Column: waarom online gamen op PS5 zo leuk is tijdens Corona

  Het begint een beetje vermoeiend te worden, iedere keer worden de maatregelen met betrekking tot Corona verlengd en zitten we langer in huis. Online gamen is eigenlijk een redder in nood door ons te verbinden met andere mensen en zeker op de PS5 is het heel erg leuk.

  Sony

  Online gamen is in deze tijden van Corona natuurlijk sowieso heel erg leuk ongeacht op welk platform je speelt, want je komt gewoon simpelweg in contact met andere mensen. Toch is het net iets leuker om online te gamen op een PS5 en daar zijn een paar redenen voor. De PS5 heeft namelijk wat betere prestaties dan zijn voorganger en dat maakt sommige games net iets soepeler.

  Betere prestaties

  De voornaamste reden waarom online gamen leuk is op een PS5 tijdens Corona is dan ook die betere prestaties. Zeker als je van shooters houdt, zal je het verschil gaan merken in de overgang van PS4 naar PS5. Een game als Rainbow Six: Siege krijgt namelijk een flinke upgrade op de next-gen console van Sony. Dan hebben we het niet alleen over wat meer grafische toeters en bellen, maar ook een verhoogde framerate.

  Op de PS5 draait Rainbow Six: Siege namelijk gewoon op 120 FPS en fanatieke spelers zullen zich waarschijnlijk wel beseffen dat dit een groot voordeel kan zijn in een online shooter. Het beeld gaat allemaal net wat soepeler en je zal praktisch geen last hebben van framedrops. Natuurlijk kan je nog steeds lag hebben, maar dan moet je even een belletje plegen met je internetleverancier.

  Vrienden maken tijdens online gamen

  Sinds ik de PS5 heb weten te bemachtigen ben ik ook weer begonnen met Destiny 2. De game heeft me een van mijn favoriete bezigheden in het dagelijkse leven teruggegeven, namelijk het maken van nieuwe vrienden. Dat is natuurlijk een bezigheid die door Corona nagenoeg onmogelijk is geworden, omdat letterlijk iedere uitgaansgelegenheid dicht is.

  Online gamen is voor mij sowieso altijd al een deur geweest om nieuwe vrienden te maken, maar tijdens Corona en met de hulp van Destiny 2 op de PS5 is dit een nog veel grotere deur geworden. De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen uit verschillende delen van de wereld met wie ik alle nieuwe content van Destiny 2 kon verkennen. Het is een heel fijn gevoel om toch wat nieuwe mensen te leren kennen tijdens Corona via online gamen.

  Natuurlijk is het niet hetzelfde als iemand leren kennen met een biertje in je hand bij de lokale kroeg, maar het is zeker een fijne optie. In een tijd waarin we allemaal eigenlijk wel sociaal contact tekort komen, kunnen we denk ik allemaal wel wat meer online gamen. Wees je alleen wel bewust van welke game je opstart, want hoewel de mensen in Destiny 2 doorgaans vriendelijk zijn, is niet iedere gaming-gemeenschap even liefdevol.

  EA

  Vermijd slechte gemeenschappen

  Als ik tijdens Corona ook wel iets heb geleerd over online gamen, dan is het dat sommige games er echt vreselijke gemeenschappen op nahouden. Normaal viel het me nooit zo op, omdat ik het ook heel veel afwisselde met singleplayer games, iets wat ik tijdens Corona toch aanzienlijk minder doe. Eerder noemde ik natuurlijk al Rainbow Six: Siege als een game die beter is op PS5, maar de gemeenschap van de game is er niet echt beter op geworden.

  Als ik een euro kreeg voor iedere keer dat ik een kogel van een teamgenoot gekopt heb omdat ik niet wist te winnen in een 1-tegen-5 situatie, dan was ik nu een miljonair. Siege heeft een ongelooflijk toxic omgeving waar beschuldigingen over hacken en teamkills in het rond vliegen. Toch is er een andere game die de kroon spant van giftigheid en dan hebben we het natuurlijk over FIFA 21.

  De hoeveelheid berichten die ik dankzij FIFA naar mijn kop gesmeten krijg op de PS5 is bizar en de inhoud is schokwekkend. Doodverwensingen, verwensingen over een lang ziektebed en beschuldigingen over hacken, het komt allemaal langs in FIFA. De Positive Play Charter van EA lijkt momenteel dus ook niet heel effectief. Online gamen is niet altijd een pretje, ook niet op de PS5 helaas.

  Contact houden tijdens Corona

  Gelukkig hoef je niet lang stil te staan bij al die toxic gemeenschappen, want tijdens Corona hebben we al meer dan genoeg ellende. Onlangs heeft online gamen namelijk weer een hele toffe nieuwe toevoeging gekregen in de vorm van It Takes Two. De co-op game is fantastisch om het contact met andere vrienden even te onderhouden, want laten we wel wezen, die wil je ook blijven spreken.

  Sterker nog, als je samenwoont met je partner, dan kan It Takes Two ook nog dienen als fatsoenlijke relatietherapie. Laten we namelijk eerlijk zijn, als je zoveel tijd met elkaar doorbrengt, is het niet zo heel gek als je helemaal gestoord van elkaar wordt. Een game als It Takes Two kan daar best wel een steuntje in de rug zijn en wat leuke afwisseling bieden waar het nodig is.

  Mocht je nou ver uit elkaar zitten en elkaar niet kunnen zien doordat een van jullie in quarantaine moet zitten, dan ga je gewoon online gamen. Als je allebei een PS5 hebt, dan heb je mazzel, want de game ziet er namelijk schitterend uit op de next-gen console van Sony. Helaas zullen we voorlopig nog wel even binnen zitten, maar in ieder geval is online gamen op de PS5 wel leuk tijdens Corona.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.