Deze criminele activiteiten willen wij zien in Red Dead Online

  In het singleplayerverhaal van Red Dead Redemption 2 kan je het wetteloze leven leiden van Arthur Morgan. In de online variant zijn er alleen een stuk minder criminele activiteiten. Daarom zouden wij graag deze mogelijkheden willen zien in Red Dead Online.

  Winkels en banken overvallen

  Als er standaard gebouwen zijn in de Amerikaanse stadjes van het Wilde Westen, dan zijn het wel saloons, banken en general stores. Iedereen heeft immers een plek nodig om zijn zuurverdiende geld te bewaren en plekken om het uit te geven.

  Wij willen dan ook dat Red Dead Online ons de mogelijkheid geeft om die plekken te beroven. Met name banken kunnen een lastige onderneming gaan worden en zal waarschijnlijk zorgen voor een hoge bounty, maar des te hoger het risico, des te hoger de beloning. Het is bovendien als mogelijk in de singleplayermodus van Red Dead Redemption 2 om winkels te beroven, dus Rockstar zal ook geen magie te hoeven gebruiken om het in de online modus mogelijk te maken.

  Voorbijgangers ontdoen van hun spaargeld

  Als je elke levende ziel in het Wilde Westen, dan is er een ‘simpele’ oplossing: schiet iedereen neer met je vertrouwde revolver of repeater en doorzoek de lijken op alle waardevolle spullen. Dat is alleen niet de meest eervolle manier, zelfs niet voor gewetenloze outlaw.

  Een iets eervollere en realistische manier is door voorbijgangers onder schot te houden en ze op die manier te ontdoen van hun spaargeld en snuisterijtjes. Ook deze criminele activiteit is mogelijk in Red Dead Redemption 2 en bovendien een makkelijke manier om snel aan wat geld te komen.

  Paarden stelen en toevoegen aan je stal

  De enige mogelijkheid op het moment in Red Dead Online om een prachtig, volbloed paard aan je collectie toe te voegen is om te betalen. En niet zo’n klein beetje ook, want voor de beste paarden moet je diep in je portemonnee tasten en bovendien een hoge rang hebben behaald. Dat is zeker niet het geval voor alle spelers.

  In de steden zijn alleen talloze andere paarden te vinden. Oké, die zijn misschien niet van jou, maar een echte crimineel kijkt niet op van het permanent lenen van andermans paard. Je kan die paarden momenteel berijden, maar nooit echt van jou maken. Ook niet de wilde paarden die je tegenkomt op de prairie, hoe goed je ook bent met een lasso.

  We zien graag dat Rockstar een mogelijkheid toevoegt om paarden te stelen uit velden, stallen en steden en natuurlijk ook de optie om wilde paarden te temmen. Een paard kopen is leuk, maar het is nog veel leuker als je echt hard moet werken voor je vervoersmiddel.

  Treinen leegroven

  Je zou misschien denken dat banken de meest waardevolle plekken zijn in het Wilde Westen. Daar ligt immers het spaargeld van iedereen opgeslagen. Toch is dat niet helemaal waar. Veel mensen in die tijd hadden namelijk bijna geen spaargeld en gaven het direct uit aan alcohol, gokken en met een beetje geluk wat eten. Het weinige geld dat overbleef werd veelal eerder aan een oude sok toevertrouwd.

  Waar je alleen wel vrij vaak grote hoeveelheden geld kon vinden, zijn treinen. De rijke reizigers zijn natuurlijk al een mooi doelwit, maar de echte vetpot is de kluis. Grote bedrijven gebruiken de snelle machines namelijk om salarissen voor hun medewerkers te vervoeren. Op die ritjes kan je natuurlijk alleen wel de grootste tegenstand verwachten en je moet er eerst nog op zien te komen. De potentiële beloning maakt het allemaal waard.

  Wil je meer weten en lezen over de game? Bezoek dan de speciale Red Dead Online-pagina, waar we al het nieuws over de online wereld van Red Dead Redemption 2 delen en de belangrijkste informatie uitlichten.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.