De 5 beste SSD’s voor je PC op dit moment

Article
vrijdag, 26 maart 2021 om 14:00
western digital ssdf1616489613
Wie anno 2021 nog een HDD gebruikt om op te gamen, schiet eigenlijk zichzelf in de voet. Tenzij je fan bent van het lang wachten voor je game geladen is, is het tijd om te upgraden naar een goede SSD. Wij zetten de vijf beste SSD’s voor je PC van dit moment voor je op een rijtje.

Western Digital Black SN850 NVMe SSD

We trappen af met de Western Digital Black SN850 NVMe SSD. Deze upgrade brengt supersnelle laadtijden naar je PC dankzij de PCIe® Gen4-technologie. Hierdoor ben je direct verzekerd van goede hardware die nog lange tijd meegaat. Next-gen games voor consoles kun je dan ook prima trekken.
Laadtijden zijn verleden tijd bijvoorbeeld. Daar valt niet over te twisten. Ondergetekende maakte dat samen met onze redacteur Ralph wel duidelijk in onderstaande livestream. Wat dat betreft is dit dan ook een ideale SSD voor iedere gamer.
De SSD komt dan ook in een aantal varianten. Je hebt de optie tussen een 500GB, 1TB en 2TB-versie. Hoe meer opslag des te hoger het prijskaartje, maar je betaalt dan ook voor kwaliteit. Garantie voor in ieder geval vijf jaar heb je zeker, dus daar kun je gegarandeerd lang mee vooruit!

Samsung 980 Pro

Ook de Samsung 980 Pro mag er zijn. Deze SSD heeft tevens een fantastische performance. Dit heeft met Samsungs eigen Elpis 8nm PCIe 4.0 x4 NVMe SSD-controller te maken in combinatie met de snelste V-NAND. Dat zorgt voor prestaties die gelijk zijn aan die van de Western Digital Black SN850.
Verschil is alleen dat het prijskaartje van de 980 Pro een stukje hoger ligt. Dat mag ook wel, omdat de SSD nog een extra optie heeft. De Samsung 980 Pro is immers voorzien van AES 256-bit encryptie. Ook deze SSD is van vijf jaar garantie voorzien.
gigabyte aorus gen4 nvme ssdf1616489583

Gigabyte Aorus Gen4 NVMe SSD

De Gigabyte Aorus Gen4 NVMe SSD mag je niet missen als je een PC hebt waarbij je in de kast kunt kijken. Dan zie je namelijk deze mooie koperen SSD zitten, terwijl hij met enorme snelheden je games draait. Toch is de Gigabyte Aorus meer dan alleen een mooi stukje hardware.
Het koper heeft namelijk nog een goede functie ook! Daarmee blijft de SSD namelijk een stuk koeler en weet de hardware hogere snelheden vast te houden. Daar is het prijskaartje dan ook wel naar, dus dat blijft wel een heikele kwestie als je niet al te veel geld uit wil geven.
sabrent rocket 4 plusf1616489693

Sabrent Rocket 4 Plus

Dankzij een Phison PS5018-E18 PCIe 4.0 x4NVMe SSD-controller en Microns 96 TLC-flash heeft doet de Rocket 4 Plus haar naam eer aan. Deze SSD is zo snel als een raket. Dat blijkt wel uit meerdere schrijftesten. Meest opvallende is misschien wel het relatief lage prijskaartje in vergelijking met de concurrentie.
Je levert met de Sabrent Rocket 4 Plus dan ook wel in op een paar belangrijke plekken. Zo heb je als je je niet inschrijft, slechts een jaar garantie. Daarnaast reageert de SSD niet zo snel als de Western Digital bijvoorbeeld. Tevens ontbreekt de AES 256-bit encryptie-optie.
adata xpg gammix s50 litef1616489837

Adata XPG Gammix S50 Lite

Als laatste is er nog de Adata XPG Gammix S50 Lite. Deze SSD geeft je niet alleen de vijfjarige garantie die je graag ziet, maar brengt ook nog eens de AES 256-bit encryptie-optie met zich mee. Het klinkt als de ideale optie voor wie van alle opties wil profiteren.
In grote delen klopt dat ook, maar er zit één addertje onder het gras. De schrijfsnelheid is namelijk beduidend lager dan die van concurrenten. De hoofdprijs betaal je dan ook niet. In tegenstelling zelfs, de prijs van de Adata XPG Gammix S50 Lite is zeer schappelijk.
Dit artikel is in samenwerking met Western Digital.

Populair Nieuws