Deze webshops bezorgen pakketjes op zondag

Article
zondag, 16 oktober 2022 om 11:00
bolcomf1595427884
Als je een druk leven leidt is het handig dat je van alles kunt laten bezorgen. Maar als je een héél druk leven leidt zullen de bezorgtijden lang niet altijd goed uitkomen. Maar, er even van uitgaande dat je op zondag wel thuis bent, of in ieder geval kunt zijn, welke webshops bezorgen dan op die dag?

bol.com

Bol.com is misschien wel Nederlands belangrijkste webshop. In veel gevallen is het zelfs de eerste plek waar je kijkt als je iets wil hebben en niet al bij voorbaat hebt besloten dat je ervoor naar de winkel gaat. Het is dan ook geen wonder dat er bezorging op zondag wordt aangeboden.
Daar zijn wel extra kosten aan verbonden. De website kiest dan ook niet automatisch voor zondag als dat het eerst mogelijke bezorgmoment is. Dat zul je handmatig moeten doen, waarna er 3,99 euro in rekening wordt gebracht. Dat is gelukkig een bedrag waar wel mee te leven valt.

MediaMarkt

Zondag is in de westerse wereld traditiegetrouw een rustdag. Veel webwinkels willen dan ook dat je extra betaalt voor bezorging op zondag. Het kost gewoon meer om een bezorger op zondag te laten rijden en als jij je pakketje op zondag wil, draai jij maar voor de kosten op.
Bij MediaMarkt is dat niet het geval. Dat viel misschien ook wel te verwachten van de winkel die ook al jaren reclame maakt met zijn lange openingstijden. Je kunt alles op zondag laten bezorgen tegen precies dezelfde tarieven als op andere dagen. Dat wil zeggen, gratis voor bestellingen vanaf 50 euro, 2,99 als je daaronder zit. Als je op dezelfde dag je pakket wil hebben betaal je 6,98 of 3,99 euro voor bestellingen onder en boven de 50 euro, respectievelijk.

Coolblue

De techneuten onder ons zullen ook bekend zijn met Coolblue. Veel bestellingen van Coolblue kun je ophalen in de winkel als je er één in de buurt hebt, maar anders heeft de webwinkel ook gratis bezorging aan huis. Tenzij je ze in het weekend laat komen.
Als je de bezorger op zaterdag of zondag laat komen zijn de verzendkosten ook meteen vrij fors, namelijk 19 euro. Dat kan nog duurder worden als je een specifiek tijdvak wil hebben. Overigen s zijn er op zondag geen avondbezorgingen beschikbaar.

Wehkamp

Wehkamp ken je vooral van de kleding, maar dat is lang niet alles wat je er kunt kopen. Je kunt er terecht voor meubelen, elektronica, speelgoed, games en nog meer. Dat alles wordt gratis bezorgd bij bestellingen vanaf 20 euro, ook op zondag.
Een kleine kanttekening daarbij is dat er een beperkt aantal leveringen is op zondag. Bij grote drukte, bijvoorbeeld rond de feestdagen, kan het dus zijn dat je er ook op zondag niet tussen komt. Maar ja, je betaalt er niet voor, dus je verliest ook niets als het niet lukt.

Amazon

Sinds een aantal jaar is Amazon eindelijk als volwaardige webwinkel in Nederland. Voorheen kon je er alleen terecht voor e-boeken, nu kun je van alles en nog wat bestellen en laten bezorgen. In de regel wordt er alleen van maandag tot en met vrijdag bezorgd.
Ook bezorging op dezelfde dag geldt niet op zondag. De enige uitzondering is Priority Delivery. Sommige producten waar premium shipping bij staat kunnen op zondag bezorgd worden. Daar betaal je wel extra voor en niet alle producten die met deze prioriteit bezorgd kunnen worden komen ook op zondag. Het komt er eigenlijk op neer dat je het per bestelling moet bekijken.