5 redenen om uit te kijken naar de Crash Team Racing Nitro Fueled release

  Nog even en dan is het zover: 21 juni is de Crash Team Racing Nitro Fueled release. Fans van Crash Bandicoot kunnen niet meer wachten en willen het liefst nu al plaatsnemen in die racewagens. Dit zijn vijf redenen om naar de release uit te kijken.

  Niet zomaar een remaster

  Het lijkt erop dat Crash Team Racing Nitro Fueled in dezelfde lijn komt te liggen met N. Sane Trilogy en Spyro Reignited Trilogy. Kortom: een heleboel content die op spectaculaire wijze een opknapbeurt krijgt. We zagen eerder al hoe de populaire helden uit het PlayStation 1-tijdperk een flinke make over kregen. De makers hadden geen broncode ter beschikking en moesten het spel vanuit niets weer helemaal opbouwen. Dat gaf hen de ruimte om bij elk detail stil te staan. Dit was ook te merken aan het gedetailleerde eindresultaat.

  Ook Crash Team Racing Nitro Fueled is vanaf het niets opgebouwd. Een heel team heeft gekeken hoe de oorspronkelijke game precies in elkaar steekt, om het vervolgens helemaal tot in detail na te maken. Natuurlijk worden hier en daar ook dingen toegevoegd om het er net weer wat strakker uit te laten zien. Zo komt er veel nieuwe content.

  Nieuwe content

  Bij de eerdere remasters had je drie spellen voor de prijs van één. Die luxe heb je nu niet. Je zou het oorspronkelijke racespel waarop dit allemaal is gebaseerd, binnen enkele uren kunnen uitspelen. Dit wordt gecompenseerd door ook content te lenen van het tweede Crash Bandicoot racespel ooit, dat ooit nog op de PlayStation 2 werd uitgegeven. Zo zijn er al enkele racers uit Nitro Kart voor deze remaster aangekondigd en worden ook banen daarvan overgenomen. Al die content zat niet in het oorspronkelijke spel.

  Hierdoor maak je kennis met nieuwe racers zoals Crunch, Zem en Zam. Voor iedereen die Nitro Kart heeft gespeeld en niet zo weg was van de besturing van die game: geen zorgen. Crash Team Racing Nitro Fueled leent namelijk banen en karakters van Nitro Kart, maar dompelt ze in de gameplay zoals we die van Crash Team Racing kennen.

  Nitro Oxide speelbaar

  De Nitro Kart-personages zijn niet de enige personages die aan de mix worden toegevoegd. Zo is al duidelijk dat je in dit spel aan de slag kunt gaan met Nitro Oxide. Hierin wordt tegemoetgekomen aan de wensen van fans van het allereerste uur. Al in het oorspronkelijke spel baalden spelers ervan dat de superschurk van het spel niet beschikbaar was als speelbaar personage. Alles duidde erop dat die optie er ooit wel was geweest, want door middel van cheaten kon je wel met Nitro Oxide aan de slag.

  Daarentegen was niet iedere speler op de hoogte hoe je moest cheaten. Nu is het personage voor iedereen toegankelijk. De vraag is nog wel vanaf welk moment je aan de slag kunt gaan met Nitro Oxide. In het oorspronkelijke spel werden eindbazen na verloop van tijd vrijgespeeld. Nitro Oxide is de laatste baas van het spel, dus het zou niet gek zijn als je er pas mee aan de slag kunt gaan als je het spel hebt uitgespeeld.

  Online gamen

  Gelukkig is er nog voldoende content waarin je Nitro Oxide na het uitspelen van het verhaal kunt gebruiken. Het ziet er namelijk naar uit dat Crash Team Racing Nitro Fueled niet alleen een flinke make over krijgt, maar ook helemaal wordt aangepast naar de standaarden van het hedendaagse gamen. Deze racer lijkt niet achter te blijven op soortgelijke games als Mario Kart en voegt dan ook online mogelijkheden toe.

  Het moet nog blijken hoe uitgebreid die online mogelijkheden zijn. Toch leent dit spel zich perfect voor online gameplezier.Crash Team Racing was sowieso al een spel wat vele malen leuker was als je het samen met anderen speelde. In het oorspronkelijke spel had je al de mogelijkheid om een tweede controller aan te sluiten en vervolgens samen door al die bochten te scheuren. Bedenk je eens hoe gaaf het is om niet één kamaraat op de weg te hebben, maar dat alle racers op de baan vrienden zijn die jou met items lastigvallen.

  Skins aanpassen

  Waar je trouwens in de oorspronkelijke game niet beiden hetzelfde personage kunt kiezen, zijn er hier voldoende opties waardoor dit wel mogelijk zou moeten zijn. Zo is het mogelijk om alle personages van een andere skin te voorzien. Denk aan een Tiny Tiger met een ander tijgerprintje. Hoe gaaf is dat? Naast het aanpassen van de skins van personages, kun je ook de auto's aanpassen. Het is nog niet duidelijk hoe uitgebreid de mogelijkheden zijn, maar het feit dat je de personages en auto's kunt personaliseren is zeker iets om warm voor te lopen.

  Op het moment zijn al de Electron Skins uit de doeken gedaan. Dit zijn pakken waardoor je personages een elektrisch pakje kunt geven. De skins zijn enkel cosmetisch en veranderen niets aan je speelervaring. Toch zijn ze best gaaf. De pakken zijn beschikbaar als pre-order bonus. Wanneer je de skin gebruikt krijgen personages niet alleen een ander pakje aan, maar wordt er ook een unieke podiumanimatie toegevoegd. Deze animatie zie je op het moment dat je racer eerste, tweede of derde eindigt aan het einde van een race.

  Crash Team Racing Nitro Fueled release

  Kijk jij al uit naar de Crash Team Racing Nitro Fueled release? Laat in de comments weten waar jij het meest naar uitkijkt wanneer deze game 21 juni naar de winkelschappen komt.

  Crash Team Racing Nitro-Fueled

  Verkijgbaar vanaf 21 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.