Deze data moet je in de gaten houden voor Black Friday en Cyber Monday

Article
donderdag, 03 november 2022 om 14:00
black friday 8129f1605602293
We zitten in de laatste paar maanden van 2022 en dat betekent dat je nog even moet wachten voordat de Sint aan wal staat, waarna het ook eigenlijk al heel snel Kerst is. Als je nog moet shoppen voor die gelegenheden is een Black Friday deal niet te versmaden, maar wanneer is Black Friday eigenlijk?
November en december zijn vaak dure maanden. Met Sinterklaas, Kerst en vaak nog wat extra vrije tijd rond de feestdagen doe je toch aardig wat aankopen, of het nu cadeaus zijn of gewoon wat leuks voor jezelf. Dat kan een duur geintje worden, zeker in de huidige economie, maar gelukkig spelen veel winkels er ook op in met mooie kortingen. Die bereiken dan rond Black Friday een hoogtepunt.

Wanneer is Black Friday 2022?

Wanneer Black Friday is, is niet moeilijk te achterhalen. De dag valt op de dag na het Amerikaanse feest Thanksgiving, wat dan weer valt op de vierde donderdag in november. Dat houdt dus eigenlijk in dat Black Friday valt op de vierde vrijdag van november. Als je een kalender bij de hand hebt kun je nu zelf makkelijk nagaan op welke datum het kortingsfestijn valt, maar we verklappen het toch: Black Friday 2022 valt op 25 november.
Dat wil alleen niet zeggen dat de deals pas op die datum beginnen. Black Friday raakt steeds verder uit de kluiten gewassen en bij veel winkels is er al een hele Black Week. Winkels komen dan al op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag met steed meer deals. Soms zijn dat dagdeals die vrijdag niet meer gelden: alles om een week lang je aandacht vast te houden. Vaak komen de deals zelfs al de vrijdag vóór Black Friday binnen, wat dit jaar dus op 18 november zou zijn.
cyber mondayf1638202467

Wanneer is Cyber Monday 2022?

Black Friday gaat in de 21ste eeuw ook gepaard met Cyber Monday. Oorspronkelijk was Cyber Monday de dag waarop online winkels begonnen te profiteren van mensen die op Black Friday van alles hadden gezien in fysieke winkels, maar nog niets hadden gekocht. Wanneer ze op maandag dan snel internet hadden op het werk begonnen ze van alles te bestellen.
Dat slaat met de internetsnelheden van tegenwoordig nergens meer op: je kunt vrijwel overal en altijd iets bestellen, ook op Black Friday zelf. Maar deals trekken klanten, dus Cyber Monday is niet verdwenen en vindt dit jaar plaats op 28 november. Soms gaat ook Cyber Monday nog wat langer door, dus in de hele week van 28 november kun je hier en daar nog deals verwachten.
black friday keyboardf1605461214

Wanneer vind je de eerste deals?

Dankzij Black Week gelden veel deals al eerder dan de werkelijke datum van Black Friday. Maar je kunt zelfs nog eerder in november al in veel winkels sales vinden. Als een soort nog commerciëlere tegenhanger van Valentijnsdag is 11 november bij veel winkels Singles Day. Niemand controleert of je daadwerkelijk single bent, dus ook van die deals kun je gebruik maken als je je portemonnee liever niet helemaal ziet leeglopen in november en december.

Deze data moet je in de gaten houden

Het moge duidelijk zijn dat er heel wat relevante data zijn als je alle deals en sales rondom Black Friday en Cyber Monday in de gaten wil houden. Wij zetten ze nog even voor je op een rij.
  • 11 november: Singles Day
  • 18 - 25 november: Black Week
  • 25 november: Black Friday
  • 28 november: Cyber Monday (soms gevolgd door Cyber Week)
Let trouwens bij het shoppen rond Black Friday en Cyber Monday wel op dat een deal ook echt voordelig is. Winkels mogen je niet gigantisch voorliegen, maar het gebeurt nog wel eens dat een winkel vlak voor Black Friday een product iets duurder aanbiedt dan daarvoor gangbaar was, zodat de korting hoger lijkt. Ook kan het zijn dat een kortingspercentage berekend wordt op de originele adviesprijs van een product, terwijl dat product al lang niet meer voor die adviesprijs verkocht wordt. Wees dus op je hoede als je in november koopjes gaat jagen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties