Cyberpunk 2077 details - Alles wat we weten over de sci-fi RPG

  We hebben het al jaren over Cyberpunk 2077, het nieuwste project van de Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED. Wat weten we nou eigenlijk precies over deze game? Wij zetten alle Cyberpunk 2077 details voor je op een rijtje!

  CD Projekt RED

  De Poolse ontwikkelaar CD Projekt RED staat het meest bekend om de The Witcher-trilogie games, gebaseerd op de boeken van schrijver Andrzej Sapkowski. Vooral het derde deel, The Witcher III: Wild Hunt, wist in 2015 hoge ogen te gooien. CD Projekt RED wist toentertijd een diepgaande RPG neer te zetten met een grote open wereld, een pakkend verhaal en gameplay om je vingers bij af te likken. Sindsdien heet de ontwikkelaar alle hens aan dek gehaald voor hun volgende grote project: Cyberpunk 2077.

  Aangekondigd in 2013, Cyberpunk 2077 moet een game vergelijkbaar met The Witcher III worden. Wat weten we nou eigenlijk over deze nieuwe Role Playing Game?

  Cyberpunk 2077 details - Wat is Cyberpunk?

  Officieel is Cyberpunk een subgenre van sciencefiction dat zich vooral richt op kunstmatige intelligentie, waar een dystopische samenleving gecombineerd wordt met ver ontwikkelde technologie. Denk aan Blade Runner, Altered Carbon, Akira of System Shock. In dit geval betekent Cyberpunk ook iets anders, namelijk het gelijknamige rollenspel geschreven door Mike Pondsmith dat zijn oorsprong had in de jaren ‘80.

  Pondsmith bracht drie versies van het rollenspel uit: Cyberpunk 2013, Cyberpunk 2020 en Cyberpunk V3. Het spel is vooral gericht op skills in plaats van levels halen, met een focus op het zo ver mogelijk ontwikkelen van je personage. Dit hoeft niet altijd met combat te maken hebben, maar als het op vechten aankomt is dit meestal zo realistisch mogelijk. Dit betekent dat je al met één goed gemikt schot het loodje kan leggen.

  CD Projekt RED

  Cyberpunk 2077 details - Wat weten we al over de game?

  Eigenlijk weten we al meer over Cyberpunk dan je misschien denkt. CD Projekt Red heeft nog geen beelden of trailers (na de oorspronkelijke trailer) uitgebracht, maar tussendoor heeft de ontwikkelaar toch wat losgelaten.

  Cyberpunk 2077 gaat een actie-rpg worden in dezelfde stijl als The Witcher III. De game speelt zich af in het fictionele Night City, een Amerikaanse stad in Noord-Californië waarvan de overheid na het vervallen van de samenleving de controle heeft overgedragen aan een aantal megabedrijven. In tegenstelling tot The Witcher kan je een eigen personage creëren, waar je volgens CD Projekt RED veel vrijheid en keuzemogelijkheden bij krijgt. Denk aan class, geslacht, gezicht, lichaam, kleding en ander uiterlijk

  De classes zijn Cop, Corporate ,Media, Netrunner, Nomad, Techie, Solo, Rockerboy en Fixer. Met een class als Cop dwing je respect af bij de bewoners van Night City met je politie medaille, terwijl je als Media de rol van journalist op je neemt en de informatieoorlog van de megabedrijven tegen gaat. Een Techie richt zich op het knutselen met technologie en Netrunners zijn superhackers.

  Tot slot zal de game een hele rits aan wapens hebben: pistolen, submachine guns, shotguns, rifles, heavy weapons, melee weapons en exotic weapons. Ook voertuigen zullen in de game aanwezig zijn met auto’s, motoren, vliegtuigen en robots. Multiplayer zal ook een deel uitmaken van de game, maar wat het precies gaat inhouden is niet duidelijk. Cyberpunk 2077 zal in ieder geval een singleplayer game zijn en daar ligt de focus ook op.

  CD Projekt RED

  Cyberpunk 2077 details - Wanneer zien we meer?

  Dat is natuurlijk de grote vraag. CD Projekt RED is heel lang muisstil geweest over de game. Na de oorspronkelijke onthulling van de titel, een korte teaser trailer en een video met Mike Pondsmith (allemaal in 2013) is er niets groots meer naar buiten gebracht rond de game. Voor wie het bijgehouden heeft, dat is inmiddels meer dan vijf jaar geleden.

  Toch zijn er recent weer tekenen van leven gekomen. Het officiële Twitteraccount, dat op 5 december 2013 voor het laatst wat deelde, sprong op 10 januari dit jaar ineens weer tot leven. Erg inhoudelijk was het alleen niet. De Tweet bestond alleen maar uit: ‘*beep*’.

  Sindsdien zijn we achter een ander belangrijk feit gekomen. CD Projekt RED zal aanwezig zijn op E3 2018 in Los Angeles en toont daar een role playing game. Het zou natuurlijk de andere AAA game zijn die momenteel in ontwikkeling is bij de studio, maar eigenlijk is het vrij zeker dat Cyberpunk 2077 de game is die CD Projekt RED gaat laten zien. Het is alleen nog niet ‘officieel’ bevestigd.

  Is er al een releasedatum?

  Jammer genoeg heeft CD Projekt RED op het moment van schrijven nog geen concrete releasedatum aangekondigd, omdat ze niet veel loslaten over de game. Wel weten we dat de ontwikkelaar twee AAA games gepland heeft voor release tussen 2019 en 2021. Een moderator van het officiële forum liet weten dat Cyberpunk 2077 de eerste van deze twee titels zal zijn. Een release in 2019 zou dus niet geheel onlogisch zijn.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.