripjes raakt je tank met benzine meer dan eens leeg en het is daarom belangrijk om waakzaam te zijn voor jerrycans met benzine. Het is handiger om regelmatig wat bij te vullen dan dat je plots op een ongelegen plek stil komt te vallen.

  Jerrycans liggen overal verspreid, maar zijn gegarandeerd te vinden naast of op sleepauto's of bij NERO-controleposten. Een handige houvast om op te letten tijdens het spelen. Vergeet je het toch om op tijd bij te tanken, dan kun je ook terecht bij één van de handig aangegeven pompstations die her en der aanwezig zijn. Maar met jouw motor als primair ontsnappingsmiddel moet je het eigenlijk nooit zo ver laten komen!

  1. Kijk naar de klok voor je aanvalt

  Naast het toepassen van een handige strategie, loont het ook zeker om even op de klok te kijken voor je daadwerkelijk aanvalt. De freakers zijn, afhankelijk van het moment op de dag, op verschillende plekken. Overdag slapen de beesten namelijk in hun nesten en kom je ze minder op straat tegen. Het ontruimen van die nesten wordt daardoor wel opeens een stuk lastiger, want alle freakers zitten lekker binnen te rusten.

  Bovendien kunnen die wilde beesten slecht tegen zonlicht en warmteverschillen, waardoor je tijdens het plannen van je aanvallen goed gebruik kunt maken van de zon en het weer. Een strategisch voordeel dat je zeker kan helpen om uit benarde situaties te blijven!

  Days Gone gameplay tips - Welke tips weet jij nog?

  Zoals je kunt lezen kun je het overleven in Days Gone een stuk makkelijker maken voor jezelf door deze gameplay tips in te zetten tijdens het spelen. Weet jij nog een aantal tips die andere lezers zeker moeten weten voor ze met de game aan de slag gaan? Laat het dan weten in de reacties hieronder. Lees daarna meteen de Days Gone review om erachter te komen wat we van de game vinden.

  Days Gone

  Verkijgbaar vanaf 26 april 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.