10 Beste Slasher films ooit - Durf jij nog alleen te slapen?

Article
zondag, 27 mei 2018 om 11:02
10 beste slasher films ooit durf jij nog alleen te slapen 132002
Iedereen heeft wel eens een horrorfilm gekeken, maar was je al bekend met de beste slasher films? In deze films draait het vaak om één brute moordenaar die verschillende mensen vermoordt. Wij hebben de tien beste slasher films voor jou op een rijtje gezet!

The Burning (1981)

Een groepje kinderen besluit op kamp om een grap uit te halen met hun kampbegeleider, maar deze grap gaat fout en de kampleider raakt ernstig gewond. Hij is hevig verbrand en komt in het ziekenhuis terecht.
Vijf jaar later is de kampleider weer hersteld, maar hij gaat uit op wraak voor de kinderen die hem zo toegetakeld hebben. Eén voor één weet hij de kinderen die inmiddels jong volwassenen zijn te vinden probeert hun dit keer toe te takelen zoals zij ook ooit bij hem hadden gedaan.

Black Christmas (1974)

Tijdens kerst wordt een studentenhuis vol met meisjes geterroriseerd door een hijger aan de telefoon. Keer op keer wordt er maar door een onbekende gebeld naar het huis, die enkel door de telefoon begint te hijgen.
Als een van de meiden uit het huis verdwijnt beginnen de anderen een zoekactie, maar ze vinden een ander lijk dan dat van het meisje. De zoektocht naar de moordenaar wordt vervolgd samen met de politie, maar er vallen helaas nog meer slachtoffers.
132004

Psycho (1960)

Bediende Marion Crane heeft niet heel veel geld, maar ze zou enorm graag willen samenwonen met haar vriend Sam, maar ook hij heeft niet genoeg geld. Op een dag krijgt Marion van haar baas de opdracht een flinke smak geld naar de brengen, maar in de wanhoop van haar eigen situatie, besluit Marion het geld naar haarzelf te schenken.
Marion slaat op de vlucht en overnacht in het Bates Motel nadat ze niet verder kan rijden door de flinke storm waar ze terecht in komt. Hier ontmoet ze Norman Bates, de jonge maar mysterieuze eigenaar met een bijzondere obsessie voor zijn moeder.
132005

Maniac (1980)

In de Maniac volgen we het verhaal van de krankzinnige Frank Zito, die in zijn eentje woont en werkt als een concierge in een klein appartementencomplex. Frank ziet er uit als een normaal mannetje dat daar uit de buurt komt, maar toch zit er een andere kant aan Frank waar bijna niemand van weet.
Frank is een schizofrene seriemoordenaar die iedere nacht verschillende vrouwen naar hun huis volgt en hun vermoordt. De krankzinnige moordenaar scalpeert de hoofdhuiden van de vrouwen en zet zijn slachtoffers als poppen op.Ook neemt hij hun kleding mee als decoratie.
132006

Alice, Sweet Alice (1976)

Alice is een problematisch twaalfjarig meisje dat woont met haar moeder en haar zusje Karen. Karen krijgt de meeste aandacht van hun moeder waardoor Alice compleet genegeerd wordt door de moeder.
Als er bij de eerste communie iets gebeurt met Karen, zijn alle ogen op Alice gericht en wordt zij verdacht voor de moord op Karen. Zou ze het gedaan hebben?
132007

Scream (1996)

Nadat één van de klasgenoten van Sidney Prescott vermoord is, wordt zij het doelwit van de moordenaar. Een journalist en presentatrice is gefascineerd van het verhaal en wil achterhalen wie degene is die zowel het klasgenootje als de moeder van Sidney heeft vermoord en nu achter Sidney zelf zit.
Terwijl de vragen over de mysterieuze moordenaar zich ophopen gaan de drie op zoek naar antwoorden. De vriend van Sidney wordt een van de belangrijkste verdachten in de zaak
132057

Friday The 13th (1980)

Nadat er een reeks gruwelijke, onopgeloste moorden plaats heeft gevonden in het kamp ‘Crystal Lake’, is deze al twintig jaar verlaten. Een jonge man heeft het land gekocht en wil het weer gaan heropenen, maar hiervoor moet het kamp wel opgeknapt worden.
Hij huurt zeven jongeren uit het dorp die de klus willen klaren, maar de dorpsgek Ralph waarschuwt de jongeren voor de ‘doodsvloek’ die daar rust. In de eerste instantie luistert niemand naar de dorpsgek, maar al gauw komt het groepje jongeren er achter dat de uitspraak van Ralph niets anders was dan realiteit.
132058

Nightmare On Elm Street (1984)

In de droom van Tina wordt ze achtervolgd door een verminkte man met messen aan zijn rechterhand terwijl ze door een tunnel een ketelhuis in ren. Net voordat ze in flarden wordt gescheurd in haar droom, wordt ze wakker.
Tina merkt de scheuren in haar nachthemd op, maar is hier in de eerste instantie niet door geschrokken. Wanneer ze hoort dat haar vriendin Nancy precies dezelfde dromen heeft, begint ze zich zorgen te maken.
132059

Texas Chainsaw Massacre (1974)

Sally Hardesty hoort dat het graf van haar grootvader overhoop is gehaald, ze roept gelijk de hulp op van wat vrienden en familie. Het groepje besluit op onderzoek uit te gaan en gaan op onderzoek uit.
Onderweg geven ze een vreemde man een lift, die zichzelf in zijn hand snijdt in de auto, gelijk gooit het groepje de man uit de auto en gaan ze er snel vandoor. Ze rijden verder, maar krijgen tot hun verbazing autopech, waardoor ze bij een angstaanjagend huis aan moeten bellen voor hulp.
132062

Halloween (1978)

Op Halloween 1963 loopt de 6-jarige Michael Myers naar boven met een groot keukenmes, waarna hij zijn zus vermoordt. Sindsdien is de jongen opgesloten in een psychiatrische instelling. Inmiddels is Michael 21 jaar oud en wordt er bepaald of hij vrij mag of niet, de dokter die zich bezig heeft gehouden met Michael vindt dat hij nooit vrij mag komen, maar uit het onderzoek blijkt toch dat hij vrij mag komen. Michael keert terug naar huis, waarna hij opnieuw begint te moorden op Halloween.

Niet genoeg van de beste slasher films?

Als je deze beste slasher films al gezien heb, dan hebben we hier een lijst met de beste Netflix horror films. Ben je op zoek naar iets wat meer realistisch is? Dan zijn hier de engste horror documentaires.