Darksiders 3 verwachtingen - Wat gaat Fury ons brengen?

  Op 27 november is het zover: Darksiders 3 komt in de schappen terecht en het verhaal van de vier ruiters gaat verder. De vorige delen werden behoorlijk goed ontvangen en dus hebben wij er behoorlijk hoge Darksiders 3 verwachtingen. Eindelijk krijgen we de derde van de vier horserider of the apocalypse voorgeschoteld. Wat mogen we van deze vrouwelijke ruiter verwachten?

  De furie van een vrouw

  Darksiders draait in zijn geheel om de ruiters van de apocalyps. We hebben War en Death, twee stevig gebouwde kerels, al onder de knoppen gehad in de vorige delen. In Darksiders 3 is het de beurt aan Fury. Zij is de zus van War en Death en waar de twee heren redelijk stabiel waren in hun doen, zal Fury het tegenovergestelde zijn.

  Ze is een onvoorspelbaar karakter met weelderig lang haar. Daarbij is ze iemand die niet met een enorm zwaard of een zeis loopt te zwaaien, maar een iets eleganter wapen draagt: een zweep. Dat belooft razendsnelle aanvallen met een enorm bereik! En als je bedenkt dat de zweep ook nog eens uit allemaal kleine messen bestaat, voel je de pijn bij de tegenstanders al.

  Een heel ander soort gevecht

  Omdat Fury een zweep draagt en veel sneller is dan War of Death kun je er al op rekenen dat de gevechten compleet anders lopen dan in voorgaande delen. Maar Darksiders 3 gaat verder dan dit. Want Fury is geen brute of lompe vechtersbaas zoals haar broers, die naast gebalde vuisten een snufje magie gebruikten. Nee, zij leunt vooral op haar magische krachten en doet dat met souplesse.

  Fury beschikt namelijk over Hollows. Dit zijn magische krachten die de dame compleet doen veranderen. Op dit moment zijn er twee bekend, namelijk Fury en Flame. Fury zal ongetwijfeld de basiskracht van het gelijknamige karakter zijn en Flame spreekt een beetje voor zich.

  Als Fury de Flame kracht benut verandert haar uiterlijk én haar wapen. In de Flame modus verandert Fury’s haar in een vuurzee en maakt haar zweep plaats voor twee vlammende korte zwepen. En hiermee komt ze behoorlijk dicht in de buurt van de bruutheid van de Chaos Blades uit God of War. Daar bovenop kan Fury ook nog eens door lava lopen met deze kracht.

  Een enorme (semi) post apocalyptische open wereld

  Darksiders en Darksiders 2 gaven ons al een toffe semi-open wereld. En Fury’s avontuur in Darksiders III zal ons niets anders dan dat bieden. De wereld in Darksiders 3 zal bestaan uit een aantal gebieden die op elkaar aansluiten. Hoeveel gebieden er uit de voorgaane games terugkeren, is niet bekend, alsook het aantal gebieden de game in totaal zal kennen.

  Het is wel aannemelijk dat dit er minimaal zeven zullen zijn, gezien Fury het opneemt tegen maar liefst zeven dodelijke eindbazen. Verder is de kans dat Samael uit het eerste en tweede deel terugkomt ook behoorlijk groot. Één ding is zeker: de wereld van Darksiders 3 wordt enorm!

  Zeven dodelijke zonden

  Fury gaat natuurlijk niet even een wandelingetje door de vergane stad maken. Ze zal haar zweep aan het werk moeten zetten tegen talloze vijanden in de game, zoals ook War en Death dat deden. Haar doel? Het uitschakelen van de zeven dodelijke zonden die inmiddels op aarde zijn aangekomen.

  De zeven zonden, Lust (lust), Gluttony (gulzigheid), Greed (hebzucht), Sloth (luiheid), Wrath (woede), Envy (jaloezie) en Pride (hoogmoed) nemen het ervan in de wereld van Darksiders 3. En allemaal tonen ze op hun eigen manier hoe gevaarlijk de zonden die ze belichamen zijn. Er is nog maar weinig bekend over deze antagonisten in de game. Momenteel weten we alleen dat Sloth een soort sprinkhaan is met de bijnaam Lord of the Flies.

  Uitgebreid RPG-systeem

  In Darksiders 3 kunnen we, net als in voorgaande deel, aan de bak met een uitgebreid RPG-systeem. Dit systeem belooft meer te zijn van wat we kennen uit voorgaande Darksiders titels. Met Death gingen we voornamelijk aan de slag met wapens die we konden upgraden tot ze zo monsterlijk sterk werden dat vijanden in angst wegrenden. Fury baseert zichzelf wat meer op magie, maar ook zij zal een crafting systeem kennen om nieuwe, sterkere wapens te maken.

  En dat zal nodig zijn, want de vijanden in Darksiders 3 zullen ook een stuk sterker zijn. Daartegenover staat wel dat we er wat minder van op ons pad zullen krijgen dan Death voor zijn kiezen kreeg. De vijanden zullen evolueren of veranderen zodra er een baas in de wereld verslagen wordt en dus krijg je het als Fury telkens moeilijker.

  Gelukkig stijg je zelf ook telkens in level en daarmee worden bijvoorbeeld je aanvallen sterker of krijg je meer leven tot je beschikking. Daarbij zullen bepaalde wapens of andere voorwerpen pas beschikbaar komen als je sterker bent.

  Meer van de Darksiders 3 verwachtingen

  Ben jij helemaal hyped na het lezen van deze Darksiders 3 verwachtingen en wil je alles over de game weten? Check dan hier de Darksiders 3 features die we graag zouden willen zien of bezoek de gamepagina!

  Darksiders 3

  Verkijgbaar vanaf 27 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.