Wat zijn de kansen van Leclerc tijdens zijn thuisrace in Monaco?

Article
zaterdag, 28 mei 2022 om 12:00
formula1 drivetosurvive season4 episode2 00 16 05 04 1f1652693169
Charles Leclerc mag dit weekend weer gaan racen in de stad waarin hij is opgegroeid. Maar hoe groot zijn de kansen voor de Monegask in de race waarbij hij weer de leiding in het kampioenschap kan overnemen?
De Grand Prix van Monaco en Charles Leclerc, het is tot op heden nog niet bepaald een succesvolle combinatie geweest. De Monegask heeft in de Formule 1 namelijk nog nooit de eindstreep behaald in zijn thuisrace. Het lijkt erop dat de jonge coureur steeds iets te gretig is en zich teveel wil bewijzen aan het publiek - wat elke keer weer voor een crash heeft gezorgd.
De Ferrari-coureur wil dan ook dolgraag een keer de finish halen tijdens de Grand Prix van Monaco en als dat ook als eerste kan, dan zou dat natuurlijk al helemaal mooi zijn voor de Monegask. Maar hoe groot is dit weekend de kans dat Charles Leclerc de overwinning pakt en daarmee ook de leiding in het kampioenschap weer overneemt van Max Verstappen?
si202203200204 newsf1647865169

Voordeel voor Ferrari

Het kampioenschap in de Formule 1 is flink heen en weer aan het schommelen. Eerst leek de strijd al gestreden na twee DNF’s voor Verstappen, maar na Imola en Miami leek het team van Red Bull Racing plotseling de overhand te hebben. Tijdens de Grand Prix van Spanje heeft Ferrari een aantal belangrijke upgrades aan de F1-75 toegevoegd, waardoor de auto van de Scuderia nu het voordeel in handen lijkt te hebben. Helaas voor Charles Leclerc was er wel een probleem met zijn motor in Barcelona, waardoor hij de finish niet kon halen.
Met de auto lijkt Ferrari wel goede papieren in handen te hebben voor de Grand Prix van Monaco. In de eerste paar races hebben we namelijk al gezien dat het team uit Maranello de overhand heeft als het aankomt op langzame bochten ten opzichte van Red Bull - en laat Monaco nu helemaal vol zitten met trage bochten.
De F1-75 heeft daarnaast ook meer acceleratie, waardoor de auto weer sneller weg kan komen uit bochten. De RB18 maakt dat verschil normaal weer goed op de lange rechte stukken, waar het team van Verstappen beter is. Monaco kent alleen een vrij kort recht stuk, waardoor de Red Bull nooit haar topsnelheid kan bereiken.
si202204240611 newsf1653639087

Verrassingen in Monaco

Als het aankomt op de auto ziet het er dus goed uit voor Charles Leclerc. Monaco is alleen geen Monaco als er niet een paar verrassingen in het verschiet liggen. Zo kan mogelijk Mercedes weer gaan meedoen in de strijd en zijn er zelfs kansen voor Alfa Romeo. Het Zwitserse team heeft namelijk de kortste wheelbase van allemaal en was daardoor het snelste in de trage chicane in Spanje.
Dan komt er ook nog eens bij kijken dat het mogelijk kan gaan regenen tijdens de Grand Prix van Monaco op zondag. De race is normaal al rijk aan crashes door de smalle straten, maar als je daar ook nog eens een flinke bui regen bij optelt, dan wordt het een flinke uitdaging om de eindstreep te behalen. Of het Charles Leclerc eindelijk gaat lukken om te finishen in Monaco en mogelijk de winst te behalen, dat zullen we zondag zien vanaf 15:00, wanneer de race van start gaat.

Populair Nieuws