Concrete Genie gameplay vertelt het verhaal van pesten (gespeeld op gamescom)

Article
dinsdag, 27 augustus 2019 om 17:50
xgn google image
Pesten is een onderwerp dat in de maatschappij nogal eens voorbij komt. Waarom dit dan nog niet zo vaak in een game gezet is, vroeg ontwikkelaar PixelOpus zich ongetwijfeld af. De studio komt binnenkort met Concrete Genie die pesten centraal zet in een wel heel kleurrijk jasje. Wij speelden de game op gamescom en vertellen jou alles over de gameplay.

Pesten als hoofdonderwerp

Concrete Genie is een game die zich focust op Ash. Hij woont in Denska, een klein dorpje waar niet zoveel mensen meer verblijven. Vrienden heeft Ash niet. Op school mag niemand hem en wordt hij zelfs dagelijks gepest door een groepje pestkoppen. Zijn grootste hobby is schetsen in een klein notitieboekje.
Als op een dag zijn boekje gestolen wordt door de sarrende jongeren gebeurt het ergste dat hem kan overkomen: ze scheuren het boekje aan flarden en verspreiden de pagina’s door de verlaten stad. Het is aan Ash om de pagina’s terug te vinden voordat al zijn geliefde schetsen verloren gaan. Wat Ash dan nog niet weet is dat een enorm avontuur op het punt staat los te barsten.
153952 1

Een magische kwast

Tijdens zijn zoektocht naar de verloren pagina’s vindt Ash ineens een magische kwast. Met de kwast kun je tekeningen maken om ze tot leven te laten komen. De gekste monsters zijn maakbaar. Ze zorgen ervoor dat Ash tijdens zijn avontuur vooruit kan.
Natuurlijk bevat Concrete Genie niet enkele goede elementen. Er zijn namelijk ook treiteraars waarmee Ash moet afrekenen. Zij veranderen gedurende de game in zwarte monsters die rechtstreeks uit je nachtmerries komen en moeten verslagen worden door schetsen te maken met je magische kwast. Terwijl je dit doet, zal de vervallen stad Denska steeds meer kleur krijgen en uiteindelijk in een prachtige omgeving veranderen.
153953 1

Telkens een stukje stad om te ontdekken

Conrete Genie biedt je gedurende het avontuur telkens een nieuwe omgeving om te ontdekken. Je speelt deze als het ware vrij zodra je de pestkoppen verslagen hebt in het huidige level. Denska is daarbij geen kleine omgeving, maar biedt je talloze uren om op ontdekking te gaan naar geheimen in alle hoekjes en gaatjes van de stad.
Het gedeelte van Denska dat wij onder de knoppen kregen had veel straatjes met daarin behoorlijk wat hoogteverschil. Overal en nergens konden we met onze kwast aan de slag om de meest kleurrijke tekeningen te maken. In een mum van tijd hadden we verschillende gekleurde creaties op een muur staan die we met behulp van verschillende kwasten tevoorschijn hadden getoverd.
Daarbij moeten we wel zeggen dat er al een en ander aan schetsen gevonden was voor de demo. Deze schetsen zijn dus niet zomaar collectibles om te ontdekken, maar geven je daadwerkelijk meer opties in de game.
153954 1

Soundtrack die je fantasie prikkelt

Het ontdekken van Denska, het schilderen en het verslaan van de plaaggeesten doe je in Concrete Genie niet alleen in een geweldige vormgegeven wereld die steeds levendiger wordt. De game wordt namelijk ondersteund door een ijzersterke soundtrack die volledig georkestreerd is. De soundtrack zal zich daarbij aanpassen aan de gebeurtenissen in de game.
Wij merkten tijdens onze gameplay sessie al dat de soundtrack flink aan tempo opbouwt wanneer je achterna gezeten wordt door de monsters die eerst pestkoppen waren en dat het geluid omschakelt naar een rustig deuntje wanneer je slechts aan het ontdekken bent. Hoe dan ook prikkelt de soundtrack van Concrete Genie onze fantasie al flink.
153955

Concrete Genie gameplay ook in twee VR Modi beschikbaar

De kunstzinnige game uit de pen van PixelOpus zal niet alleen voor mensen met een controller om van te smullen worden. Er zullen namelijk ook twee VR-modi beschikbaar komen voor de mensen die liever zelf creatief aan de slag gaan. In een van deze modi kun je je eigen lichtgevende schilderij maken, compleet met de wezens uit de game. Een rood wezentje zal je de kneepjes van het vak leren waardoor jij binnen de kortste keren aan de slag kunt als een ware digitale Van Gogh. Daarna kun je een avontuur van vijf tot zes uur verwachten. Over de tweede VR modus van de game is nog weinig bekend, maar dat zal snel veranderen zodra de game in oktober in de schappen komt te liggen.
Concrete Genie komt om precies te zijn op 8 oktober exclusief voor PlayStation 4 uit. De game zal dan ongever 30 euro gaan kosten.